Rămâi conectat

Politică Administrație

Ionela Mariana Danciu: ”Nu puteți să fiți atât de lipsiți de profesionalism! Proiecte aberante, intimidări dar dorință de respect reciproc cu primarul municipiului Aiud și consilierii majorității!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ionela Mariana Danciu, consilier local independent în Aiud, a transmis un comunicat de presă pe care îl redăm integral mai jos:

”În calitate de consilier local independent., ma vad obligata, conform art. 107 din Regulamentul de functionare a Consiliului Local Aiud :„ alesii locali au obligatia de a adduce la cunoistinta cetatenilor toate faptele si actele administrative ce intereseaza colectivitatea locala„ , sa arat cetatenilor ce proiecte se propun pe ordinea de zi in Consiliul Local din municipiulu Aiud.

Niciodata, nici un consilier local PNL ( fost PDL), nu a facut un proiect semnat de el.

Sa ne concentram pe acest proiect impotriva mea, PH 16 / 21.08.2017

Trebuie explicata procedura/ parcursul unui proiect: –

– orice proiect are atasat ca sustenabilitate materiala si oportuna 😮 expunere de motive, raport de specialitate si /sau Raport de oportunitate

– inainte de sedinta ordinara cu trei zile sunt organizate comisiile de specialitate in care un proiect este dezbatut, clarificat si votat. Votul este consultativ.

Acum, sa va prezint aberatiile proiectului si nerespectarea legislatiei incununata cu dorinta reducerii mele la tacere , cu participarea tuturor celor implicati:

* secretarul UAT:

Conform art. 39, lit. k, „ prezinta in fata consiliului punctul sau de vedere cu privire la legalitatea proiectelor de hotarari sau a altor masuri supuse deliberarii consiliului„. Acest proiect nu era legal intrunit!

* consilierii semnatari PNL ( din fostul PDL) si UDMR, nu au atasat nici un cuvant la acest proiect in vederea supunerii pe ordinea de zi pe care l-au semnat, printr-un raport de specialitate sau motive personale, desi conform art. 60 din Regulamentul de functionare :„ proiectele de hotarari vor fi insotite de expunere de motive si vor fi redactate in conformitate cu normele de tehnica legislativa„. Acest proiect nu avea cum sa fie legal, de cei 11 consilieri semnatari!

In luna Ianuarie 2017 aceiasi consilieri au facut greva japoneza impotriva mea si cu tupeu, fara inscrierea pe ordine de zi , cu acceptul presedintelui de sedinta din PNL( fostul PDL) au putut sa-si sustina, nelegal , punctul de vedere. De acesta data, dupa o sustinere darza din partea mea, ca se incalca prevederile legale prin acest proiect, presedintele de sedinta ( care nu era din majoritate) nu a acceptat discutarea acestuia tocmai pentru ca nu indeplinea procedurile legale!

Dragi cetateni, nu am acceptat vanzarea terenurilor Aiudului. Faceam amendamente de concesionare a terenurilor, la propunerea de vanzare din partea primarului ca initiator si acesti consilieri, niciunul, NICIODATA nu au fost de acord cu concesionarea ( si acum se bat cu pumnul in piept ca ne navalesc investitorii pe teren concesionat). Am scos in evidenta faptul ca actualul administrator public va fi castigatorul concursului. Am oprit datul angajatilor afara din SPAPL cu votul acelorasi consilieri, in conditii de nelegalitate. Am scos in evidenta ca si-au cumparat cele mai scumpe laptopuri din judet, cu 22.000 de lei , doua bucati. Arat public , pe facebook, probat cu acte, cheltuieli ascunse ochiului, inclusiv a consilierilor locali, cu plata catre o formatie care a sustinut un concert in Ciumbrud, pentru o ora , in suma de 30.000 de lei! Am vorbit de cheltuirea a 93.000 de lei de „toaletare„ a Parcului Municipal, in urma unui deces si pentru care nici macar cu functia nu a raspuns nimeni. Au cheltuit 20.000 de lei pentru doua filme proiectate pe stadion si am incercat sa-i conving in sedinta ca nu e momentul aruncarii cu bani publici pe filme . Voi vota mereu proiectele legale si benefice dar nu voi voi face rabat de la indatoririle mele. Am promis ca voi fi corecta si sincera.

Daca prin aceste presiuni si jigniri publice, daca prin gaselnite juridice vor reusi sa ma excluda, cumva, din Consiliul Local, desi sunt si avocati care sa ma apere, urmatorii dati in judecata care intentionati sa vorbiti, sunteti oricare dintre dumneavoastra! Faptul ca sunt blocata pe site-ul institutiei publice, Primaria Municipiului Aiud, ar trebui sa va dea de gandit. Regula democratiei si libertatea de exprimare trebuie sa primeze ! Eu sunt dispusa si prin acest mesaj public sa-I transmit primarului municipiului Aiud ( care in mod repetat in sedinta din Iunie 2017 si-a batut joc de numele meu adresandu-mi-se nemotivat de jignitor: „ consilier independent Danciu Ionela SI Mariana„, care la cererea mea de a-mi prezenta scuze a spus: „ nu comentez„) ca sunt dispusa la o intelegere morala, legala si corecta, de respect, atata timp cat va fi si reciproc, incepand chiar de azi, de la data publicarii articolului, asteptandu-ma si sa nu dati curs . Acestea sunt motive de defaimari publice si jigniri, nu ce am facut eu, ca am oprit si vorbit despre ceea ce mie mi s-a parut in neregula.

Cu deosebit respect pentru cetatenii care m-au votat sau nu, in calitatea mea de consilier local, independent, Danciu Ionela Mariana”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba Deoarece rețeaua existentă nu acoperă întreaga rază a comunei Daia Română, administrația se pregătește de reabilitarea și extinderea rețelei de alimentare cu apă sau apă uzată. Se propune realizarea rețelei de alimentare cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea