Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ion Dumitrel şi Mircea Hava şi-au explicat absenţa de la finala Ligii Europei Centrale de la Alba Iulia

Publicat

în

Ion DumitrelDincolo de performanţa baschetbalistică realizată de CSU Alba Iulia, după derularea Final Four-ul Ligii Europei Centrale în Sala Universităţii „1 Decembrie 1918” au rămas două chestiuni ce au surprins: de ce nu s-au epuizat biletele la evenimentul sportiv al anului, cu excepţia „finalei mari” dintre CSU şi ICIM Arad, tribunele fiind modest populate şi respectiv absenţa de la „meciul vedetă” a preşedintelui CJ Alba, Ion Dumitrel şi a primarului muncipiului Mircea Hava, în condiţiile în care în sală s-a regăsit „rivalul” Gheorghe Falcă, edilul urbei arădene.

Nu pot să îmi dau seama de ce nu s-au vândut toate biletele. La Alba Iulia nu există încă un cult pentru baschet, dar sperăm să devină. Asta e… Anul trecut, la «Final Four-ul Cupei României» şi «All Star Game» tichetele s-au epuizat rapid”, a comentat mâhnit Daniel Breaz, rectorul Universităţii „1 Decembrie 1918”.

Referitor la a doua temă, reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene au pus lipsa de la festivitatea de premiere a întrecerii baschetbalistice europene pe seama programului încărcat. „Am fost sâmbătă la semifinală, iar duminică nu mi-a permis programul, deşi aş fi vrut să fiu în sală”, a spus Ion Dumitrel. Reacţia primarului Mircea Hava a avut şi unele conotaţii politice, cu câteva „săgeţi” trimise cu tentă discretă spre liberali, abordându-se inclusiv problema „polivalentei”, un subiect des comentat. „Cei care vor să construiască Sala Polivalentă pot să o facă începând de mâine, să înfigă primul hârleţ”, a precizat Mircea Hava. Ulterior primarul albaiulian şi-a expus punctul de vedere referitor la faptul că nu a fost prezent la Final Four-ul CEWL. „Duminică eram la 1000 de kilometri distanţă, iar până în 25 mai (n.r. – data alegerilor europarlamentare) o să ne întâlnim rar. Pe mine nu o să mă vedeţi aşa de des în tribune, însă o să fiu acolo unde aveţi voi nevoie”, a reacţionat Mircea Hava, acesta dezvoltând subiectul: „Sunt destui care vin la asemenea momente doar ca să fie văzuţi, să facă baie de mulţime, nu pentru evenimentul în sine. Ştiţi aceasta inclusiv de la manifestările de 1 Decembrie, când se întâmplă la fel. Din păcate, în sală nu pot sparge seminţe, ca pe stadion”, a încheiat edilul municipiului reşedinţă de judeţ.

Electrica Furnizare Discount
Publicitate

Ştirea zilei

LISTA| Unde se pot VACCINA anti-COVID cetățenii din județul Alba, în acest weekend: PROGRAMUL centrelor și unde se organizează maratoanele de vaccinare

Publicat

în

Unde se pot VACCINA anti-COVID cetățenii din județul Alba, în acest weekend: PROGRAMUL centrelor și unde se organizează maratoanele de vaccinare

Cetățenii din județul Alba, care doresc să se imunizeze împotriva virusului pandemic, se pot deplasa la centrele de vaccinare organizate pentru aceștia de către autorități, în această perioadă.

Astfel, la solicitarea ziarulunirea.ro, DSP Alba a transmis următoarea listă, care conține adresele centrelor de vaccinare din județul nostru.

CENTRE DE VACCINARE

Electrica Furnizare Discount
 • Sala de sport Liceul Alexandru Domșa ALBA IULIA, Str.Tudor Vladimirescu nr. 143 – program 8.00-20.00
 • Sala de sport Universitatea 1 Decembrie ALBA IULIA, Str. V. Alecsandri FN -program 8.00-20.00
 • Centrul de zi pentru persoane vîrstnice SEBEȘ, Str. Aleea Lac nr. 12 – program 8.00-20.00
 • Sala de sport AIUD Str. Tribun Tudoran nr. 5 – program 8.00-20.00
 • Sala de sport Liceul Tehnologic Silvic CÂMPENI, Str. Izvoarelor nr. 2 – program 8.00-20.00
 • Centrul Cultural Iacob Mureșianu BLAJ, Str. Republicii nr. 36 – program 8.00-20.00
 • Foaierul Centrului Cultural CUGIR – Str. I. L.Caragiale nr. 5, CUGIR – program 8.00-20.00
 • Sala de sport TEIUȘ – Str. Clujului nr. 80 – program 8.00-20.00
 • Sala de sport Școala Gimnaziala Lucian Blaga OCNA MUREȘ, Str. 9 Mai nr. 2 – program 8.00-15.00
 • Cantina Liceului Corneliu Medrea ZLATNA, Str. T. Vladimirescu nr. 14 – program 14.00-20.00
 • Centrul de zi pentru persoane vârstnice IGHIU, Str. Școlii nr. 56, vineri-sâmbătă – program 14.00-18.00, duminică 31.10.2021 – program 14.00-20.00

MARATONUL VACCINĂRII

 • Sala de sport Liceul Alexandru Domșa ALBA IULIA, Str.Tudor Vladimirescu nr. 143 – program vineri-sâmbătă 20.00-3.00
 • Centrul de zi pentru copii și persoane adulte cu dizabilități SEBEȘ, Str. Lucian Blaga nr. 45 A – program vineri-sâmbătă 8.00-20.00â

Aproape 151.000 de persoane s-au vaccinat în ultimele 24 de ore, au anunţat miercuri reprezentanţii CNCAV. Dintre aceştia, peste 111.000 au făcut prima doză.

Astfel, din cele 150.935 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, 111.556 au primit prima doză, 11.607 pe cea de-a doua, iar 27.772 de români au fost vaccinaţi cu a treia doză.

6.732.868 de români au primit de la începutul campaniei de vaccinare prima doză, iar 6.110.949 au schema completă de vaccinare.

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| ACCIDENT rutier MORTAL pe raza localității Lancrăm: Un pieton a fost acroșat de un autoturism

Publicat

în

FOTO| ACCIDENT rutier MORTAL pe raza localității Lancrăm: Un pieton a fost acroșat de un autoturism

Miercuri, 28.10.2021, pe raza localității Lancrăm, un pieton s-a angajat în traversarea autostrăzii A1 și a fost lovit mortal de un autoturism.

Traficul a fost îngreunat în zona accidentului și s-a circulat pe banda 1 și pe banda de urgență. Banda 2  a fost închisă până aproximativ în jurul orei 23:30.

Traficul a fost deviat de pe autostrada A1 prin Sebeș, în urma accidentului care a avut loc la km 309, sensul de mers spre Sibiu. Transmit reprezentanții DRDP prin canalul specific de comunicare.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| Autostrada A10, lotul 2, asfaltat aproape complet. Se va deschide circulația în acest an?

Publicat

în

Autostrada A10, lotul 2, asfaltat aproape complet. Se vadeschide circulația în acest an?

Pe lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeș – Turda, grecii de la Aktor, în mod paradoxal, s-au mobilizat mai bine ca niciodată. În acest moment, aproape tot acest segment de autostradă este asfaltat, cel puțin în ce privește corpul autostrăzii. Potrivit informațiilor obținute de ziarulunirea.ro, în următoarele cinci zile lucrătoare, cu excepția zonei de la alunecarea de teren de la Oiejdea, vom avea asfalt pe tot lotul.

Cea mai mare problemă a acestui segment de autostradă a reprezentat-o alunecarea de teren de la Oiejdea, dar ea nu constituie un impediment, pentru deschiderea traficului, întrucât deja este asfaltat un sens de mers și se va putea circula cu restricții și limitări de viteză.

Electrica Furnizare Discount

La kilometrul 26, în zona pasajului rutier peste calea ferată de la Teiuș, s-a asfaltat deja un sens de mers și se lucrează la al doilea. Tot aici, firma Retter, lucrează la ridicarea CIM-ului, dar aceste lucrări vor putea fi finalizate după deschiderea traficului rutier.

Pe o mare parte din autostradă sunt deja efectuate maracajele rutiere, și se lucrează în continuare la acestea.

A fost montată o parte din semnalizarea rutieră și se lucrează în continuare la parapeți și la montarea gardurilor exterioare de protecție a autostrăzii.

La kilometrul 40, un alt punct cheie, lucrările au avansat considerabil, supratraversarea pe care DJ 142L o are la autostradă, fiind aproape realizată. Au fost făcute rampele, iar astăzi se montau panouri fonoabsorbante.

Lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeș – Turda arată în acest moment incredibil de bine și există toate premisele ca în acest an să fie dat în trafic. Nu credem că cineva va dori să lase un segment de autrostradă muzeu, în conditiile în care traficul pe DN1 este infernal. Deci există toate șansele ca în acest an să circulăm pe autostradă de la Alba Iulia până la Cluj.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare