Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Ion Dumitrel, președintele CJ Alba: Compania minieră Cuprumin Abrud este sacrificată în razboiul intern din USL

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Marți, Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba, a dat publicității o declarație, la doar câteva ore după aflarea veștii că directorul și consiliul de administrație al Cuprumin Abrud a fost schimbat, în care afirmă că USL și guvernul Ponta, preocupați doar de lupta pentru ciolan și de exterminarea colegilor de alianță, sacrifică una dintre societățile emblematice nu doar pentru Munții Apuseni și județul Alba ci pentru întreg mineritul românesc.

“Bătăliile interne tot mai puternice din USL au mai făcut o victimă: Cuprumin Abrud. Schimbarea politică, de dragul jocurilor de culise s-a produs: directorul societății, un liberal, de meserie și din județul Alba, a fost înlocuit de propria coaliție politică cu un at director venit de la falimentara MinBucovina din Vatra Dornei.

Nu ne rămâne acum decât să ne gândim la următoarele victime ale acestui război fratricid: cele câteva sute de angajați ale ultimei inteprinderi mari, ce mai aducea venituri și siguranța zilei de mâine pentru oamenii din Munții Apuseni.

Indiferent de culoarea politică, localnicii care au condus această societate și-au făcut treaba. Avem specialiști în minerit în județul Alba și nu avem nevoie să fim conduși de directori veniți din altă parte, mai ales că știm cu toții cât devotament pentru județul Alba, pentru Cupru Min și pentru oamenii din Apuseni va arata acest director venit aici, la comandă politică tocmai din Vatra Dornei. Sper doar să nu ne trezim iarăși că Cuprumin va ajunge în situația în care a mai fost acum 5 ani…

Iată cum USL și guvernul Ponta, preocupați doar de lupta pentru ciolan și de exterminarea colegilor de alianță, își pune în practică programul de guvernare: conducând către sacrificiu una dintre societățile emblematice nu doar pentru Munții Apuseni și județul Alba ci pentru întreg mineritul românesc. Altfel nu se pote justifica schimbarea unui manager ce și-a făcut datoria și a condus o firmă aflată în profit cu un director teleportat aici vremelnic tocmai de la o societate băgată în faliment, decât prin cinismul nemaivăzut al guvernanților care, în loc să se preocupe de dezvoltarea Cuprumin și de realizarea investițiilor de mediu necesare, se ocupă doar de lupta politică din interiorul propriilor partide”,  a desclarat Ion Dumitrel.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP Primăria comunei Horea a lansat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul care dorește modernizarea a peste 5 kilometrii de drum. Este vorba despre strada Bisericii și drumul vicinal Horea – Teiu – Preluca. Aproximativ 4,5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea