Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Ioana Ciortea, producătorul local din Alba Iulia a nectarului de cătină, omul care sprijină copiii bolnavi și împarte sănătate tuturor

Ioana Neag

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ioana Ciortea, producătorul local din Alba Iulia a nectarului de cătină, omul care sprijină copiii bolnavi și împarte sănătate tuturor

Ioana Ciortea, producător local din Alba Iulia, s-a dedicat cultivării cătinei și producției de nectar de cătină, având o preocupare constantă pentru sănătatea oamenilor. Pornind de la o mică afacere de familie în 2011, Ioana a reușit să dezvolte o gamă variată de produse delicioase și să își extindă activitatea. Cu un background în domeniul medical, Ioana își descrie afacerea ca pe o misiune de a promova un stil de viață sănătos și de a oferi oamenilor produse de calitate, fără substanțe chimice. Prin implicarea sa în comunitate și prin donații regulate către asociații de copii cu nevoi speciale, Ioana își aduce o contribuție valoroasă în societate.

În anul 2011, Ioana Ciortea a ales să îngrijească în Gârbova, județul Alba, o plantație de cătină cu aproximativ 9.000 de copăcei, proveniți din soiurile Mara și Cora, datorită proprietăților terapeutice, superioare cătinei prezente în flora spontană.

A început ca o mică afacere de familie și inițial avea un singur produs, iar în prezent are 10 sortimente delicioase și vrea să se extindă.

Cine este Ioana Ciortea

Ioana Ciortea locuiește în Alba Iulia, este mama a doi copii, este căsătorită și a intrat în lumea antreprenoriatului încă din anul 2011.
Ea activa în domeniul medical înainte de a porni propriul business, fiind de profesie tehnicial de imagistică şi radiologie medicală. Deşi în 2011 a pornit business-ul cu plantația de cătină, primele recolte din plantaţia de cătină au venit şase ani mai târziu.

Ioana se descrie în primul rând ca o iubitoare a naturii și o promotoare a stilului de viață sănătos. Este pasionată de gătit și experimentează diverse rețete inclusiv cu suc de cătină.

Creativitatea și implicarea ei dau roade în tot ceea ce face! Ingredientele precum, rodia, morcovii, aronia, ghimbirul, uleiul esențial de grapefruit sau afinele, fac deliciul celor care cumpără nectarul Strop de Soare.

Care este cel mai popular sortiment

Cel mai popular produs și primul realizat, este nectarul de cătină cu miere. El se obține din sucul rezultat în urma presării la rece a fructelor de cătină (70%) și din miere de albine (30%).

La cererea clienților, Ioana a realizat și nectar de cătină simplu, pentru cei cărora le este contraindicat consumul de miere.
Amatorii de ceai, se pot și ei răsfăța și vitaminiza cu ceaiul din coji de cătină.

Diferența între nectarul produs de către Ioana Ciortea și alte sortimente existente pe piață, stă în primul rând în procesul de extracție al băuturii, care se obține cu ajutorul unui aparat de presare la rece, care nu oxidează fructele.

Nectarul este pasteurizat la temperatură joasă, nu conține coloranți, conservanți, zahăr, nu are apă adăugată și se prepară proaspăt în funcție de numărul de comenzi.

Ioana a decis să nu folosească pesticide, insecticide și substanțe chimice pe terenul aferent plantației, pentru a oferi un produs final curat, cu proprietăți remarcabile pentru sănătate.

Ce conține sucul de cătină

O singură sticluță de nectar este suficientă pentru a suplini nevoia de vitamine a corpului uman pentru o săptămână de zile, după cum susține producătoarea băuturii vitaminizante.

Fructele de cătină conțin peste 190 de principii bioactive, conținând vitamina C în proporție de două ori mai mare decât măceșele și de zece ori mai mare decât citricele. Vitaminele A, B1, B2, B6, B9, E, K, P și F sunt și ele prezente în fructele de cătină în concentrații importante. Conțin betacaroten în proporție mai mare decât morcovul și alți carotenoizi, microelemente precum P, Ca, Mg, K, Fe, Mo, B, celuloza, proteine cu continut ridicat de aminoacizi esențiali (îndeosebi lizina), uleiuri complexe (acizi grași saturați și nesaturați, steroli), acizi organici, cum sunt acidul malic, acidul succinic, acidul ursolic, precum și flavonoizi identici cu cei din Gingko biloba.

Pentru ce este nectarul cel mai căutat și cine sunt clienții ei

„Clienții cumpără nectarul de cătină atât pentru susținerea imunității , cât și pentru faptul că îți oferă energie. Vitamina C naturală se eliberează treptat și nu îți scade energia ca atunci când bei cafea iar energia scade brusc la scurt timp după consum.”

Printre clienți, se numără părinții care cumpără nectarul copiilor pentru întărirea imunității, vârstnicii, sportivii, precum și oamenii din toate categoriile de vârstă, interesați de un stil de viață sănătos.

Cum reușește un producător local să păstreze calitatea produselor și în același timp să aibă o afacere înfloritoare

Aici, Ioana mă contrazice și îmi spune că din exterior pare înfloritoare, dar e destul de dificil să faci profit.

„E o afacere în creștere în condițiile în care noi ne dezvoltam ca număr de produse, am crescut mult comparativ cu perioada de început. Nu se vede pe cifre, deoarece au crescut taxele, toate cheltuielile, am crescut numărul de angajați iar investiția a fost constantă în toți acești ani.

Patru oameni lucrează la producţia de nectar de cătină. Ei se ocupă de la cosmetizarea plantaţiei şi îngrijirea acesteia, până la ambalare, etichetare, promovare.

Planurile de viitor pentru business urmăresc creşterea echipei, dar şi a capacităţii de producţie.

Ce o motivează  pe Ioana să continue

„Vreau să duc visul inițial la îndeplinire: Să împart sănătate oamenilor.

Când mă demotivez mă duc înapoi în momentul acela inițial, când stăteam pe plantație și îmi imaginam ce gust va avea sucul, cum o să arate sticlele. Mă motivează faptul că avem clienți fideli care revin și ne oferă feedback despre cum li s-a îmbunătățit starea de sănătate de când consumă nectarul de cătină.

Ioana se implică și în societate: din cei patru angajați, doi sunt tineri neets din mediul rural. O altă modalitate în care își aduce contribuția în societate: donează lunar 30-40 de sticle cu nectar de cătină către două asociații de copii cu nevoile speciale, una este din Alexandria, iar cealaltă din Sebeș.

„Facem asta lunar pentru că ne dorim să dăm mai departe din cât avem. Suntem recunoscători că putem ajuta, în special copiii.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre

Ziarul Unirea

Publicat

în

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre PREOTUL IOAN SABĂU – „CEL MAI IUBIT DINTRE VINERENI” – ,,Abia în închisoare în închisoare mi-am început misiunea preoțească, acolo am învățat să mă rog și tot acolo am simțit dependența de Dumnezeu, pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea