Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ioan Păcurar, antrenorul de tenis din Cugir acuzat că ar fi violat o fată de 11 de ani, eliberat din arest

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ioan Păcurar, antrenorul de tenis din Cugir, acuzat că ar fi violat o elevă de 11 ani, prin acte de penetrare vaginală cu degetul, a fost eliberat, joi, din arest, după ce judecătorii Tribunalului Alba au admis contestația acestuia și au dispus cercetarea lui în liberate.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Alba, Sorina Cristorian, a declarat pentru ziarulunirea.ro, că instanța a admis contestația făcută de Ioan Păcurar la măsura arestului preventiv luată de Judecătoria Alba Iulia, iar astfel acesta va fi cercetat în liberate.

Unul dintre cei mai apreciați antrenori de tenis din orașul Cugir, județul Alba, a fost arestat preventiv de Judecătoria Alba Iulia fiind acuzat că ar fi violat o fată de unsprezece ani, elevă a sa, după un antrenament.

Tatăl fetei de unsprezece ani a sesizat poliția cu privire la faptul că aceasta a fost agresată sexual de către antrenorul ei de tenis, după efectuarea antrenamentului, la baza sportivă din orașul Cugir.

Astfel, anchetatorii au dispus începerea urmăririi penale cu privire la infracțiunea de corupere sexuală, iar ulterior au schimbat încadrarea juridică în infracțiunea de viol și au luat măsura reținerii pentru 24 de ore, surse apropiate anchetei declarând pentru ziarulunirea.ro că infracțiunea s-a produs prin acte de penetrare vaginală cu degetul.

Bărbatul, în vârstă de 51 de ani, a fost arestat preventiv sub acuzația de viol, după ce judecătorii Judecătoriei Alba Iulia au admis propunerea procurorilor.

”Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatului P.I.,în vârstă de 51 ani şi fără antecedente penale, pentru săvârşirea infracţiunii de viol şi a formulat propunere de arestare preventivă a acestuia. Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Alba Iulia a admis propunerea şi a dispus luarea măsurii arestului preventiv faţă de inculpatul P.I. pe o durată de 30 zile”, a arătat Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia. 

Ioan Păcurar este antrenor de tenis de zece ani, fiind foarte apreciat în acest domeniu, după ce a lansat un sportiv selecționat în lotul României la Cupa Davis. Acesta este cunoscut fără antecedente penale.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii arestului preventiv sunt etape procesuale reglementate în Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual necesar pentru administrarea probatoriului, iar aceste acte şi măsuri de urmărire penală nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Oameni cu inima mare! Voluntari din Franța și Germania au construit un parc de joacă pentru copiii din Aiud

Unirea Ziarul

Publicat

în

Voluntari din Franța și Germania au construit un parc de joacă pentru copiii din Aiud Timp de o săptămână mai mulți voluntari din Franța, Germania, dar și alte state europene s-au aflat la Aiud, unde au construit un loc de joacă pentru copii. Toate materialele din care s-a realizat parcul de joacă pentru copiii aiudeni […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea