Ioan Ovidiu Sabău, transfer de marcă la Inter Ciugud! „Moțul” va debuta duminică, cu Euro Șpring, în Liga a IV-a Alba

Ioan Ovidiu Sabău, internaționalul român component al „Generației de Aur” va evolua în Liga a IV-a Alba, la Inter Ciugud! Ioan Ovidiu Sabau Inter Ciugud 2La 47 de ani, „Moțul” va debuta duminică, în etapa a 12-a, la întâlnirea Inter Ciugud – Euro Șpring, oficialii ciugudeni pregătindu-i tricoul cu numărul 8.

Inter Ciugud se poziționează pe locul 11 în ierarhie, cu 12 puncte

Această mutare a fost posibilă grație prieteniei existente între Sabău și reputatul medic stomatolog Simion „Nuțu” Bran, sufletul Interului. Legitimarea a fost efectuată astăzi, la AJF Alba, discuții purtându-se Ioan Ovidiu Sabau Inter Ciugud 4încă din primăvară, când iarăși transferul a fost la un pas să se realizeze.

La Inter mai joacă M. Oprea (fost la Poli AEK Timișoara), Șuvaina (Metalurgistul Cugir).

*Rapidul s-a reunit în Alba

După Ovidiu Maier, revenit la CS Ocna Mureș și aiudeanul Bogdan Andone, legitimat la Sportul Livezile, în Liga a V-a, Ioan Ovidiu Sabău este al treilea fotbalist de prestigiu al Rapidului ce activează în fotbalul amator din Alba.

*Activitate prodiogioasă

Debutul a avut loc alături de „U” Cluj, în 1985, alături de această echipă jucând în premieră în Divizia A un an mai târziu. După jumătate de sezon la ASA Tg. Mureș face pasul spre fotbalul mare, semnând pentru Dinamo, cu care câștigă și primul titlu de campion din carieră, în 1990

Prezența la Campionatul Mondial din 1990 atrage atenția cluburilor importante din Europa și după turneul final semnează cu echipa olandeză Feyenoord Rotterdam

În tricoul acestei echipe câștigă două Cupe ale Olandei, iar în 1992 acceptă oferta venită de la fostul antrenor de la Dinamo Mircea Lucesu, de a face din nou echipă, de această dată în Italia la Brescia Calcio formație proaspăt promovată de tehnicianul român în Serie A. Inter Ciugud - Ariesul Turda Cupa Romaniei59În 1996 îl urmează pe Lucescu la Reggiana, apoi după un alt sezon la Brescia, revine în țară, la Rapid unde cucerește al doilea titlu de campion al României, în 1999

După un sezon petrecut la Universitatea Cluj, ca jucător-antrenor, ajutându-și echipa de suflet să revină în Liga a 2-a, se întoarce la Rapid, unde își încheie cariera în 2003. Are 55 de meciuri și 8 goluri pentru echipa României, cu care a fost prezent la două turnee finale: Mondialul din 1990 și Campionatul European din 1996.

Cariera de antrenor

A debutat în 2000  la Universitatea Cluj, echipă care tocmai retrogradase în Liga a 3-a Promovează la pas în eșalonul secund, dar pleacă, fiind nemulțumit de faptul că nu a primit sprijin din partea autorităților.

În 2003 semnează pentru Gaz Metan Mediaș echipă aflată în Liga a 2-a unde petrece doi ani însă ratează promovarea în primul eșalon. În finalul sezonului 2004-2005 îmbracă pentru ultima dată tricoul într-un meci de retragere.

În 2005 acceptă oferta venită din partea Gloriei Bistrița unde cea mai bună performanță este locul șase atins în sezonul 2006-07. În 2009 salvează echipa de la retrogradare.

În iunie 2008 a devenit antrenorul echipei Politehnica Timișoara echipă cu care a reușit să elimine în preliminariile Champions League echipa Șahtior Donețk antrenată de Mircea Lucescu. La finalul sezonului, după ce echipa a încheiat pe locul cinci în Liga 1, Sabău a plecat.

Din septembrie 2010  preluat conducerea echipei FCM Tg. Mureș unde a antrenat până la finalul sezonului 2011-2012.

Foto: stiridesport, ziua,mediafax,transilvaniareporter

Dan HENEGAR

5 Comentarii

pilu 6 noiembrie 2015 at 21:28

De mai traia Stanley Mattews il aduceati si pe ala. Ha,ha,ha !

Horea 7 noiembrie 2015 at 15:27

Tocmai in liga a IV- a?
Cam nepotrivit pentru CV-ul sau de pana acum.

Misu 7 noiembrie 2015 at 16:11

Poate intra in el vreun ţăranoi de la Ciugud si se alege si cu picioare fracturate.

Mai bine de venea la targul Drambarului...... 7 noiembrie 2015 at 16:15

Mai mosulica ,,Motul,, chiar te-ai dejosit venind sa joci in judet,dar cu fuga sper ca nu se mai poate…..Lasa tinerii,dar pe la Ciugud poate revin si Margineanii si-n poarta Bichis……!

Babu 8 noiembrie 2015 at 13:04

O sa ramana fara picioare, la ce ciobani sunt la Ciugud.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...