Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Ioan Mărginean „Limoniu”, singurul observator de joc din Alba în Superligă, ediția 2023/2024

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ioan Mărginean „Limoniu” (62 de ani) este singurul observator de joc din Alba care va oficia în Superliga, ediția 2023/2024. Numele fostului conducător al Unirii Alba Iulia a fost avizat astăzi în cadrul Adunării Generale Ordinare a Ligii Profesioniste de Fotbal.

Ultima dată președinte la FC Brașov, timp de un an, până vara trecută, Ioan Mărginean „Limoniu” nu poate sta departe de „sportul rege” și revine pe lista observatorilor la meciurile din primul eșalon, unde a activat în urmă cu aproape două decenii, 2003-2005, perioada în care Unirea Alba Iulia a fost în Divizia A.

Ioan Mărginean “Limoniu” a fost fundașul de fier al Unirii Alba Iulia în momentele extraordinare trăite de gruparea albaiuliană acum mai bine de 30 de ani, în acea lună mai 1991 de poveste, când “alb-negrii” au ajuns să dispute semifinala Cupei României, cu Universitatea Craiova, viitoarea campioană a României, după ce au eliminat în sferturile de finală pe celebra Steaua București.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Vorbim despre un sufletist în adevăratul sens al cuvântului, un jucător ce a dat totul pe teren, Ioan Mărginean, plecat din Cugir, ce a acceptat în 1988 să joace pentru Unirea Alba Iulia, proaspăt promovată pe a doua scenă, după 8 ani petrecuți în Divizia A, la Dinamo București (1980-1984), răstimp în care a evoluat în semifinalele Cupei Campionilor Europeni contra celebrei formații Liverpool  și Corvinul Hunedoara (1984-1988), răstimp în care a adunat peste 180 de meciuri pe prima scenă!

Acesta a renunțat la cariera de jucător tot în tricoul Unirii Alba Iulia, al cărui președinte a fost până în 2002 când a plecat la Extensiv Craiova. A mai condus FC Braşov, Ceahlăul Piatra Neamț, “U” Cluj și Gaz Metan Mediaș (din 2016 până în 2020).

Alături de observatorul din Cugir, pe listă mai sunt, printre alții, Florin Bătrânu, Marin Barbu, Adrian Pitu, Ion Marin, Ioan Mironaș, Octavian Goga, Cătălin Cursaru, Marian Ivan, Cristian Vasc, Romulus Gabor, Paul Cazan, Marian Bucurescu, Viorel Ilinca, Dan Potocianu sau Romulus Chihaia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” Macarie (Adu Academy Șona)

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Sâmbăta Mare, Liga 4, etapa a 25-a: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica, cu „careu” Mihu (4 reușite)! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” (5 goluri) Macarie (Adu Academy Șona) *Limbenii Limba – Performanța Ighiu 1-0 (1-0). Victorie prețioasă a nou-promovatei, împotriva unui oponent cu pretenții la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea