Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Ioan Lazăr, liderul ALDE Alba: Guvernul României nu este o echipă de fotbal din curtea școlii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ioan Lazăr, președintele ALDE Alba, a declarat miercuri într-o conferință de presă că ALDE l-a susținut întotdeauna pe ministrul Justiției Tudorel Toader, deși nu face parte din partid, pentru că este un ministru foarte bun. Oricine poate greși, dar asta nu înseamnă că imediat colegii trebuie să îți ceară demisia. Greșelile pot fi reparate prin discuții.

”Moțiunea de cenzură depusă de opoziție împotriva ministrului Justiției Tudorel Toader. Știți că moțiunea simplă nu duce la demiterea lui. S-a mai afirmat în trecut, deși Tudorel Toader nu face parte din partidul nostru din ALDE, l-am susținut tot timpul. Călin Popescu Tăriceanu și conducerea ALDE l-au susținut întotdeauna, pentru că noi am considerat că este un ministru foarte bun, profesor universitar, membru în Comisia de la Veneția. Dânsul a fost hărțuit din toate părțile, de opoziție, de presă de toată lumea.  Dar cel mai trist, a fost atacat de către colegii de guvernare. În trecut Codrin Ștefănescu și alți câțiva atacatori din Partidul Social Democrat. Ieri (n.r. marți), cine se găsește să-l critice pe Tudor Toader, nimeni altul decât Iordache. Iordache, cel care a bulversat mare parte din societate cu acea Ordonanță 14, apoi a avut mai multe declarații care au avut trecere pe Facebook. Am mai văzut un semn obscen de la tribuna Parlamentului, făcut cui nu știu, pentru că la acea ședință și la televizor se uitau românii, se uita foarte multă lume. Dânsul era nemulțumit pentru că Tudor Toader, ministrul Justiției nu execută întocmai și la timp ce primește, maculatura de la partid. Dânsul are câteodată păreri, am văzut că se consultă cu domnul Dragnea, cu domnul Tăriceanu dar nu exceută întocmai și la timp ordinul PSD. Și atunci, dl Iordache am văzut că îl amenință cu remaniere. Cică, în Guvernul PSD, dacă nu ești pe placul lor, ori îți dai demisia, ori ești remaniat. Eu sunt convins că Tudorel Toader nu se va agăța de această funcție de ministru al Justiției. A spus-o în repetate rânduri că, dacă va fi cazul, în momentul în care va vedea în Monitorul Oficial că este demis și este numit un alt ministru al Justiției, va preda sigiliul și cheile și se va retrage onorabil, spre deosebire de colegii domnului Iordache, l-aș aminti pe Grindeanu, Tudose, Stănescu care, ați văzut cât de greu au fost remaniați. (…) Oricine poate greși în adoptarea unei hotărâri de guvern, ordonanțe, a unei legi dar aceste greșeli pot fi reparate în urma discuțiilor cu cei nemulțumiți.  (…) Asta nu inseamnă că imediat colegii de guvernare trebuie să sară pe tine să îți dai demisia, să fii remaniat. Domnule Iordache, Guvernul României nu este o echipă de fotbal din curtea școlii, unde șeful clasei schimbă, înlocuiește echipa după bunul lui plac, cu cine vrea. Este totuși Guvernul României, membră a Uniunii Europene”, a  declarat președintele ALDE Alba, Ioan lazăr.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea