Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Ioan Lazăr, despre beneficiile noului Cod Fiscal în economie: Va genera creștere economică și se vor crea noi locuri de muncă. Are măsuri ultraliberale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Președintele PLR Alba, Ioan Lazăr, a spus vineri, în cadrul unei conferințe de presă că noul Cod Fiscal are măsuri ultraliberale, va aduce creștere economică și se vor crea noi locuri de muncă. Acesta a criticat, în schimb, propunerile PNL-ului, despre care a spus că a ieșit în public doar pentru a fi contra celor de la guvernare.

Ioan Lazar06Ioan Lazăr a spus că noul Cod Fiscal va duce la reducerea costului cu forța de muncă, o măsură liberală venită în sprijinul celor care creează locuri de muncă. A precizat că se va reduce contribuţia de asigurări sociale la angajat de la 10,5 la 7,5% de la 1 ianuarie 2017 și se va reduce contribuţia de asigurări sociale la angajator de la 15,8% la 13,5% de la 1 ianuarie 2017. Președintele PLR Alba a spus că PNL propune plafonarea sau chiar creșterea unor impozite pe muncă.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

”În programul PNL se află plafonarea CAS la angajator la 16%. Astfel este impozitată suplimentar munca, deci taxe mai mari pentru mediul de afaceri, pentru cei care creează locuri de muncă. Marirea contributiilor către stat va duce la scăderea salariilor”, a spus Lazăr.

Noul Cod Fiscal propune eliminarea impozitului pe dividende, măsura foarte apreciata de reprezentanţii mediului de afaceri, potrivit președintelui PLR Alba. Aceasta ajută la eliminarea dublei impozitări, la creșterea competitivității României si la menținerea in tara a capitalului, a mai spus Ioan Lazăr.

”Noul Cod Fiscal este unul foarte curajos, prin viziunea diminuării constante a cotelor de impozitare: TVA de la 24% la 20% si, ulterior, la 18%. PNL acuza ca nu este sustenabila măsura reducerii TVA de la 24% la 20%, însă propun în programul de guvernare scăderea la 19% de la 1 ianuarie 2016. De unde au găsit banii peste noapte?”, a mai afirmat Lazăr.

Totodată, noul Cod Fiscal propune o scădere responsabilă și sustenabilă a accizelor la benzină și motorină, în vreme ce PNL vine cu propuneri imposibil de realizat.

Președintele PLR Alba consideră că noul Cod Fiscal este unul avantajos pentru IMM-uri și încurajează crearea de noi locuri de muncă în această zonă. Impozitul pe veniturile microîntreprinderilor care au peste 2 salariați inclusiv scade de la 3% la 1%; practic, actuala cota de impozitare de 3% se menține doar in cazul microîntreprinderilor care au un singur salariat sau nu au salariaţi, a explicat acesta.

Lazăr a spus că modificarea Codului va aduce impact pozitiv în creșterea economică, în creșterea consumului populației și creează noi locuri de muncă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

13 microbuze electrice achiziţionate pentru elevii din Alba cu bani provenind din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră

Unirea Ziarul

Publicat

în

13 microbuze electrice achiziţionate pentru elevii din Alba cu bani provenind din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră Administraţia Fondului pentru Mediu acordă UAT – Judeţul Alba o finanţare în valoare de 15 milioane de lei, inclusiv TVA, pentru achiziţionarea a 13 microbuze electrice. Contractul de finanţare a fost încheiat în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea