Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Ioan Lăzăr (ALDE): Nu întotdeauna primarul este singurul vinovat pentru majorarea impozitelor și taxelor pe clădiri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Omul de afaceri Ioan Lazăr a susținut, luni, că impozitele majorate pe clădiri sunt opera consilierilor locali, iar vina le aparține în proporție de 90%, el completând că este normal ca primarii și viceprimarii să fie direct interesați de creșterea bugetului administrației locale.

Ioan Lazar05Ioan Lazăr susține că primarul poate să propună cota de impozitare a persoanelor juridice care ar putea fi respinsă dacă aleșii locali nu ar vota ca primarul și ar vota spre bine cetățenilor care i-au ales.

”Consilierii sunt aleși să reprezinte interesele populației. Primarul e interesat să aibă un buget mai mare. Fără votul consilierilor, primarul nu poate să facă nimic”, a spus omul de afaceri.

Acesta precizează că atunci când a fost consilier local și județean nu a fost cu nimic mai bun, iar în proporție de 90% votul era politic și se vota cum spunea șeful de grup.

”Consilierii votează ca primarul, nu stau să analizeze, nu stau să judece, se uită la șeful de grup și votează și, de obicei, cei care sunt în Opoziție votează împotrivă pentru a fi contra celor de la putere. Și eu am fost consilier și nu am fost cu nimic mai bun, dar, acum, că se vrea o reformare a clasei politice, e momentul ca populația să țină cont și ar trebui aleși doar tinerii pentru că au mult mai multă personalitate, sunt foarte greu de manevrați”, a mai afirmat Lazăr.

Deși fac parte din PNL, cei care au aprobat cotele maximale de impozitare pentru persoane juridice nu au ”nici în clin, nici în mânecă cu liberalismul”, susține Ioan Lazăr.

Citește și Ovidiu Jidveian: Pentru firme, Alba Iulia are cele mai mari impozite prevăzute de lege. Din acest motiv lipsesc investitorii

Acesta spune că ALDE a rămas singurul partid liberal din România.

El mai recomandă conducerii partidului din care face parte să promoveze cât mai mulți tineri la alegerile locale și legislative.

”Eu nu mai am o funcție executivă în ALDE, nu am putere de decizie și nu îmi rămâne decât să sper că vor merge pe mâna tinerilor. Biroul organizației județene al PLR Alba avea cei mai mulți tineri, când am fost președinte, comparativ cu celelalte birouri ale organizațiilor județene din țară”, a afirmat Ioan Lazăr.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea