Rămâi conectat

Politică Administrație

Ioan Lazăr, ALDE Alba: Majoritatea asistațiilor sociali sunt folosiți în campaniile electorale, atât ca lipitori de afișe cât și ca votanți

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ioan Lazăr, președintele ALDE Alba, a declarat vineri, într-o conferință de presă că majoritatea asistaților sociali sunt folosiți în campaniile electorale, că numai așa se explică numărul mare de asistați sociali din județul Alba.

Potrivit datelor prezentate de președintele ALDE Alba și care aparțin AJPIS Alba, în anul 2017, în județul Alba, erau 4.520 de familii cu venit minim garantat, adică 9.636 de beneficiari de ajutor social.

În anul 2018, în urma proiectului de modificare a Legii 416/2001 care aparține parlamentarilor ALDE, dar la care au fost aduse amendamente și de către alți parlamentari, numărul asistaților social a scăzut cu 12-13 la sută, respectiv 3889 de familii și 8411 persoane.

Ioan Lazăr a mai specificat că, cel mai mare număr de asistați social în județul Alba sunt la Jidvei – aproximativ 800, urmat de Blaj – 700 și Cetatea de Baltă – 500.

Dacă asistatului i se oferă un loc de muncă și refuză, poate să i se taie ajutorul social. Numai că, ar trebui, în primul rând primarii să nu mai semneze ca primarii. (…)  Legea nu prevede exact ce se întâmplă în cazul în care asistatul social revine cu o adeverință din partea angajatorului din care reiese că nu corespunde.

Apoi, pontajele sunt făcute tot de primar, și am cunoștință de unele situații în care orele de muncă pe care normal ar trebui să le presteze în interesul societății, nu se efectuează, sau nu se efectuează cât ar trebui.

Eu nu contest că sunt beneficiari de ajutor social care, într-adevăr, au o situație deosebită, foarte grea, iar societatea trebuie să îi ajute, să nu îi lăsăm să moară de foame, atât pe ei cât și pe copiii lor. Dar, toată lumea cunoaște că sunt mulți dintre ei care pot să muncească. Sunt foarte mulți care și lucrează. Sunt foarte mulți care sunt plecați în străinătate, iar primarii au cunoștință că ei sunt plecați și nu iau măsuri. În situația asta ar fi normal să fie întreruptă plata ajutorului social. Nu se face.

Pentru ca această lege să aibă un efect mai bun, AJOFM ar trebui să cheme beneficiarii de ajutor social apți de muncă și să le ofere individual listele cu locuri de muncă, să-i trimită acolo, să verifice dacă s-au dus, de ce nu s-au angajat. (…)

De ce cred eu că primarii semnează ca primarii. Majoritatea din asistații social sunt folosiți în campaniile electorale, atât ca lipitori de afișe cât și ca votanți. Asistații social au familii numeroase. Dacă înmulțim cu 3 sau cu 4 membrii dintr-o familie, votanți, primarul ăla va rămâne primar cât vrea el, dacă are asistați social”, a declarat președintele ALDE Alba, Ioan Lazăr.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Unirea: Viziune și dedicare – Elena Ianc la Primăria Unirea

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Unirea: Viziune și dedicare – Elena Ianc la Primăria Unirea USR Unirea începe un nou capitol. Este un moment crucial pentru comuna noastră, un timp în care fiecare pas pe care îl facem este o schimbare pentru viitorul nostru și al copiilor noștri. În acest spirit, filiala locală USR Unirea, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea