Ziarul Unirea

Ioan Dîrzu, PSD Alba: Noua lege a pensiilor este piatra de temelie a unei echități sociale pentru pensionari

Noua Lege a pensiilor  va intra în curând în procedura de dezbatere parlamentară, în regim de urgență. Este o lege apreciată de federațiile de pensionari și reflectă aproape 100% dorințele oamenilor.

Pentru a acoperi toate majorările, s-au adăugat 40 de miliarde de lei față de cei 80 de miliarde de lei pe care deja îi avem pregătiți. Nu vrem să facem o lege inaplicabilă, ci una care dublează pensiile până în 2021, cu creșteri în fiecare an.

ELIT

În ultimii doi ani am pornit de la 871 lei și am ajuns la 1100 de lei punctul de pensie, anul viitor se va ajunge la 1265 lei, în 2020 se va ajunge la 1775 lei. În 2021, punctul de pensie va fi 1875 de lei, se va intra și pe noua formulă de calcul care va aduce o nouă majorare.
Legea a introdus o serie de beneficii. Cei care sunt la ora actuală pe indemnizația socială minimă de 640 de lei, nu vor mai crește în același ritm cu pensionarii care sunt acum la 640 lei, dar  care au contribuit 35 de ani. Aici va fi o departajare clară și în funcție de numărul de ani lucrați. Deja am eliminat o inechitate.

O altă măsură este ca pensiile femeilor față de cele ale bărbaților erau în avantaj. Egalizăm și asta. Nu este normal ca persoane care au lucrat același număr de ani, au același număr de puncte, să aibă pensii diferite doar pentru că sunt bărbați sau femei.
De asemenea, sunt pensionari care au lucrat la fel, același număr de ani, au contribuit la fel au același punctaj, dar pentru că au ieșit la pensie pe legislații diferite în ani diferiți până acum aveau pensii diferite. Noua formulă de calcul ne-a permis să corectăm toate aceste inechități. Ar fi sigur principalele lucruri care interesează pe pensionari.

La pensie pentru limita de vârstă va  exista o posibilitate să ieși cu 5 ani mai devreme dacă ai cu 8 ani peste stagiul de cotizare, posibil ca cineva să fi început să lucreze de la 16 ani sau să aibă perioade asimilate, facultate, masterat, armată, concediu de maternitate etc. Vor putea să se pensioneze cu 8 ani mai devreme fără să fie penalizați.

Încă sunt binevenite propunerile asociațiilor de pensionari, ale experților în legislația muncii și protecție socială, chiar și a opoziției politice. Din păcate, de când s-a lansat proiectul Legii pensiilor, PNL nu a făcut decât să dezinformeze. Înțeleg că PNL nu e în stare să scrie măcar un text de lege pe care CCR să nu-l declare neconstituțional, dar îi rog ca măcar de data aceasta să se concentreze, să nu mai mintă și eventual să vină cu soluții la problemele pensionarilor pe care îi reprezintă sau cel puțin credem că ar trebui să-i reprezinte.

Deputat

Ioan Dîrzu

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

CIORNĂ – SONDAJ | Comasarea voluntară prin absorbție a U.A.T-ului Alba Iulia și a U.A.T-ului Ciugud. Ce declară actualii primari

Prezentul sondaj dorește să determine opinia cetățenilor din U.A.T – ul Alba Iulia și din U.A.T – ul Ciugud cu… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

3 Comentarii

dolfi 16 octombrie 2018 at 23:26

asa e Tovule, echitati sociale, pentru pensiile speciale, ca acelea trebuie sa fie… echitabile. cei care au construit aceasta tara dupa 45 de ani de activitate, cu sanatatea praf primesc… maruntis… asa pe cota de avarie.
Rusine hotilor si banditilor ca va bateti joc

Rusine, Dirzule! 17 octombrie 2018 at 9:35

Echitate zici? Sunt ing, pensionar cu 1500 lei pensie dupa 40 de ani de munca. 1500 lei, atat vei lua in plus Dirzule, doar pt 4 ani de mandat, pensie speciala, pt ca ai dormit in costum la Parlament si ai ridicat mana la comanda lui Dragnea.

paguboasa politica psd 17 octombrie 2018 at 12:36

România este singura țară din lume unde salariații din sectorul public sunt mai bine plătiți decât cei din mediu privat: 700 euro salariul mediu în sectorul bugetar față de 534 euro salariul mediu în sectorul privat. Toată creșterea economică din ultimii șapte ani am risipit-o pe salarii, pensii speciale și ajutoare sociale. Am creat artificial lichiditate în piață, cu care am finanțat milioane de locuri de muncă în alte țări. Crescând puterea de cumpărare, am alimentat importurile, generând numai anul trecut un deficit record de balanță comercială de 12,5 miliarde euro. În toți acești ani, am sacrificat investițiile, singurele care puteau da sustenabilitate creșterii economice.

Comentariile sunt oprite