Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ioan Dîrzu: Lotul trei al Autostrăzii Orăștie-Sibiu va fi inaugurat în 14 noiembrie

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

viaduct lot 3 A1 Orastie SibiuPreședintele PSD Alba, Ioan Dîrzu a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că a vorbit cu ministrul Transporturilor, Ioan Rus, care a precizat că lotul trei al Autostrăzii Orăștie-Sibiu va fi finalizat în data de 14 noiembrie.

”Am vorbit cu ministrul Ioan Rus și l-am întrebat: Când se dă drumul la Autostrada Orăștie-Sibiu, lotul 3. Răspunsul a fost clar, în data de 14 noiembrie va fi certitudine”, a spus Ioan Dîrzu.

Lotul trei al Autostrăzii Sibiu Orăștie are 22 de kilometri și este singurul aflat în construcție. Tronsonul nu a putut fi gata la timp (termenul oficial fiind aprilie 2013) în principal din cauza problemelor generate de alunecări de teren pe câteva tronsoane, dar și din cauza reacției lente a autorităților în acest caz.

Autostrada Orăştie-Sibiu a fost deschisă circulaţiei, în data de 20 decembrie 2013, pe distanţa dintre Orăştie, judeţul Hunedoara şi Cunţa, judeţul Alba, respectiv pe o distanţă pe aproximativ 44 de kilometri, după ce anterior, în cursul aceleaşi zile, a fost inaugurat şi lotul 4 al acesteia, între Sălişte şi Sibiu, în lungime de 16 kilometri. Din cauza complexităţii şi lungimii proiectului, pentru execuţia lucrărilor de pe autostrada Orăştie-Sibiu a fost realizată o împărţire în 4 loturi. Valoarea totală a tronsonului Sibiu – Orăştie este de 716 milioane de euro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea