Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ioan Dîrzu în plenul Parlamentului: „PDL şi Traian Băsescu complotează împotriva României”

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Preşedintele PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu, a făcut astăzi o declaraţie politică în plenul Parlamentului României, cu privire la aderarea la spaţiul Schengen. Acesta a criticat dur modul în care au gestionat situaţia Traian Băsescu şi PDL-ul, pe care îi acuză de complot.

Vă prezentăm conţinutul integral al declaraţiei:

„Astăzi mă aflu în plenul Parlamentului pentru a vă vorbi despre modul în care PDL şi Traian Băsescu au complotat împotriva României şi intrării ţării noastre în Schengen.

Zilele acestea ţara noastră a suferit o nouă nedreptate: mai mulţi prieteni europeni de dreapta a lui Traian Băsescu, membrii a aceleiaşi familii politice europene ca şi PDL, au refuzat intrarea României în spaţiul Schengen.

Acest refuz demonstrează mesajul cu care s-au declanşat referendumurile pentru demiterea sa şi mai exact faptul că acest om şi acoliţii săi lucrează împotriva intereselor românilor şi a ţării noastre.

7,4 milioane de români au considerat că am avut dreptate şi nu s-au înşelat.

Nu este normal ca România să sufere atâta de pe urma dorinţelor şi intereselor personale ale unui singur om.

Traian Băsescu a pus din nou orgoliile sale personale deasupra celor ale românilor folosind relaţiile pe care le are cu Angela Merkel şi alţi lideri de partide de dreapta europene pentru a bloca aderarea României şi a arăta în opinia sa eşecul guvernului USL.

Nu domnule Băsescu, nu domnilor şi doamnelor de la PDL, blocarea aderării României în Uniunea Europeană este eşecul dumneavoastră! Un eşec de 9 ani! Un eşec care completează lista lungă de nereuşite pe plan european, interne sau internaţionale ale lui Traian Băsescu şi ale PDL!

Din cauza dumneavoastră românii au plecat din ţară iar în cei 9 ani de mandat vă puteţi mândrii cu sute de mii de români care au plecat din ţară!

Din cauza dumneavoastră românii sunt percepuţi negativ în Europa pentru că nu aţi încetat să criticaţi ţara peste hotare!

Din cauza dumneavoastră nu reuşim să intrăm în zona euro pentru că prin declaraţiile dumneavoastră aţi atacat direct echilibrul economic al ţării!

Din cauza dumneavoastră am pierdut milioane de euro la negocierile pentru bugetul european reducând şansa ţării noastre la o dezvoltare economică susţinută!

Cred că este timpul să stăm drepţi în faţa Europei şi a partenerilor externi. România este o ţară bogată, cu oameni capabili, ce are tot dreptul să facă parte din familia europeană şi să fie tratată ca un partener egal şi corect.

Reprezint cu mândrie o zonă a ţării, Munţii Apuseni şi zona Teiuşului din judeţul Alba, care ştie ce înseamnă jertfa realizată de poporul român pentru a-şi păstra identitatea dar şi pentru a proteja Europa de atacurile externe.

Ţara noastră are cu ce se mândrii şi are dreptul să fie privită cu alţi ochi de către celelalte state europene. De la Cioran, Ionescu sau Enescu până la Cristian Mungiu sau Călin Netzer, românii au contribuit la dezvoltarea patrimoniului cultural european.

Am fost de prea multe ori consideraţi o periferie şi este timpul ca Europa să îşi întoarcă privirile către noi sau să ne urmăm drumul mai concentraţi pe propria dezvoltare.

Vinovaţi pentru modul în care este tratată România sunt şi cei care stau slugarnici în faţa partenerilor externi deşi vorbim de un parteneriat, nu de o supunere.

Îmi doresc ca România să stea dreaptă pe plan internaţional pentru că doar o ţară care se respectă poate fi o ţară care este respectată în exterior.

Mai mult decât atât contest motivele pentru Ministrul de Interne german a respins intrarea României în Schengen. El practic s-a opus intrării României pentru că românii circulă şi lucrează în Europa şi pentru că din ţara noastră vin şi comunităţi de rromi.

Dragi parteneri europeni, românii au dreptul ca orice alţi cetăţeni europeni să circule şi să lucreze oriunde doresc în Europa. Sunt cetăţeni liberi şi egali în drepturi cu ceilalţi europeni şi nu văd de ce asta ar fi o problemă. Oare Germania şi guvernul de dreapta de acolo îi respinge pe zecile de mii de români sau originali din România care trăiesc astăzi în mod civilizat şi paşnic în această ţară?

Nu mi se pare normal ca o ţară europeană să emită pretenţia să aleagă din România ce cetăţeni îi doreşte. Nu mi se pare normal nici acest snobism şi această atitudine rasistă de respingere a comunităţii rrome.

Dacă există probleme de integrare, înseamnă că problema acestei comunităţi este una europeană şi necesită eforturi mai mari din partea tuturor statelor europene pentru integrarea acestora şi oferirea unor şanse egale. Dar prin şanse egale înţelegem şi dreptul la liberă mişcare.

În acest sens felicit demersul Ministrului de Externe român, domnul Titus Corlăţean, şi a Premierului Victor Ponta de a consolida poziţia ţării noastre pe plan extern şi european.

Parlamentul României va susţine demersul dumneavoastră şi suntem siguri că aceasta este calea de urmat pentru dezvoltarea României moderne.

Aşa să ne ajute Dumnezeu!”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VINERI: ”Start la mișcare”, program educativ – sportiv în șanțurile Cetății Alba Carolina. Cros și ateliere de handbal, baschet, tenis și badminton 

Ziarul Unirea

Publicat

în

VINERI: ”Start la mișcare”, program educativ – sportiv în șanțurile Cetății Alba Carolina. Cros și ateliere de handbal, baschet, tenis și badminton Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia, alături de Primăria Municipiului Alba Iulia și CSM Alba Iulia, vă invită să participați, în ziua de 26 Aprilie 2024, la Programul educativ – sportiv ”START LA […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea