Ziarul Unirea

Ioan Dîrzu: Guvernul investește 627 de milioane de lei în județul Alba prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2

Județul Alba a primit 627,2 milioane de lei de la Guvern pentru proiectele de investiții solicitate de comunitățile locale.  Prin PNDL 2 sunt finanțate construcția de școli, grădinițe, reabilitarea de străzi, spitale sau obiective culturale. În total vorbim despre 135 de obiective de investiții finanțate, situându-ne printre județele cele mai câștigate din PNDL 2.

Cel mai mare proiect de lucrări finanțat este reabilitarea străzii Brândușei din Alba Iulia, în valoare de 16 milioane lei.

ELIT

De asemenea, Școala Liviu Rebreanu și Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian” Alba Iulia se bucură de reparații capitale în valoare totală de peste 6 milioane de lei.

Dispensarele medicale din Arieșeni, Bucerdea Grânoasă, Cergău, Ciugud, Daia Română, Lunca Mureșului, Ocoliș și Scărișoara se construiesc sau, după caz,  extind și reabilitează, valoarea totală a lucrărilor fiind de peste 7,1 milioane lei.

Un număr de 7 grădinițe vor fi construite, extinse sau reabilitate, după caz, majoritatea în mediul rural. Guvernul a alocat bani pentru grădinițele din Almașu Mare, Cîmpeni, Cugir, Aiud, Țelna, Sebeș și Totoi în valoare de peste 20,6 milioane de lei.

PNDL reprezintă sursa principală de finanţare pentru infrastructura locală şi are la bază principiul conform căruia în fiecare localitate din țară trebuie să fie asigurat un set minim de servicii publice (10S), în domeniile: sănătate, educație, apă – canalizare, energie termică și electrică, inclusiv iluminat public, transport / drumuri, salubrizare, cultură, culte, locuințe și sport.

Cea de-a doua etapă a programului finanțează 9.500 de obiective de investiții, dintre care 2.500 de creșe și grădinițe, 2.000 de școli și 5.000 de alte obiective (din toate domeniile eligibile). Pentru aceste investiții sunt alocate fonduri în valoare de 30 de miliarde de lei credite de angajament.

Prezența domnului ministru Paul Stănescu, la Alba Iulia, nu vine decât să confirme importanța pe care MDRAP și Guvernul o oferă locuitorilor județului Alba și administrațiilor locale, indiferent de culoarea politică. Putem spune că domnul Stănescu și Guvernul în ansamblul său manifestă o preocupare sporită față de județele din Ardeal, fapt ce ne bucură, acum, la 100 de ani de la Marea Unire, când Transilvania a întărit Vechiul Regat cu bogățiile, personalitățile și spiritualitatea sa.  Acum, ne bucură că Bucureștiul nu a uitat de ardeleni și de Alba Iulia, manifestând respect, responsabilitate și interes.

Ioan Dîrzu

Deputat PSD de Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro