Rămâi conectat

Politică Administrație

Ioan Dîrzu: Guvernul investește 627 de milioane de lei în județul Alba prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2

Ziarul Unirea

Publicat

în

Județul Alba a primit 627,2 milioane de lei de la Guvern pentru proiectele de investiții solicitate de comunitățile locale.  Prin PNDL 2 sunt finanțate construcția de școli, grădinițe, reabilitarea de străzi, spitale sau obiective culturale. În total vorbim despre 135 de obiective de investiții finanțate, situându-ne printre județele cele mai câștigate din PNDL 2.

Cel mai mare proiect de lucrări finanțat este reabilitarea străzii Brândușei din Alba Iulia, în valoare de 16 milioane lei.

De asemenea, Școala Liviu Rebreanu și Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian” Alba Iulia se bucură de reparații capitale în valoare totală de peste 6 milioane de lei.

Dispensarele medicale din Arieșeni, Bucerdea Grânoasă, Cergău, Ciugud, Daia Română, Lunca Mureșului, Ocoliș și Scărișoara se construiesc sau, după caz,  extind și reabilitează, valoarea totală a lucrărilor fiind de peste 7,1 milioane lei.

Un număr de 7 grădinițe vor fi construite, extinse sau reabilitate, după caz, majoritatea în mediul rural. Guvernul a alocat bani pentru grădinițele din Almașu Mare, Cîmpeni, Cugir, Aiud, Țelna, Sebeș și Totoi în valoare de peste 20,6 milioane de lei.

PNDL reprezintă sursa principală de finanţare pentru infrastructura locală şi are la bază principiul conform căruia în fiecare localitate din țară trebuie să fie asigurat un set minim de servicii publice (10S), în domeniile: sănătate, educație, apă – canalizare, energie termică și electrică, inclusiv iluminat public, transport / drumuri, salubrizare, cultură, culte, locuințe și sport.

Cea de-a doua etapă a programului finanțează 9.500 de obiective de investiții, dintre care 2.500 de creșe și grădinițe, 2.000 de școli și 5.000 de alte obiective (din toate domeniile eligibile). Pentru aceste investiții sunt alocate fonduri în valoare de 30 de miliarde de lei credite de angajament.

Prezența domnului ministru Paul Stănescu, la Alba Iulia, nu vine decât să confirme importanța pe care MDRAP și Guvernul o oferă locuitorilor județului Alba și administrațiilor locale, indiferent de culoarea politică. Putem spune că domnul Stănescu și Guvernul în ansamblul său manifestă o preocupare sporită față de județele din Ardeal, fapt ce ne bucură, acum, la 100 de ani de la Marea Unire, când Transilvania a întărit Vechiul Regat cu bogățiile, personalitățile și spiritualitatea sa.  Acum, ne bucură că Bucureștiul nu a uitat de ardeleni și de Alba Iulia, manifestând respect, responsabilitate și interes.

Ioan Dîrzu

Deputat PSD de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea