Rămâi conectat

Politică Administrație

Ioan Dîrzu: Demisia lui Ponta e de onoare. Iohannis trebuie să desemneze un premier din arcul guvernamental

Dragoş Suciu

Publicat

în

Demisia premierului Victor Ponta a fost una de onoare, în urma tragediei din clubul bucureștean Colectiv, chiar dacă nu a fost responsabilitatea sa, a afirmat, miercuri, liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu.

Ioan Dirzu01Întrebat cine va veni în locul lui Ponta, Ioan Dîrzu a spus că Iohannis are ”obligativitatea să desemneze o personă pe care o va propune arcul guvernamental”.

”Avem mai mulți oameni pregătiți pentru această funcție. Va trebui să decidem cine va veni, un premier la fel de bun, din arcul guvernamental. Mi se pare normal, să facem diferența între cei care au tăiat salariile și pensiile – cei care au semnat dezastrul pentru România”, a afirmat Ioan Dîrzu.

Deputatul PSD de Alba consideră că ”politicul a făcut imixtiuni în Piața Universității”, în marșul de protest la care au participat peste 25.000 de oameni, din dorința de a organiza viitoarele alegeri, trecând, astfel, peste ”guvernarea foarte bună”.

”Am văzut cu toții manifestația de marți  seara. Consider că gestul lui Ponta este o demisie de onoare. Nu este îndreptățită, nu a fost vina lui”, a afirmat președintele PSD Alba.

Preşedintele Klaus Iohannis are, potrivit legilor şi Constituţiei, atribuţia de a desemna un prim-ministru interimar, care va asigura funcţionarea Guvernului până în momentul formării noului Cabinet.

Demisia lui Victor Ponta a venit după un protest masiv în Capitală, împotriva corupției, a clasei politice, a Guvernului, ca urmare a tragediei din clubul Colectiv în urma căreia au decedat 32 de persoane.

Citește și Reacția președintelui MP Alba, Clement Negruț, după demisia Guvernului: Ponta a înțeles că fără susținerea populației nu se poate


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Declinul industriei europene a fost temă de discuție în cadrul unui summit desfășurat, în această săptămână, la Anvers, în Belgia

Unirea Ziarul

Publicat

în

Declinul industriei europene a fost temă de discuție în cadrul unui summit desfășurat, în această săptămână, la Anvers, în Belgia. Nu mă feresc să spun că este un strigăt de disperare al reprezentanților companiilor, al sindicaliștilor, în măsura-n care e și o provocare pentru liderii politici ai UE. De altfel, Ursula von der Leyen, șefa […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea