Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Ioan DÎRZU, candidatul USL la Camera Deputaţilor – susţinut de primarii din zona Abrud

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ioan Dîrzu, candidatul USL la Camera Deputaţilor pe Colegiul 5 Apuseni-Teiuş, a luat parte în ultimele zile la mai multe acţiuni în zona Abrudului, a discutat despre problemele lor cu oamenii din Abrud, Ciuruleasa, Bucium, Roşia Montană şi Mogoş. În cadrul acestor întâlniri, candidatul USL şi-a prezentat programul politic şi a făcut referire la mai multe proiecte pe care intenţionează să le dezvolte în zona Abrudului. Preşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, alături de primarii Nicolae Simina (Abrud), Radu Marcel Tuhuţ (Ciuruleasa) şi Cornel Napău (Bucium), a acordat un scurt interviu ziarului Unirea.
– Aţi avut mai multe întâlniri în zona Abrud. De ce aţi ales să începeţi campania tocmai în această zonă?
– Ioan DÎRZU: Am vrut să le transmit oamenilor din această zonă mulţumirile mele pentru susţinerea acordată la alegerile locale şi să îi asigur atât pe ei, cât şi pe aleşii locali, că vor avea în mine un sprijin real în viitorul Parlament al României. Abrudul reprezintă una din zonele în care USL a funcţionat cel mai bine în judeţ şi contez pe sprijinul tuturor. Le explicăm cât mai multor persoane de ce ziua de 9 decembrie este capitală pentru realizarea schimbării reale a României şi eliberarea de ciuma portocalie care a tăiat pensiile, salariile, indemnizaţia de creştere a copilului şi cea a persoanelor cu handicap, a închis spitalele şi punctele de lucru ale finanţelor publice.
– Care sunt proiectele dumneavoastră pentru Abrud?
– Ioan DÎRZU: Aşa cum am mai spus şi cum şi-au dat seama deja oamenii, este vorba de proiecte concrete, nu de vorbe goale aşternute pe hârtie. În primul rând voi sprijni proiectele primarului de dezvoltare a infrastructurii (drumuri, apă, canalizare, reabilitare termică), prin atragerea rapidă de fonduri guvernamentale şi europene. Am capacitatea să fac acest lucru, în calitate de copreşedinte al USL Alba şi de coleg de partid cu premierul Victor Ponta. Voi iniţia, de asemenea, proiecte menite să creeze locuri de muncă în zonă, prin susţinerea, printre altele, a dezvoltării în armonie cu mediu a companiei CupruMin sau deschiderea de puncte de colectare a laptelui, a centrelor de sacrificare şi a unităţilor de procesare a produselor din carne. Ştiu ce trebuie făcut pentru că am fost manager în două companii care au angajat sute de persoane în Alba: Prefera şi Albalact. Cred în viitorul abrudenilor şi mă voi lupta pentru ca, într-adevăr, CupruMin să rămână a abrudenilor şi a salariaţilor firmei şi cu siguranţă doar un deputat USL ales în zonă poate convinge Guvernul USL că aceasta este cea mai bună măsură.
– Care sunt proiectele dumneavoastră pentru celelalte localităţi din zona Abrud?
– Ioan DÎRZU: Pentru mai multe localităţi, dintre care amintesc Bucium, Ciuruleasa şi Mogoş, îmi doresc să continui proiectele iniţiate deja, menite să le facă o viaţă mai bună oamenilor din zonă. Există o serie de proiecte de îmbunătăţire a infrastructurii şi, după cum bine ştiţi, în curând, câteva sute de copii şi profesori din zonă vor beneficia, prin implicarea directă a Guvernului condus de Victor Ponta, de laboratoare şcolare de informatică. De asemenea, există câteva proiecte pe care am reuşit să le atrag pentru zonele izolate, care le vor permite oamenilor să acceseze serviciile de telefonie şi de internet, să urmeze cursurile şcolare de la distanţă sau chiar să facă plăţi şi să le fie eliberate acte fără să mai meargă la primărie. Pentru micii proprietarii de păduri, în mod special, intenţionez să susţin o serie de măsuri care le vor permite acestora să îşi utilizeze eficient resursele, prin simplificarea mecanismelor de exploatare a pădurii, asigurarea de la bugetul de stat a costurilor administrative sau acordarea de compensaţii financiare celor care nu îşi exploatează pădurea. La Roşia Montană, voi căuta să le ofer oamenilor posibilitatea să ştie la ce să se aştepte pe viitor, susţinând realizarea referendumului privind proiectul minier. Oamenii din zonă au dreptul să decidă pentru viitorul lor şi doar un referendum poate clarifica situaţia privind opţiunea reală a oamenilor din Apuseni.
– Domnule primar Nicolae Simina, de ce este Ioan Dîrzu cel mai bun deputat pentru Abrud?
– Nicolae SIMINA: Pentru că, de 4 ani, fostul deputat Corneliu Olar nu a fost deputatul abrudenilor. A uitat de oraşul nostru şi de oamenii de aici. Nu are nici măcar un birou parlamentar în Abrud. Împreună cu Ioan Dîrzu vom deschide, în perioada imediat următoare, un astfel de birou în Abrud. Avem nevoie de un om influent la Bucureşti, iar Ioan Dîrzu, în calitatea sa de preşedinte al PSD Alba şi de copreşedinte al USL Alba, este omul pe care eu mă bazez pentru a aduce fonduri guvernamentale şi europene în Abrud, pentru dezvoltarea oraşului şi crearea de locuri de muncă. În calitate de primar USL, am nevoie de un deputat USL care să apere interesele Abrudului în viitorul Guvern USL, iar prima etapă este să facem ca o companie precum CupruMin să devină a abrudenilor şi a angajaţilor săi.
– Domnule primar Cornel Napău, de ce este Ioan Dîrzu cel mai bun deputat pentru Bucium?
– Cornel NAPĂU: Ioan Dîrzu este în primul rând un om care e dispus mereu să asculte şi să înţeleagă problemele oamenilor. Este un om deschis la minte, un om care înţelege că, în primul rând, trebuie să acţionezi. Cred cu tărie că Buciumul are nevoie de un astfel de om ca şi reprezentant. Îi invit pe toţi cei din Bucium care m-au susţinut şi cărora le mulţumesc pentru încredere să voteze, pe 9 decembrie, Ioan Dîrzu pentru funcţia de deputat al Colegiului 5 Apuseni-Teiuş.
– Domnule primar Radu Marcel Tuhuţ, de ce este Ioan Dîrzu cel mai bun deputat pentru Ciuruleasa?
– Radu Marcel TUHUŢ: Preşedintele Ioan Dîrzu este singurul capabil să rezolve, la Bucureşti, problemele cu care se confruntă zona, iar primele semne au început deja să apară, prin proiectul pe care l-a susţinut personal, pentru a crea laboratoare şcolare de informatică la Ciuruleasa şi la Bucium. Ne cunoaştem de foarte mulţi ani şi pot spune că a sprijinit mereu Ciuruleasa şi pe mine, în calitate de primar. Localitatea noastră are în domnul Dîrzu un prieten de suflet şi în vechea tradiţie a zonei vreau să îi mulţumim pentru acest sprijin oferindu-i încrederea noastră. (S.D.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea