Rămâi conectat

Politică Administrație

Investiții la DSP Alba: Extinderea acreditării laboratorului, reabilitarea exterioară a sediului și înnoirea parcului auto

Dragoş Suciu

Publicat

în

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba vizează extinderea laboratorului pe mai multe domenii, între care serologie, microbiologie și toxicologie, în următoarea perioadă urmând să fie reabilitată și partea exterioară a sediului din curtea Spitalului Județean de Urgență.

Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, a declarat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că din planul de investiții face parte și extinderea acreditării laboratorului, astfel încât să ajungă la nivelul laboratoarelor din marile orașe, precum Cluj-Napoca, Iași, Constanța sau București.

”Vrem să atragem și medici rezidenți, epidemiologi, de medicina muncii, odată cu extinderea laboratorului”, a mai spus Alexandru Sinea.

El a adăugat că investițiile vor fi realizate din venituri proprii, după ce acestea au crescut cu 40% față de primul semestru al anului precedent.

”În perioada imediat următoare în planul nostru de investiții este cuprinsă reabilitarea exterioară a instituției. Procedurile de licitație pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) s-au finalizat. În 45 de zile de la semnarea contractului, clădirea va arăta altfel”, a spus Sinea.

Citește și FOTO. Sediile DSP Alba, renovate după 20 de ani. Decizia a fost luată după ce veniturile instituției au crescut cu 63% în 2016

Directorul DSP Alba a adăugat că sediul DSP de pe Bulevardul Revoluției 1989 din Alba Iulia (curtea spitalului) a fost construit în 1970 și este o clădire cu ”arhitectură frumoasă”, care nu poate fi lăsată să se ”degradeze pe zi ce trece”.

De asemenea, DSP Alba și-a reînnoit parcul auto, tot din venituri proprii, cu autoturisme marca Dacia și Skoda.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea