Rămâi conectat

Cultură Educație

Investiţii la Colegiul Naţional „I.M. Clain” Blaj

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Amenajarea urbanistică şi peisagistică a curţii interioare de la Colegiul Naţional „I.M. Clain” este tema unui proiect investiţional ce va fi derulat de Primăria municipiului Blaj pe o perioadă de 3 ani, iar costurile estimative  se ridică la aproximativ 2 milioane de lei.
„Aşa cum am încercat să facem din Blaj un oraş cochet cu care judeţul Alba să se mândrească, avem acelaşi plan cu Colegiul Naţional «I.M.Clain» ca instituiţie reprezentativă a Micii Rome”, spune primarul Gheorghe Rotar. La sfârşitul anului trecut, municipalitatea a organizat un concurs de soluţii pentru reamenajarea curţii interioare de mari dimensiuni care este la dispoziţia celei mai prestigioase instituţii de învăţământ din Blaj. Această iniţiativă vine după finalizarea unui alt proiect al primăriei privind reparaţia capitală a clădirii în sine, atât la interior, cât şi la exterior. Firma declarată câştigătoare a întocmit deja studiul de fezabilitate, urmând să depună în cel mai scurt timp inclusiv proiectul tehnic şi detaliile tehnice de execuţie. Suprafaţa ce urmează a fi reamenajată este de 23.000 mp.
Specialiştii au propus reconfigurarea spaţiului din faţa intrării principale, prin crearea unui spaţiu multifuncţional de tip piaţetă pentru diversele evenimente colective ale liceului. Soluţia de modernizare presupune amenajarea spaţiului de lângă grădiniţă cu locuri de joacă atractive şi zone verzi. La finalul implementării proiectului, colegiul va dispune de 3 terenuri de fotbal, baschet, handbal şi volei, toate cu tribune. În faţa Capelei Greco-Catolice va fi amenajat un mic  parc, iar în spatele colegiului se va construi un amfiteatru în aer liber, care va fi folosit cu ocazia evenimentelor şcolare dar şi pentru desfăşurarea unor lecţii în aer liber. Întregul proiect de reabilitare a zonei mai include şi schimbarea gardului de împrejmuire a instituţiei de învăţământ şi iluminatul arhitectural la finalul celor 3 ani. Durata de implementare este mai mare din cauza complexităţii lucrărilor, dar şi a faptului că se va lucra fără a perturba activitatea şcolară derulată în clădire. (R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea