Investiţii la Colegiul Naţional „I.M. Clain” Blaj

    Amenajarea urbanistică şi peisagistică a curţii interioare de la Colegiul Naţional „I.M. Clain” este tema unui proiect investiţional ce va fi derulat de Primăria municipiului Blaj pe o perioadă de 3 ani, iar costurile estimative  se ridică la aproximativ 2 milioane de lei.
„Aşa cum am încercat să facem din Blaj un oraş cochet cu care judeţul Alba să se mândrească, avem acelaşi plan cu Colegiul Naţional «I.M.Clain» ca instituiţie reprezentativă a Micii Rome”, spune primarul Gheorghe Rotar. La sfârşitul anului trecut, municipalitatea a organizat un concurs de soluţii pentru reamenajarea curţii interioare de mari dimensiuni care este la dispoziţia celei mai prestigioase instituţii de învăţământ din Blaj. Această iniţiativă vine după finalizarea unui alt proiect al primăriei privind reparaţia capitală a clădirii în sine, atât la interior, cât şi la exterior. Firma declarată câştigătoare a întocmit deja studiul de fezabilitate, urmând să depună în cel mai scurt timp inclusiv proiectul tehnic şi detaliile tehnice de execuţie. Suprafaţa ce urmează a fi reamenajată este de 23.000 mp.
Specialiştii au propus reconfigurarea spaţiului din faţa intrării principale, prin crearea unui spaţiu multifuncţional de tip piaţetă pentru diversele evenimente colective ale liceului. Soluţia de modernizare presupune amenajarea spaţiului de lângă grădiniţă cu locuri de joacă atractive şi zone verzi. La finalul implementării proiectului, colegiul va dispune de 3 terenuri de fotbal, baschet, handbal şi volei, toate cu tribune. În faţa Capelei Greco-Catolice va fi amenajat un mic  parc, iar în spatele colegiului se va construi un amfiteatru în aer liber, care va fi folosit cu ocazia evenimentelor şcolare dar şi pentru desfăşurarea unor lecţii în aer liber. Întregul proiect de reabilitare a zonei mai include şi schimbarea gardului de împrejmuire a instituţiei de învăţământ şi iluminatul arhitectural la finalul celor 3 ani. Durata de implementare este mai mare din cauza complexităţii lucrărilor, dar şi a faptului că se va lucra fără a perturba activitatea şcolară derulată în clădire. (R.G.)

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

5 Comentarii

Ion 23 februarie 2012 at 15:09

Au fost laudati greco-catolicii cat sunt de generosi ca nu iau chirie pentru cladirea in care isi desfasoara activitatea Colegiul ,,IIMC„. Pai la o asemenea investitie din partea Primariei, deci a blajenilor, ar fi culmea tupeului sa mai ceara chirie.
O fi cumva si o plata pentru faptul ca primarul si Dumitrel au fost invitati la Roma?

marcela 23 februarie 2012 at 15:53

Dumitrel si Primarul sunt doua fiinte amarate pline de bani…cine sa ii cheme la Roma ? PAPA ? nu se derajnjeaza baietii … au destul de furat in judet

benedict 666 23 februarie 2012 at 18:37

bravo ,in sfarsit sa arate si scoala unde am invat 12 ani frumoasa
o sa-l spulbere rotaru pe nicusan la alegeri
eu nu ii dau mai mult de 10 % cu conditia sa-l merga toata familia si slujile de la caritas la vot

Apostolul Pavel 24 februarie 2012 at 11:33

Ba, iara sunteti rai! Ce aveti fratilor cu popa anusca, zis „muci pe chept”?!!!

vigilante 24 februarie 2012 at 12:15

Tot pe criterii politice sunt alesi directorii in scoli la Baj cum afirma cineva pe acest forum? Foarte bine ca se face ceva numai ca amenajarea asta sa nu semene cu „piateta” Custozza ca asa se scrie in articol ca va fi un spatiu tip piateta. Sper ca va fi pavat tot cu dale chinezesti si copacii sa fie taiati de pe acolo daca or mai fi asa ceva dupa cum vedem in imagine. Asteptam si la HCC sa vina primarul Blajului cu ideile lui, poate face impreuna cu Hava si Dumitrel o piateta si in fata HCC ului sa aiba unde isi parca beizadelele masinile de lux si toti copacii din fata liceului sa-i rada ca atrag ciori care se kka atat pe liceu cat si pe fabrica de popi invecinata si pe limuzinele prealatilor care predau acolo.

Comentariile sunt oprite