Rămâi conectat

Curier Județean

Investiție masivă la Aiud: 10 milioane de euro pentru un terminal intermodal care va fi conectat cu trenuri directe de portul Constanta

Ziarul Unirea

Publicat

în

Investiție masivă la Aiud: 10 milioane de euro pentru un terminal intermodal care va fi conectat cu trenuri directe de portul Constanta

În vecinătatea municipiului Aiudu va fi dezvoltat un terminal intermodal modern prin care Municipiul Aiud se va conecta cu restul lumii prin cel mai important nod de marfă din regiune – Portul Constanţa.

„Săptămâna trecută a avut loc o întâlnire de lucru între reprezentanții DP World în Romania și reprezentanții Primăriei municipiului Aiud. Cosmin Carstea, CEO-ul companiei, ne-a transmis faptul în vecinătatea Aiudului va fi dezvoltat un terminal intermodal modern prin care Municipiul Aiud se va conecta cu restul lumii prin cel mai important nod de marfă din regiune – Portul Constanţa.

I-am asigurat de întregul nostru sprijin în identificarea forței de muncă necesare, am convenit organizarea unor evenimente și am discutat despre posibilitatea înființării unei rute Aiud – Decea prin intermediul autobuzelor electrice care vor deveni funcționale la momentul finalizării terminalului intermodal.

Aceasta este o veste excelentă pentru cetățenii municipiului Aiud și pentru cei din Zona Urbană Funcțională, întrucât vom avea locuri de muncă în proximitate (aproximativ 10 km până la Decea), orașul va rămâne locuibil nefiind afectat de traficul de mare tonaj, iar companiile care se vor așeza în jurul acestui terminal intermodal vor genera mai multe locuri de muncă.

Dubai Ports World, este unul dintre cei mai mari operatori portuari din lume. Atunci când va deveni operațional, noul terminal din Aiud va putea opera un tranzit total de până la 100.000 de unități pe an. Asta pentru că, pe lângă mărfurile care vin în container, aici vor fi operate și tipuri de marfă care pot fi puse pe tren, precum trailere și prelate”, au transmis reprezentanții primăriei Aiud.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

UPDATE VIDEO INCENDIU în Șard, la un utilaj agricol: Intervin pompierii cu trei autospeciale

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU în Șard, la un utilaj agricol: Intervin pompierii cu trei autospeciale Un incendiu a izbucnit sâmbătă după-masa la Șard, la un utilaj agricol. Intervin pompierii din Alba Iulia, cu trei autospeciale. Citește și: UPDATE FOTO ACCIDENT rutier pe autostrada A10, km 50: Două mașini s-au ciocnit pe sensul Aiud-Turda   Detasamentul de pompieri Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea