Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

INVESTIȚIE de aproape 4 MILIOANE de lei la Căminul pentru persoane vârstnice din Alba Iulia: Ce lucrări se vor face

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

INVESTIȚIE de aproape 4 MILIOANE de lei la Căminul pentru persoane vârstnice din Alba Iulia: Ce lucrări se vor face

Primarul Municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a anunțat recent pe pagina sa de Facebook că a semnat contractul de proiectare și execuție pentru un sistem de eficientizare energetică la Căminul pentru persoane vârstnice din Alba Iulia.

Proiectul, intitulat „Eficiență energetică și confort sporit în cadrul Căminului rezidențial pentru persoane vârstnice din Alba Iulia”, este finanțat prin Programul pentru Energie în România, gestionat de către Innovation Norway, și are o valoare totală de 3.9 milioane de lei, din care 85% reprezintă finanțare nerambursabilă.

Obiectivul acestui proiect ambițios este de a crește producția de energie din surse regenerabile, de a valorifica integral energia electrică produsă de sistemul fotovoltaic existent, de a reduce costurile facturilor de gaz și energie electrică și de a diminua emisiile anuale de CO2. Prin intermediul acestei investiții, se va implementa un sistem inovativ, eficient, confortabil, reversibil, durabil și prietenos cu mediul înconjurător, bazat pe pompe de căldură, care vor fi integrate cu panourile fotovoltaice deja existente.

Compania câștigătoare a licitației va fi responsabilă de elaborarea documentației tehnice și de furnizarea asistenței tehnice din partea proiectantului pe toată durata executării lucrărilor, până la recepția finală. De asemenea, aceasta va fi însărcinată cu montarea și punerea în funcțiune a instalațiilor necesare. Conform contractului, termenul de execuție a lucrărilor este de 9 luni.

Primarul Gabriel Pleșa a subliniat importanța acestui proiect pentru comunitatea locală, menționând că această inițiativă va aduce numeroase beneficii pentru Căminul pentru persoane vârstnice din Alba Iulia. Prin implementarea unui sistem modern de eficientizare energetică, se va asigura un confort sporit pentru locatari, se vor reduce costurile lunare pentru energie electrică și gaze, iar impactul asupra mediului înconjurător va fi semnificativ redus.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre

Ziarul Unirea

Publicat

în

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre PREOTUL IOAN SABĂU – „CEL MAI IUBIT DINTRE VINERENI” – ,,Abia în închisoare în închisoare mi-am început misiunea preoțească, acolo am învățat să mă rog și tot acolo am simțit dependența de Dumnezeu, pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea