Investiție de 20 de milioane de lei într-un nou cămin studențesc, în cartierul Orhideea. Peste 200 de studenți vor beneficia de noua construcție din Alba Iulia

Investiție de 20 de milioane de lei într-un nou cămin studențesc, în cartierul Orhideea. Peste 200 de studenți vor beneficia de noua construcție din Alba Iulia

Vești bune pentru studenții universității din Alba Iulia! Dacă până acum, mulți dintre aceștia, veniți din diferite colțuri ale județului sau ale țării aveau mari bătăi de cap cu găsirea unor garsoniere sau apartamente în care să locuiască, în cazul în care nu mai prindeau un loc la repartizarea în actualele cămine, această problemă este pe cale să fie rezolvată. Cu o investiție de 20 de milioane de lei, o firmă din Cluj va realiza construcția unui nou cămin studențesc. Lucrările sunt finanțate de Compania Națională de Investiții (CNI).

Contractul de lucrări a fost preluat de S.C. MBS Group SRL. Terenul pe care ar urma să fie amplasat noul cămin are 4.000 mp și este situat în zona cartierului Orhideea.

ELIT

Potrivit caietului de sarcini, clădirea va avea o suprafață desfășurată de 6.250 mp, regim de înălțime demisol, parter plus 3 etaje și o formă neregulată, de „U”, motiv pentru care se vor realiza 3 corpuri independente.

Căminul va avea 123 de camere cu o capacitate de cazare de 246 de studenți, va fi dotat cu săli de lectură, oficiu, sală multifuncțională, sală de mese, zona de birouri, spălătorie și uscătorie etc. Camerele vor avea o suprafață de 26 mp, cu grup sanitar, vor fi dotate cu două paturi, noptiere, frigider de cameră, dulap de haine, masă tip birou, cuier, televizor, dulap pentru pantofi, două scaune.

Durata de executare a investiției este de 12 luni, la care se adaugă 2 luni pentru proiectare. Valoarea de atribuire a contractului pentru proiectarea, asistența tehnică din partea proiectantului și execuția de lucrări aferent obiectivului de investiţii ”Construire Cămin Studenţesc – Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, strada Pinului nr. 45, municipiul Alba Iulia, judeţul Alba” este de 19.874.710 lei fără TVA față de 19.987.162,00 lei fără TVA valoarea estimată inițial.

Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia oferă în prezent 836 de locuri în 4 cămine studențești.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419