Rămâi conectat

Actualitate

Inventivitate românească! Inspectori fiscali dați în judecată de patronii firmelor pe care le controlează

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dovedind încă o dată că sunt cât pot fi de inventivi, unii patroni români au găsit o nouă modalitate de intimidare și descurajare a inspectorilor fiscali care demarează controale la firmele suspectate de nereguli economice. Le intentează procese în calitate de persoane fizice “pentru presupuse culpe săvârşite de aceştia”.

Cel puțin asta susține Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici, care solicită de urgență Guvernului și Parlamentului promovarea unei legi care să îi protejeze pe inspectorii fiscali și antifraudă de acest fenomen.

„Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP), organizaţie sindicală naţională reprezentativă, trage un semnal de alarmă faţă de tendinţa tot mai accentuată a unor contribuabili (aflaţi în atenţia organelor fiscale), de a intenta procese funcţionarilor în calitate de persoane fizice, pentru presupuse culpe săvârşite de aceştia, în timpul acţiunilor de control derulate sub autoritatea Statului Român şi solicită Ministrului Finanţelor Publice şi Preşedintelui ANAF, în regim de urgenţă, promovarea unui act normativ care să estompeze acest fenomen, devenit în ultima perioadă, unul generalizat“, se arată într-un comunicat de presă al SNFP, potrivit Mediafax.

B.P.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea