Rămâi conectat

Curier Județean

Învățătură de minte! Șoferii microbuzului înzăpezit pe Transalpina, amendați și lăsați fără permis de către polițiști

Bogdan Presecan

Publicat

în

Cei doi conducători auto care nu au respectat restricţia privind circulaţia pe un drum închis temporar, rămânând blocați pe Transalpina (DN 67 C) cu microbuzul, cu care transportau 16 copii și 2 adulți, au fost sancţionaţi contravenţional iar ca şi măsură complementară, permisele de conducere le-au fost suspendate pentru 60 de zile.

Potrivit IPJ Alba, “la data de 15 decembrie 2013, ora 17. 00 , Poliţia Municipiului Sebeş a fost sesizată cu privire la faptul că pe DN 67 C, la km 76, în zona Tărtârau, comuna Şugag, un autovehicul, cu mai multe persoane, a rămas blocat în zăpadă în timp ce se deplasa în direcţia Sebeş – Obârșia Lotrului.

O echipă de jandarmi montani din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba a reuşit să deszăpezească autovehiculul care a fost întors din drum, toţi ocupanții acestuia fiind în afara oricărui pericol. În acelaşi loc a fost identificat un autoturism înmatriculat în Dolj, condus de condus de A.A., de 25 de ani, din Craiova, care a fost întors din drum iar ocupanţii acestuia s-au întors în condiţii de siguranţă în comuna Şugag.

Din primele verificări efectuate de poliţişti a rezultat că cei doi conducători auto au  ignorat cele 3 indicatoare rutiere de informare cu sectorul de drum închis circulației publice pe care este inscripționat faptul ca din data de 15 noiembrie, DN67C, este închis circulației publice, începând cu km 79+200.

Cei doi conducători auto au fost sancţionaţi contravențional, în conformitate cu prevederile art. 101 al. 3 pct. b din OUG 195/2002 , iar ca măsură complementară le-au fost reţinute permisele de conducere, în vederea suspendării, pe o perioadă de 60 de zile.”

Pentru a evita astfel de situaţii, IPJ Alba recomandă tuturor conducătorilor auto ca înainte de a pleca la drum să se informeze în legătură cu condiţiile de deplasare pe traseul ales, precum şi despre condiţiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitată şi să respecte indicatoarele rutiere şi indicaţiile poliţiştilor de la rutieră. 

Reamintim că în conformitate cu prevederile art. 101 al. 3 pct. b din OUG 195/2002 „nerespectarea interdicţiei temporare de circulaţie instituite pe un anumit segment de drum public, reprezintă contravenție şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 6 şi 8 puncte amendă (între 480 şi 640 lei) iar ca măsură complementară, permisul de conducere este suspendat pentru o perioadă de 60 de zile. 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU la o locuință din Roșia Montană: Au intervenit pompierii din Abrud

Bogdan Ilea

Publicat

în

INCENDIU la o locuință din Roșia Montană: Au intervenit pompierii din Abrud Un incendiu a izbucnit într-o locuință din localitatea Roșia Montană: Intervin pompierii cu trei autospeciale. Detașamentul de pompieri Abrud intervine cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autopscară pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Roșia Montană. Secția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea