Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Interviu cu fraţii Ianc – doi fotbalişti medaliaţi în fotbalul judeţean. Vezi ce au câştigat cei doi albaiulieni

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ianc 003Andrei Ianc (1989), jucătorul echipei Pro Sport Cugir a câştigat Campionatul Ligii a IV-a la fotbal, iar fratele său, Dani Ianc (1985) a câştigat ieri, pe Stadionul „Cetate” Cupa României, faza judeţeană alături de Performanţa Alba Iulia.  După ce au jucat doi ani împreună la echipele Arieşul Câmpeni şi CS Zlatna, fraţii Ianc s-au întâlnit pentru prima dată, ca şi adversari, într-un meci oficial în acest retur de campionat.

Andrei Ianc a început fotbalul la juniorii echipei Unirea Alba Iulia fiind instruit de Neluţu Popa. Echipele la care a mai jucat sunt Arieşul Câmpeni, CS Zlatna, FC Cisnădie şi Corona Braşov. A jucat în Divizia B la Unirea Alba Iulia şi a ajuns până în sferturile de finală ale Cupei României cu CS Zlatna, meci în care a pierdut în faţa echipei Dinamo Bucureşti.

Dani Ianc a început fotbalul la CS Zlatna instruit de Fane Fogoroşi. Echipele la care a mai jucat sunt Kozara Vinţ, FC Cisnădie, Arieşul Câmpeni şi Dalia Sport Daia Română. A susţinut primul meci oficial în Divizia B, la Unirea Alba Iulia, la doar 15 ani, iar după câţiva ani a ajuns până în sferturile de finala ale Cupei României cu CS Zlatna.

Ce a reprezentat pentru tine acest sezon de campionat?

Ianc 002Andrei: Am semnat cu CSO Cugir din retur după ce s-a retras Unirea Alba Iulia, iar aici am câştigat detaşat în Liga a IV-a cu o echipă foarte bună şi cred că o să facem o figură frumoasă în Liga a III-a unde sunt convins că ne vom califica.

Dani: Am revenit după o accidentare la o echipă mai valoroasă şi am ales Performanţa Alba Iulia pentru că ştiam că o să terminăm în primele 3 echipe din campionat.

Cum a fost primul meci în care fratele tău ţi-a fost adversar? (Performanţa Alba Iulia 1-2 CSO Cugir)

Andrei: Performanţa Alba Iulia a fost echipa cea mai bună după noi în Liga a IV-a, echipa care a opus rezistenţă. A fost şi cel mai greu meci din campionat.

Ianc 001Dani: A fost o situaţie ciudată, a fost bine că nu am fost adversari direcţi, asta pentru că datorită posturilor din teren nu am interacţionat şi mă bucur pentru victoria lor.

Ce părere ai despre meciul de baraj având în vedere faptul că ai mai jucat alte 2 meciuri la un asemenea nivel? (cei doi au fost colegi de echipă la Arieşul Câmpeni şi CS Zlatna unde au jucat barajele de promovare pentru Liga a III-a)

Andrei: O să fie cel mai greu şi important meci din anul competiţional având în vedere că sunt faţă în faţă campioanele celor două judeţe şi fiecare din cele două echipe ar vrea să meargă în Liga a III-a. Rapid Jibou e o echipă cu tradiţie şi sperăm să ieşim câştigători. Dorim să fim susţinuţi în număr cât mai mare de suporteri la Oradea, iar la final să ne bucurăm împreună de accederea în Liga a III-a.

Cum a fost meciul câştigat în Finala Cupei României?

Dani: Am condus ostilităţile de la început. Primele 15 minute, moţii au opus rezistenţă, dar ne-am impus şi am câştigat pe merit. Am meritat trofeul, dar dacă jucam cu echipa fratelui meu era mai greu.

Andrei mai are contract cu CSO Cugir încă un an şi doreşte să rămână la această echipă, să-şi facă datoria şi să obţină rezultate cât mai bune, în timp ce fratele său Dani îţi propune indiferent dacă va rămâne la Performanţa Alba Iulia sau va merge la altă echipă, să câştige campionatul Ligii a IV-a.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea