Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Interviu cu domnul Simion Creţu, director general ADR Centru

Publicat

în

Simion Creţu: ADR Centru asigură sprijin pentru întreprinderile care doresc să acceseze fonduri europene 

    – Stimate domnule director general, recent aţi organizat, la Alba Iulia, un seminar pentru mediul de afaceri local şi regional. În ce context derulează ADR Centru astfel de activităţi?
– După cum ştiţi, menirea Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Centru este de a pune în practică planurile şi strategiile concepute în parteneriat, de a contribui şi utiliza eficient resursele financiare şi umane în asistarea comunităţilor din Regiunea Centru, precum şi de a atrage noi resurse. Din acest punct de vedere, noi asigurăm sprijin pentru dezvoltare, nu numai autorităţilor administraţiei publice locale, dar şi mediului privat, prin atragerea de fonduri nerambursabile. În această categorie de preocupări intră şi proiectul BISNet Transylvania, prin care s-a creat o reţea de sprijin pentru IMM, proiect pe care îl derulăm în parteneriat cu ADR Nord-Vest şi care este finanţat de Comisia Europeană, în cadrul Programului Cadru pentru Competitivitate şi Inovare, CIP 2007-2013, fiind implementat de 7 parteneri ai consorţiului în calitate de membri ai Enterprise Europe Network. Această reţea europeană cuprinde peste 500 de instituţii partenere, care oferă servicii gratuite de informare şi consultanţă către IMM-uri.
– Concret, ce aţi realizat prin acest seminar?
– De fapt, cum presa locală a şi subliniat, noi am organizat un work-shop gratuit pentru întreprinderile mici şi mijlocii (IMM) care au în derulare sau intenţionează să implementeze proiecte cu fonduri nerambursabile. Astfel, am dorit să-i informăm pe oamenii de afaceri despre prevederile legislative în domeniul achiziţiilor publice şi modul de alegere a procedurii corecte. Aşa cum se ştie, evenimentul s-a adresat în special firmelor, dar au participat şi reprezentanţii altor organizaţii care beneficiază de finanţări ale Uniunii Europene sau de fonduri publice. Workshop-ul a adus în atenţia participanţilor subiecte de interes în domeniul achiziţiilor publice, referitoare la: legislaţia în vigoare, planificarea şi alegerea procedurii potrivite pentru o achiziţie publică, elaborarea contestaţiilor în procedurile de achiziţii, precum şi momentul oportun pentru depunerea acestora, dar şi referitor la elementele obligatorii de publicitate şi transparenţă.
– Activităţile pe care le derulaţi în acest moment pentru mediul de afaceri local şi regional au legătură cu implementarea Programului Operaţional Regional?
– Vorbim acum despre oportunităţi care completează finanţările pe care le-am avut deschise pentru investiţiile din mediul de afaceri regional şi local prin Programul Operaţional Regional. Pe acest program au fost alocate regiunii noastre peste 52 milioane euro, pe două domenii din cadrul Axei prioritare 4 şi încă aproape 40 milioane euro pe domeniul dedicat investiţiilor în structurile de primire turistică, în cadrul Axei prioritare 5. Pe acest din urmă domeniu se puteau depune proiecte atât de către entităţi administrative, cât şi de către firme din domeniul turismului. În acest moment toate aceste domenii sunt închise la nivelul Regiunii Centru, deoarece necesarul de finanţare pentru mediul privat a fost foarte mare şi oamenii de afaceri au depus foarte multe proiecte, a căror valoare a depăşit cu mult alocarea financiară de care am dispus. Spre exemplu, numai pentru domeniul dedicat microîntreprinderilor au fost depuse 668 proiecte, care au solicitat mult peste suma alocată întregii axe, respectiv 72,44 milioane euro. În plus, pentru investiţiile în crearea de centre de afaceri au fost depuse 31 de proiecte, care au solicitat circa 120 milioane euro. La fel, pentru domeniul dedicat investiţiilor în structurile de turism au fost depuse 58 de proiecte, care au solicitat aproape 99 milioane euro. Aceasta este foarte sintetic situaţia pentru solicitările de fonduri pentru mediul privat prin Programul Operaţional Regional.
– Ca să revenim la sprijinul informal de care aţi amintit, care este cea mai importantă dintre cele două oportunităţi de finanţare active în acest moment?
– Este vorba despre un domeniu dedicat sprijinului financiar în valoare de până la 1.065.000 lei acordat pentru investiţii în IMM-uri, derulat prin axa 1.1.1 a Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice. Aplicanţi eligibili pentru proiecte cu finanţare europeană pe acest domeniu pot fi întreprinderile mici şi mijlocii, cu excepţia microîntreprinderilor, care dezvoltă proiecte de maxim un an, care nu implică lucrări de construcţii sau modernizări, sau care implementează proiecte de maxim doi ani, dacă prevăd şi lucrări de construcţii sau modernizări. Suma nerambursabilă maximă acordată este de maxim 250.000 euro şi acoperă maximum 70% din costurile eligibile pentru investiţii la întreprinderile mici şi 60% din cheltuielile eligibile pentru întreprinderi mijlocii.
– Ce se finanţează practic prin acest gen de proiecte?
– Obiectivul acestei axe a programului POSCCE este de a valorifica sectorul productiv, prin extindere, modernizare, inovarea proceselor de producţie şi produselor rezultate, dar şi de standardizare sau certificare a standardelor europene, pentru simplificarea accesului pe noi pieţe a produselor româneşti, pe baza promovării eficiente a acestor noi produse. Practic, se finanţează crearea de noi unităţi de producţie, dar şi extinderea celor existente, modernizarea întreprinderilor, diversificarea producţiei şi achiziţionarea de bunuri şi echipamente, inclusiv de bunuri intangibile. Sunt alocaţi bani pentru cheltuielile cu achiziţii de terenuri, dar numai în limita a 10% din totalul cheltuielilor eligibile, pentru achiziţii, construcţii şi modernizări de clădiri dedicate producţiei, pentru instalaţii şi echipamente, pentru brevete, invenţii, software, dar şi pentru consultanţă. Trebuie să subliniez că apelul de proiecte a fost lansat în luna noiembrie şi depunerile de proiecte au început în ianuarie şi se vor finaliza în mai 2012, suma totală disponibilă pe acest domeniu fiind de 611,6 milioane lei.
– Care este cea de-a doua oportunitate pentru sectorul privat, pe care o promovaţi prin activitatea ADR Centru?
– Este vorba despre o altă axă, 1.3.2, activă tot prin programul POSCCE, respectiv de sprijin pentru consultanţă acordat IMM. Acest domeniu finanţează, cu maxim 170.000 lei per proiect, achiziţionarea serviciilor de consultanţă calificate, pentru activitatea întreprinderii, cu excepţia serviciilor juridice sau pentru contabilitate. Valoarea sprijinului nerambursabil nu poate fi mai mare de 20% din valoarea cifrei anuale de afaceri şi se susţin 70% din cheltuielile eligibile. Este foarte important faptul că apelul de proiecte pe acest domeniu a fost lansat în această lună şi are termen limită de 30 de zile.
– De fapt, la sediul ADR Centru sunt oferite mult mai multe informaţii reprezentanţilor mediului privat…
– Aşa este. Îi invităm pe toţi cei interesaţi să ia legătura cu experţii care lucrează în cadrul departamentului nostru de politici şi proiecte regionale. Aici, o echipă de specialişti le prezintă cele mai recente informaţii privind accesarea fondurilor nerambursabile, de care o firmă are, acum mai mult ca oricând, atâta nevoie. Spre exemplu, firmele mici şi mijlocii trebuie să ştie că vor putea obţine în acest an fonduri de 116 milioane lei prin intermediul a opt programe derulate de Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru IMM-uri. Cea mai mare parte a acestei sume, circa 70 milioane lei, este destinată Programului Kogălniceanu, prin care statul garantează în proporţie de 80% creditele accesate de IMM şi subvenţionează cu maximum 70% dobânda calculată pentru creditele în lei. Tot AIPPIMM stimulează înfiinţarea şi dezvoltarea microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri, cu un buget de 21 milioane lei. Practic, se estimează că în acest an ar putea fi susţinute, prin aceste programe, peste 12.000 de firme mici şi mijlocii.
În plus, la nivel regional, noi am implementat deja proiectele BISNet Transylvania şi ROSMEP – „Panels – a two way communication RO – UE”, finanţat tot prin Programul Cadru pentru Competitivitate şi Inovare, CIP 2007-2013. Prin acesta din urmă am angrenat IMM-uri din diferite domenii de activitate în procesul de creare a legislaţiei şi politicilor europene care vizează dezvoltarea sectorului de afaceri. Complementar acestor proiecte, în acest an vom derula activităţi în alte trei proiecte adresate firmelor private. Prin unul dintre acestea vom facilita inserţia studenţilor din regiune pe piaţa muncii, cu sprijinul mai multor parteneri din mediul de afaceri. Prin celelalte trei vom sprijini iniţiativele regionale în domeniul bioenergiei, în scopul facilitării dezvoltării de noi proiecte de afaceri în acest domeniu, vom dezvolta asistenţa financiară europeană interregională şi instrumentele de finanţare non-grant destinate IMM-urilor şi vom contribui la îmbunătăţirea şi dezvoltarea politicilor locale şi regionale în domeniul industriei alimentare, sprijinirea antreprenoriatului şi creşterea competitivităţii şi durabilităţii IMM-urilor care îşi desfăşoară activitatea în sectorul industriei alimentare. Foarte curând vom reveni cu informaţii detaliate despre activităţile noastre în cadrul fiecăreia dintre aceste iniţiative!
– Până la urmă, care ar fi motivul pentru care reprezentanţii mediului de afaceri ar trebui să vină la ADR Centru, dacă doresc să acceseze fonduri nerambursabile?
– În primul rând pentru experienţa de peste 12 ani de care dispunem în derularea de programe şi proiecte cu finanţare nerambursabilă. În al doilea rând, pentru că noi centralizăm informaţii din diverse domenii şi, pe lângă aceste programe şi oportunităţi de nivel naţional, deţinem o bază de date cu potenţiali parteneri din străinătate, care sunt interesaţi să-şi dezvolte afacerile în Regiunea Centru. În al treilea rând pentru că serviciile noastre includ şi editarea unui Catalog electronic al Surselor de Finanţare active, distribuit sub forma unui newsletter către peste 3.200 de abonaţi, în acest moment, document în cadrul căruia prezentăm toate sursele de finanţare care pot asigura dezvoltarea sectorului privat. Şi, în fine, dar nu în ultimul rând, pentru că activitatea noastră de consiliere este gratuită. Noi nu facem proiecte pentru firmele private, dar facem tot ceea ce este posibil să-i instruim pe reprezentaţii acestor firme, aşa cum am arătat chiar la începtul acestui interviu, ca să pregătească ei înşişi cereri de finanţare viabile, prin care să atragă fonduri nerambursabile care să asigure dezvoltarea firmelor lor, să le crească veniturile şi să le permită angajarea de personal competent, bine plătit. Până la urmă, acesta este însăşi scopul activităţii noastre, inclusiv prin proiecte ca BISNet Transylvania şi multe altele.
– Domnule director general Simion Creţu, vă mulţumim pentru precizări şi dorim mult succes ADR Centru în activitatea de sprijinire a oamenilor de afaceri interesaţi să acceseze fonduri nerambursabile. (N.L.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Opinii - Comentarii

Ce nume se sărbătoresc de Sfinții Constantin și Elena: În jur de 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica în 21 mai

Publicat

în

Nume care se sărbătoresc de Sf Constantin şi Elena şi nume derivate din Constantin şi Elena care își serbează onomastica.

Sfinții Constantin și Elena: Peste 1,1 milioane de femei şi peste 600.00 de bărbaţi îşi sărbătoresc onomastica în 21 mai, de Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena.

Citeşte şi: mesaje de Constantin şi Elena

Dintre cei 1.800.634 de români care îşi serbează onomastica de Sfinţii Constantin şi Elena, 640.518 sunt bărbaţi şi 1.160.116 sunt femei, potrivit statisticilor Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI).

Dintre femeile care îşi sărbătoresc onomastica, 884.229 poartă numele de Elena, 124.773 sunt Ileana şi 69.944 se numesc Lenuţa. Alte 53.613 de femei poartă numele de Constanţa, 26.811 au numele Constantina, 4.279 – Leana şi 1.467 – Nuţi.

Elit - Gustul Desăvârșit

Majoritatea bărbaţilor, respectiv 495.656, se numesc Constantin, alţi 80.037 poartă numele Costel, iar 33.386, Costică. De asemenea, 20.002 de bărbaţi se numesc Costin, 10.487 – Costinel, 635 – Costi şi 315 – Costeluş.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Opinii - Comentarii

Mesaje de Sfinții Constantin și Elena 2022. FELICITARI și URARI pentru cei care își sărbătoresc onomastica

Publicat

în

Sfinții Constantin și Elena 2022Mesaje de Sfinții Constantin și Elena. FELICITARI și URARI pentru cei care își sărbătoresc onomastica

Mesajele de Sfinții Constantin și Elena, felicitări și urări deosebite se trimit în fiecare an celor dragi, pe 21 mai, când sunt sărbătoriți cei doi sfinți împărați. ziarulunirea.ro va pregătit unele dintre cele frumoase mesaje de Sf Constantin și Elena pe care să le trimiți prietenilor, familiei, colegilor sau colaboratorilor:

Mesaje de Sf Constantin și Elena pentru familie și prieteni

-Îţi doresc să ai parte de o zi de nume minunată şi să ştii că eşti şi vei fi mereu iubit/ă de toţi prietenii tai. Cu drag, …

-Este doar încă o zi, dar este cea mai frumoasa din tot anul, căci este ziua ta! La mulţi ani, iubitule/iubito!

Elit - Gustul Desăvârșit

-Dragul meu, cu ocazia acestei zile, îţi urez sa fii mereu sănătos, energic si plin de bucurie. La mulţi ani!

-La Mulţi Ani! Fie ca Sfântul Constantin al cărui nume îl porţi să-şi coboare ochii asupra ta şi să îţi dăruiasca fericirea dorită şi liniştea interioară.

-Cu ocazia zilei onomastice, vreau să îţi spun că pentru mine reprezinţi totul în viaţă şi ca sufletul meu îţi doreşte numai fericire şi împliniri!

-Să-ţi dea Domnul sănătate, judecată inţeleaptă, viaţă lungă pământească, ce doreşti să se împlinească. La Mulți Ani, Elena! La mulţi ani! Sfinţii Constantin şi Elena să te călăuzească mereu!

-De ziua numelui tău, îţi doresc noroc, fericire şi sănătate. Să ţi se îndeplinească toate dorinţele. La mulţi ani, Constantin/Elena!

-Dragă Elena, eşti cea mai bună prietenă pe care o poate avea cineva. Primeşte asadar, din partea mea, multe gânduri bune, urări de sănătate şi un ‘La mulţi ani din suflet!

-Vreau să îţi urez toate cele bune de „Constantin si Elena”! Sfântul căruia îi porţi numele să te ocrotească mereu!

Citește și: Mesaje de Paste fericit. Urări, felicitări și SMS-uri pe care le poţi trimite celor dragi de Sfintele Pasti

-Îţi doresc ca de ziua numelui tău să ţi se împlinească toate dorinţele, să fii fericit, iubit, să ai parte numai de raze de soare în viaţă. La mulți ani!

-Să bem! Ziua de azi a început bine, pentru că este ziua numelui tău! Aşa că îţi reamintesc că ai lângă tine cei mai buni prieteni şi, bineînţeles, că azi dai de băut!
-Cu ocazia onomasticii, vreau să îţi spun că pentru mine reprezinţi totul în viaţă şi că sufletul meu îţi doreşte numai fericire şi împliniri! La Mulți ani, Constantin!

-E ziua ta, dragă Elena! Îţi urez cele mai frumoase clipe, bucurie, speranţă şi multe, multe împliniri! La mulţi ani, cu ocazia zilei de „Sfinţii Constantin şi Elena”! Să ai parte de bucurii!

-La mulţi ani şi mult noroc în această zi specială. Îţi dorim să ţi se indeplinească toate dorinţele. Cu ocazia Sfinţilor Constantin si Elena, îţi dorim sanatate şi numai bucurii.

-La Mulţi Ani! Fie ca Sfântul Constantin al cărui nume îl porţi să-şi coboare ochii asupra ta şi să îţi dăruiasca fericirea dorită şi liniştea interioară.

Citește și: Mesaje de SFANTUL Ilie. Urări, SMS-uri şi felicitări pe care le poţi transmite celor îşi serbează onomastica

-Fie ca adierea vântului lin al acestei zile frumoase de primăvară să te mângâie cu mirosul îmbietor al florilor de mai, iar sufletul să-ti rămână deschis către calea fericirii si împlinirii eterne!

-Dragul meu, cu ocazia acestei zile, îţi urez sa fii mereu sănătos, energic si plin de bucurie. La mulţi ani!

-Cu ocazia zilei onomastice, vreau să îţi spun că pentru mine reprezinţi totul în viaţa şi ca sufletul meu îţi doreşte numai fericire şi împliniri!

-La zi aniversara noi îţi urăm numai de bine, îţi dorim sănătate, împliniri, realizări şi îţi uram un sincer „La mulţi ani!”

-Este minunat sa ştii ca cineva te place, cineva se gândeşte la tine, cineva are nevoie de tine… dar e si mai minunat să ştii ca exista cineva care nu-ti uita niciodată ziua de nume. La Mulţi Ani!

Mesaje de Sf Constantin și Elena pentru colegi și colaboratori

-Sfinţii Constantin şi Elena să vă aducă liniște, sănătate și binecuvântare!

-Cu ocazia sărbătoririi numelui primiţi un călduros “La mulţi ani”, multă sănătate multe realizări si tot ce vă doriţi lângă cei dragi!

-Pentru tot ceea ce ai încercat să faci până acum şi nu ţi-a ieşit, pentru tot ce ai construit dar s-a ruinat, pentru tot ce ai căutat în zadar şi nu ai găsit, azi ai voie mai mult ca oricând să crezi într-o minune. Este ziua ta şi numai a ta. Azi trebuie să crezi în visele tale! La mulţi ani!

-Sfântul căruia îi purtaţi numele să vă ocrotească în fiecare zi, să vă aducă liniste şi pace şi să nu lase ca speranţa să se stingă din sufletul dumneavoastră. La mulţi ani cu împliniri şi momente frumoase în viitor!

-Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea şi spiritul acestei zile să vă însotească pretutindeni. Va doresc o zi de Sf. Constantin şi Elena cât mai frumoasă!

-O zi specială pentru un angajat deosebit. La multi ani de ziua numelui tau!La mulţi ani şi mult noroc in aceasta zi speciala. Iti dorim sa ti se indeplineasca toate dorintele. Sănătate si numai bucurii!

-La mulţi ani cu sănătate, Cu belşug şi cu de toate, Bucurii şi nestemate, De-acum şi pe mai departe. La multi ani, Constantin/Elena!

Mesaje deosebite de Sf Constantin și Elena

-Un gând senin și câteva șoapte trimise din zări îndepărtate să-ți spună la ureche clipe curate, iubire, fericire, sănătate! La mulți ani de Sf Constantin și Elena!

-Cu ocazia zilei onomastice, îţi doresc o oră de linişte, o zi senină, o săptămână de bucurii, o lună de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire şi iubire. La mulţi ani!

-Fie ca adierea vântului lin al acestei zile frumoase de primăvară să te mângâie cu mirosul îmbietor al florilor de mai, iar sufletul să-ti rămână deschis către calea fericirii si împlinirii eterne!

-Să-ţi dea Domnul sănătate, judecată inţeleaptă, viaţă lungă pământească, ce doreşti să se împlinească!

-Sfinţii Constantin şi Elena să te călăuzească mereu! Cele mai calde urări de bine, sănătate şi fericire, de ziua numelui. La mulţi ani, Constantin!

Citește și: Mesaje de Sfânta Maria. Ce felicitări, urări și SMS-uri le poți trimite persoanelor care își serbează onomastica

-E ziua ta, dragă Elena! Îţi urez cele mai frumoase clipe, bucurie, speranţă şi multe, multe împliniri!

-La Mulţi Ani, Elena! Sper să se spargă conducta fericirii pe strada vieţii tale.
Citeşte întreaga ştire: Mesaje de Sf. Constantin și Elena – Cele mai frumoase urări și felicitări

-Cele mai frumoase flori, cele mai sincere urări pentru o zi minunata si un an plin de realizari. La multi ani infloritori! Îți doresc ca ziua numelui să îți aducă multe motive de a sărbători. La mulți ani!

-Florile din luna mai să îţi aducă multă iubire în suflet, sănătate, admiraţia celor dragi şi multe dorinţe împlinite. La mulţi ani de ziua numelui!

-Cu ocazia zilei Sfinţisorului tău, îţi doresc o oră de linişte, o zi senină, o săptămână de bucurii, o lună de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire şi iubire. La mulţi ani!

-Îţi urez „La mulţi ani”, pentru că porţi acest nume, si fie ca Sfântul Constantin pe care îl reprezinţi, sa-si coboare ochii asupra ta si sa iti daruiasca fericirea dorita si liniştea interioara.

-La Mulţi Ani Constantine şi sper sa se spargă conducta fericirii pe strada vieţii tale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Opinii - Comentarii

Mesaje de SFINŢII CONSTANTIN şi ELENA 2022. Ce SMS-uri, felicitări, urări puteţi trimite celor dragi cu ocazia zilei de nume

Publicat

în

MESAJE de Sfinții Constantin și Elenea FELICITARI pentru Constantin și Elena. Urări prin SMS de Sf CONSTANTIN şi ELENA 2022

Felicitare de la mulți ani de Sf Constantin și Elena pentru: Elena, Ileana, Lenuţa, Constanţa, Leana, Nuţi, Constantin, Costel, Costică, etc. Mesaje haioase și amuzante de Sfinții Constantin și Elena.

Trimite un SMS, o urare sau o felicitare de „la mulţi ani”, celor dragi cu ocazia zilei numelui.

Biserica Ortodoxă îi sărbătoreşte pe Sfântul Împărat Constantin cel Mare şi pe mama sa, Elena, al căror hram este purtat de numeroase biserici din ţară. Această sărbătoare se celebrează anual în data de 21 mai.

Elit - Gustul Desăvârșit

SF CONSTANTIN ŞI ELENA: Cu ocazia sărbătorii zilei tale de nume, îţi doresc multă sănătate, fericire şi tot binele din lume şi sa ai parte numai de zile senine si însorite!

Azi, de ziua numelui, îţi urez şi eu sa fii iubit(a) si sa ai parte de tot ce îţi doreşti. La mulţi ani!

Urări de Sfinții Constantin și Elena

Fie ca adierea vântului lin al acestei zile frumoase de primăvară să te mângâie cu mirosul îmbietor al florilor de mai, iar sufletul să-ti rămână deschis către calea fericirii si împlinirii eterne!

SF CONSTANTIN ŞI ELENA: La mulţi ani, cu ocazia zilei de „Sfinţii Constantin si Elena”! Sa ai parte de bucurii şi împliniri!

MESAJE SF CONSTANTIN ŞI ELENA: Cu ocazia zilei onomastice, vreau să îţi spun că pentru mine reprezinţi totul în viaţa şi ca sufletul meu îţi doreşte numai fericire şi împliniri!

URĂRI DE SF CONSTANTIN ŞI ELENA: La zi aniversara noi îţi urăm numai de bine, îţi dorim sănătate, împliniri, realizări şi îţi uram un sincer „La mulţi ani!”

SF CONSTANTIN ŞI ELENA: Este minunat sa ştii ca cineva te place, cineva se gândeşte la tine, cineva are nevoie de tine… dar e si mai minunat să ştii ca exista cineva care nu-ti uita niciodată ziua de nume. La Mulţi Ani!

Citește și: Mesaje de Paste fericit. Urări, felicitări și SMS-uri pe care le poţi trimite celor dragi de Sfintele Pasti

Dragul meu, cu ocazia acestei zile, îţi urez sa fii mereu sănătos, energic si plin de bucurie. La mulţi ani!

Sa ai parte de cat de multa fericire îţi poate cuprinde inima, de cat de multe zâmbete îţi poate dărui o zi si de toate binecuvântările pe care ţi le poate aduce viaţa. La mulţi ani Constantin / Costică / Costel / Costin / Costi / Costinel / Costelus / Elena / Ileana / Leana / Lena / Nuti / Lenuta!

La mulţi Ani si sa ai parte de un ocean de sanatate, un munte de noroc si un camion cu bani!

MESAJE SF CONSTANTIN ŞI ELENA: La multi ani! Sfintii Constantin si Elena sa te calauzeasca mereu!

URĂRI DE SF CONSTANTIN ŞI ELENA: Se spune ca iubitii sunt ca luna, iar fratii ca stelele. Eu am observat ca cerul poate arata bine fara luna, dar niciodata fara stele, adica fara tine. La multi ani, fratiorule/iubitule!

Sa-ti dea Domnul sanatate, judecata inteleapta, viata lunga pământească, ce doreşti sa se împlinească!

Sfantul caruia ii purtati numele sa va ocroteasca in fiecare zi, sa va aduca liniste si pace si sa nu lase ca speranta sa se stinga din sufletul dumneavoastra. La multi ani cu impliniri si momente frumoase in viitor!

La mulţi ani tuturor celor ce poarta numele sfinţilor împăraţi Constantin si Elena! Sa va călăuzească si va vă ajute a urma calea spre Domnul!

Felicitări de Sfinții Constantin și Elena

Cu ocazia sărbătoririi numelui primiţi un călduros „La mulţi ani”, multă sănătate multe realizări si tot ce vă doriţi lângă cei dragi!

URĂRI DE SF CONSTANTIN ŞI ELENA: Cu ocazia zilei de nume, iti doresc un munte de sanatate, o mare de iubire si un ocean de fericire!

SF CONSTANTIN ŞI ELENA: Cu ocazia zilei onomastice, iti doresc o ora de liniste, o zi senina, o saptamana de bucurii, o luna de impliniri, un an de prosperitate, un veac de sanatate, fericire si iubire. La multi ani!

MESAJE SF CONSTANTIN ŞI ELENA: De ziua numelui tau, iti doresc tot binele din lume, noroc, fericire si sănătate şi să ti se îndeplinească toate dorinţele pe care o sa ti le pui. La multi ani, Costica!

Citește și: Mesaje de SFANTUL Ilie. Urări, SMS-uri şi felicitări pe care le poţi transmite celor îşi serbează onomastica

URĂRI DE SF CONSTANTIN ŞI ELENA: Îţi doresc sa ai parte de o zi de nume minunata si sa stii ca esti si vei fi mereu iubit/a de toţi prietenii tai. Cu drag, …

SF CONSTANTIN ŞI ELENA: Îţi urez „La mulţi ani”, pentru că porţi acest nume, si fie ca Sfântul Constantin pe care îl reprezinţi, sa-si coboare ochii asupra ta si sa iti daruiasca fericirea dorita si liniştea interioara.

MESAJE SF CONSTANTIN ŞI ELENA: La Mulţi Ani Constantine şi sper sa se spargă conducta fericirii pe strada vieţii tale.

URĂRI DE SF CONSTANTIN ŞI ELENA: La mulţi ani şi mult noroc in aceasta zi speciala. Iti dorim sa ti se indeplineasca toate dorintele. Sănătate si numai bucurii!

URĂRI DE SF CONSTANTIN ŞI ELENA

Un cer albastru fara nori,

In calea ta sa fie,

Sa ai in viaţa numai flori,

Noroc si bucurie!

La Mulţi Ani!

SF CONSTANTIN ŞI ELENA: Un ocean de sănătate,

Un munte de noroc,

Un camion cu bani,

Si un sincer: „La mulţi ani!”

Citește și: Mesaje de Sfânta Maria. Ce felicitări, urări și SMS-uri le poți trimite persoanelor care își serbează onomastica

SF CONSTANTIN ŞI ELENA: Cele mai calde urări de bine, sănătate şi fericire, de ziua numelui. La mulţi ani!

Sa ne trăieşti, Elena / Lenuţa / Costică / Costel / Nuţi / Costi / Ileana, ani mulţi si buni,

Norocul sa-ti dea ghes mereu, minuni,

Orice dorinţa-ţi pui să se-mplinească,

Iar anii care trec te-ntinerească!

MESAJE SF CONSTANTIN ŞI ELENA: La mulţi ani cu sănătate,

Sa iti dea Domnul tot ce doreşti,

Zile senine si fericire,

Elena/Constantin, sa ne trăieşti!

URĂRI DE SF CONSTANTIN ŞI ELENA: Este doar înca o zi, dar este cea mai frumoasa din tot anul, caci este ziua ta! La mulţi ani, iubitule/iubito!

Citește și: MESAJE de Sfântul Gheorghe. SMS-uri, urări şi felicitări pe care le poţi transmite celor care îşi sărbătoresc onomastica

MESAJE SF CONSTANTIN ŞI ELENA: E o zi cand sufletul invinge orice urma de tristete, cand tot ce a fost greu ti se pare uşor. La Mulţi Ani!

SF CONSTANTIN ŞI ELENA: Din totalul celor 1,8 milioane de români care îşi aniversează ziua onomastică pe 21 mai, aproximativ 1,1 milioane sunt femei şi circa 640.000 sunt bărbaţi. Dintre femei, circa 880.000 de femei poarta numele de Elena, peste 124.000 se numesc Ileana si aproape 70.000 poartă numele Lenuţa. Celelalte femei care îşi aniversează ziua onomastică de SF CONSTANTIN ŞI ELENA se numesc Constanta (circa 53.000 de femei), Constantina (aproape 27.000), Leana (circa 4.000) si Nuţi (aproximativ 1.400).

URARI DE SF CONSTANTIN SI ELENA

Cei mai mulţi bărbaţi, aproximativ 495.000, se numesc Constantin, alţi circa 80.000 – Costel, iar circa 33.000 – Costică. Totodată, circa 20.000 de barbati se numesc Costin, mai bine de 10.000 – Costinel, circa 600 – Costi si aproximativ 300 – Costeluş.

-Pentru ca astazi este o zi speciala pentru tine, ma alatur si eu celor ce-ti doresc din adancul sufletului sa ai parte numai de impliniri, satisfactii, multa sanatate, si Dumnezeu sa te calauzeasca si sa oranduiasca totul cum este mai bine pentru tine! Fie ca anii ce se scurg sa treaca, precum razele soarelui mangaie o floare ce sta sa infloreasca! “La multi ani!!!”

– La multi ani! Sfintii Constantin si Elena sa te calauzeasca mereu!

– Ne gandim cu totii la tine si pentru ca astazi este o zi speciala iti uram un sincer- La multi ani !

-Azi, de ziua numelui, iti urez si eu sa fii iubit(a) si sa ai parte de tot ce iti doresti. La multi ani !

Citește și: MESAJE de SFÂNTUL ANDREI. SMS-uri, urări, felicitări pe care le poţi trimite celor care îşi sărbătoresc onomastica de Sf. Andrei

– Cu ocazia zilei de nume, iti doresc un munte de sanatate, o mare de iubire si un ocean de fericire!

– Cu ocazia zilei Sfintisorului tau, iti doresc o ora de liniste, o zi senina, o saptamana de bucurii, o luna de impliniri, un an de prosperitate, un veac de sanatate, fericire si iubire. La multi ani!

 – De ziua numelui tau, iti doresc tot binele din lume, noroc, fericire si sanatate si sa ti se indeplineasca toate dorintele pe care o sa ti le pui. La multi ani, Costica!

– E o zi cand sufletul invinge orice urma de tristete, cand tot ce a fost greu ti se pare usor. La Multi Ani!

Cu ocazia sărbătoririi numelui primiţi un călduros “La mulţi ani”, multă sănătate multe realizări si tot ce vă doriţi lângă cei dragi!

Cu ocazia zilei de nume, iti doresc un munte de sanatate, o mare de iubire si un ocean de fericire!

Cu ocazia zilei onomastice, iti doresc o ora de liniste, o zi senina, o saptamana de bucurii, o luna de impliniri, un an de prosperitate, un veac de sanatate, fericire si iubire. La multi ani!

De ziua numelui tau, iti doresc tot binele din lume, noroc, fericire si sănătate şi să ti se îndeplinească toate dorinţele pe care o sa ti le pui. La multi ani, Costica!

Citește și: MESAJE de SFANTUL NICOLAE. Idei de URARI şi FELICITARI pe care le poți trimite celor care își sărbătoresc onomastica

Îţi doresc sa ai parte de o zi de nume minunata si sa stii ca esti si vei fi mereu iubit/a de toţi prietenii tai. Cu drag, …

Îţi urez “La mulţi ani”, pentru că porţi acest nume, si fie ca Sfântul Constantin pe care îl reprezinţi, sa-si coboare ochii asupra ta si sa iti daruiasca fericirea dorita si liniştea interioara.

La Mulţi Ani Constantine şi sper sa se spargă conducta fericirii pe strada vieţii tale.

La mulţi ani şi mult noroc in aceasta zi speciala. Iti dorim sa ti se indeplineasca toate dorintele. Sănătate si numai bucurii!

Citește și: MESAJE de CRACIUN. Texte frumoase cu URARI şi FELICITARI de Sărbători

Citește și: MESAJE DE ANUL NOU. Idei de SMS-uri, urări şi felicitări pe care le puteţi trimite celor dragi de Revelion


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare