Rămâi conectat

Sport

Inter Ciugud – Dalia Sport Daia Română, o finală inedită în Cupa României *În memoria lui Dragoş Damian…

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Ciugud-Galda de Jos semifinale cupa18Sâmbătă, la ora 17.30, va fi o finală inedită a Cupei României, un meci al premierelor: ultimul act găzduit de Galda de Jos şi un duel aparte pentru cele două finaliste, dăienii calificaţi întâia dată în finală, Interul la o a doua aventură de acest gen, după o altă finală pierdută în urmă cu ceva ani, la Aiud, 1-2 cu Perla Jidvei.

Întâlnirea are şi o conotaţie de tristeţe, fiind dedicată memoriei fostului căpitan al „interiştilor”, Dragoş Damian, decedat într-un tragic accident rutier în 22 mai. Astfel, oponentele vor purta la încălzire tricouri inscripţionate cu chipul fotbalistului în vârstă de 22 de ani, iar în tribună se va afla şi familia acestuia.

După Performanţa Alba Iulia (2013), Arena Alba Iulia (2012), Europa Alba Iulia (2011) şi Mureşul Oarda de Jos (2010), Cupa României, trofeul judeţean va intra în panoplia unei alte grupări, finala din acest an disputându-se între vecinele de clasament din Liga a IV-a, Inter Ciugud (locul 6) şi Dalia Sport Daia Română (locul 7), în campionat regulat rezultatele fiind 1-1 şi 4-0 pentru ciugudeni. După rezultatele surprinzătoare din semifinale, când „buturugile mici” au eliminat favoritele Industria Galda şi Arena Alba Iulia, s-a ajuns la o dispută deloc anticipată.

*Ciucă: „vrem să câştigăm pentru căpitanul nostru”

Inter Ciugud are o formulă garnisită de „veterani” precum Bicheşi, Ad. Truşcă şi uniristul M. Oprea, dar şi o sete imensă de succes, câtă vreme vrea să-şi adjudece trofeul pentru a-l onora pe Dragoş Damian. „Cu siguranţă trofeul ar însemna enorm pentru familia Inter Ciugud. Ştim că este un joc cu o încărcătură emoţională specială şi trebuie să ne impunem în memoria fostului nostru căpitan, coechipier şi prieten. Practic suntem obligaţi să învingem”, a spus antrenorul George Ciucă (38 de ani).

*Oancea: „să aducem Liga a 3-a la Daia e o provocare”

Unirea Alba Iulia - LPS Sebes54Doru Oancea (33 de ani) va avea o dublă calitate, antrenor şi jucător în acest meci decisiv. „Este o performanţă extraordinară pentru noi, o echipă ce reprezentăm o comună să avem la îndemână oportunitatea de a aduce la Daia Română o echipă de Liga a 3-a”, a punctat Oancea. „Ne dorim să câştigăm, trofeul reprezintă o motivaţie, dar în acelaşi timp suntem mândri pentru ce am realizat şi le mulţumim factorilor locali întrucât au fost mereu alături de noi şi din punct de vedere financiar”, a explicat antrenorul Daliei.

*Festivitate de premiere

 Ambele formaţii vor avea alături suporteri, circa 100 de fani din fiecare tabără. Ziua cuprinde şi partidele din Cupa Speranţelor, plus şi festivitatea de premiere a laureaţilor fotbalului judeţean, golgheteri, podiumul stagiunii, la nivelul Ligii a IV-a, seniori şi juniori, plus competiţiile juvenile dedicate juniorilor C, D şi E, Liga a V-a fiind „reportată” pentru… Supercupa României.

Au fost delegaţi: M. Ţîra, Al. Vodă, A. Mutu (toţi Alba Iulia), rezervă I. Maier (Ocna Mureş); *observator Fl. Hanca (Aiud)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea