Instituții de stat din România, ținta unor atacuri informatice. Poșta Română printre țintele hackerilor

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Instituții de stat din România, ținta unor atacuri informatice. Poșta Română printre țintele hackerilor

Bitdefender a identificat o campanie de email-uri cu tentativă de înșelătorie trimise în numele unor organizații precum Banca Transilvania, Poșta Română, GLS, DHL și care instalează programe de spionaj pe calculatorul infectat.

Ţintele predilecte ale acestei campanii sunt calculatoare instalate în instituţii publice. Odată ce victima accesează link-ul sau fişierul infectat din e-mail-ul aparent legitim, ameninţarea denumită Agent Tesla se instalează pe sistem şi e capabilă să transmită atacatorilor informaţiile stocate şi activitatea de pe dispozitiv.

ELIT

Ameninţarea de spionaj Agent Tesla a fost descoperită iniţial în 2014, însă de-a lungul timpului a suferit multiple actualizări şi îmbunătăţiri. Dezvoltatorii o vând şi altor răufăcători interesaţi să o răspândească şi le oferă preţuri care diferă în funcţie de modelul de licenţiere. Ameninţarea rămâne ascunsă pe sistemul infectat, eludează soluţia de securitate instalată şi poate transmite parole, face capturi de ecran, dar şi trimite date de acces la multiple platforme accesate de către victimă.

Recent, specialiştii în securitate informatică de la Bitdefender au identificat Tesla şi într-o campanie globală de spionaj la adresa industriei de petrol şi gaze, în plină criză a prăbuşirii preţului petrolului, cu scopul de a afla cum se poziţionează companii-cheie din diferite ţări cu rol strategic pe plan mondial.

Compania de securitate cibernetică recomandă utilizatorilor să verifice cu atenţie expeditorul e-mail-ului şi adresa acestuia înainte de a accesa link-uri sau de a descărca documente ataşate, să evite să acceseze fişiere executabile venite odată cu e-mail-uri suspecte de la expeditori de la care nu aşteptaţi vreun mesaj şi să folosească o soluţie de securitate capabilă să depisteze ameninţări informatice şi să blocheze instalarea acestora pe dispozitive.

Bitdefender este o companie de securitate informatică cu activitate la nivel global, care furnizează soluţii revoluţionare de protecţie împotriva ameninţărilor complexe către 500 de milioane de utilizatori din peste 150 de ţări. Încă din anul 2001, Bitdefender a dezvoltat tehnologii recunoscute la nivel internaţional destinate securităţii pentru familii şi corporaţii şi a devenit un furnizor de încredere pentru protecţia terminalelor şi infrastructurilor companiilor. Astăzi, tehnologiile Bitdefender sunt prezente în 38% dintre soluţiile de securitate de pe piaţă.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419