Rămâi conectat

Curier Județean

Înşelăciune prin metoda ”Regele Cioabă” – Trei femei și un bărbat au țepuit șapte albaiulieni. Prejudiciul este de peste 42.000 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Poliţiştii din Alba Iulia au identificat 3 femei şi un bărbat din judeţul Vâlcea, ca bănuiţi de comiterea mai multor înşelăciuni prin metoda „Regele Cioabă”. Pentru documentarea activităţii celor 4 persoane, poliţiştii au percheziţionat domiciliile lor şi au găsit mai multe documente din care rezultă amanetarea unor bijuterii din aur, posibil provenite din înşelăciuni.

La data de 26 noiembrie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia au documentat activitatea infracţională a 4 persoane din Râmnicu Vâlcea, judeţul Vâlcea, bănuite de comiterea a 7 fapte de înșelăciune şi furt, prin care s-a cauzat un prejudiciu de 42.700 lei.

În sarcina a 3 femei, cu vârste de 19, 29 şi 31 de ani şi a unui tânăr în vârstă de 21 de ani, s-a reţinut faptul că, în perioada 06.05.2015 – 30.09.2015, în timp ce se aflau pe raza municipiului Alba Iulia, au abordat 7 persoane, cărora, pretextând pomenirea Regelui Cioabă, le-au oferit, în dar, bijuterii dintr-un metal galben.

În aceste împrejurări, suspecţii le-au determinau pe victime să-şi scoată bijuteriile proprii şi, profitând de neatenţia lor, le-au deposedat de acestea.

Pentru obţinerea de probe în cauză, poliţiştii au efectuat percheziţii la domiciliile celor 4 persoane suspecte, ocazie cu care au fost identificate mai multe contracte de amanet ce au ca obiect bijuterii din aur.

Totodată, poliţiştii l-au reţinut, pentru o perioadă de 24 de ore, pe tânărul de 21 de ani, urmând ca azi, 27 noiembrie, să-l prezinte Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a celor 4 suspecţi precum şi pentru depistarea celor 3 femei, care în prezent se sustrag cercetărilor. (Z.U.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Un cartier din Alba Iulia, printre zonele din România în care găsești cel mai ușor loc de parcare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un cartier din Alba Iulia, printre zonele din România în care găsești cel mai ușor loc de parcare Alexandria, Râmnicu Vâlcea și Drobeta-Turnu Severin sunt orașele din România în care rezidenții au votat că găsesc cu ușurință locuri de parcare. La polul opus, București, Cluj-Napoca și Constanța sunt orașele în care se găsesc mai greu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea