// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

INS: În iunie, inflația s-a oprit din creștere, iar prețurile au stagnat

În luna iunie s-a înregistrat o stagnare a prețurilor. Rata anuală a inflației s-a situat la 5,4% în iunie 2018, în scădere ușoară cu 0,01 puncte procentuale față de luna precedentă (5,41%).

Prețurile principalelor bunuri de consum au stagnat în luna iunie, iar inflația a stagnat, la o valoare de 5,4%. S-au ieftinit fructele cu peste trei la sută, s-au ieftinit legumele și ouăle. Sigurele care au înregistrat o creștere a prețurilor față de luna mai sunt citricele.

Combustibili au continuat să se scumpească cu 0,5 la sută și în luna iunie. De asemenea, la categoria scumpiri intră și prețurile pentru transportul aerian, care s-au majorat cu peste 4%.

Prognoza BNR anunța că în lunile de vară nu vom mai avea o creștere a prețurilor de consum, însă se așteaptă creșteri în toamnă, iar la finalul anului vom avea o scădere a inflației de la 5, 4% la 3, 6%, potrivit prognozei BNR.

Sursa: stiritvr.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419