Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

INS: În iunie, inflația s-a oprit din creștere, iar prețurile au stagnat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În luna iunie s-a înregistrat o stagnare a prețurilor. Rata anuală a inflației s-a situat la 5,4% în iunie 2018, în scădere ușoară cu 0,01 puncte procentuale față de luna precedentă (5,41%).

Prețurile principalelor bunuri de consum au stagnat în luna iunie, iar inflația a stagnat, la o valoare de 5,4%. S-au ieftinit fructele cu peste trei la sută, s-au ieftinit legumele și ouăle. Sigurele care au înregistrat o creștere a prețurilor față de luna mai sunt citricele.

Combustibili au continuat să se scumpească cu 0,5 la sută și în luna iunie. De asemenea, la categoria scumpiri intră și prețurile pentru transportul aerian, care s-au majorat cu peste 4%.

Prognoza BNR anunța că în lunile de vară nu vom mai avea o creștere a prețurilor de consum, însă se așteaptă creșteri în toamnă, iar la finalul anului vom avea o scădere a inflației de la 5, 4% la 3, 6%, potrivit prognozei BNR.

Sursa: stiritvr.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea