Rămâi conectat

Actualitate

INS: Diferenţe uriașe, la stat salariile au crescut dublu faţă de sectorul privat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Datele publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS) arată  că în mai 2018, câştigul salarial mediu nominal brut a fost de 4.494 de lei, cu 0,4% mai mic decât în aprilie, iar câştigul net a fost de 2.704 lei, în scădere faţă de luna precedentă cu 9 lei (-0,3%).

Diferenţele sunt însă substanţiale. În mai, faţă de mai 2017, în sectorul public salariile au crescut cu 24,4%, în vreme ce în sectorul privat ele au avansat cu 11,7%.

„Piaţa forţei de muncă, tensionată, alături de o rată a şomajului aproape de minimele istorice, dar şi politica salarială publică sunt principalele mo­toare ale creşterilor salariale. Fără o refor­mă care să îmbunătăţească parti­ci­parea oamenilor la piaţa muncii – rata de participare este de 66,3%, una dintre cele mai scăzute din Europa – presiunea va fi în continuare de creş­tere a salariilor, fapt ce poate limita creş­terea economică. Tensiunea pe piaţa muncii rămâne un factor de presiune inflaţionistă”, a comentat Ci­prian Dascălu, economist-şef al ING Bank.

Sursa: zf.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea