Rămâi conectat

Economie

INS: Creştere cu 6,6% a afacerilor din comerţul cu amănuntul, în ianuarie. Care au fost cele mai vândute produse

Ziarul Unirea

Publicat

în

În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut cu 6,6%, ca serie brută, comparativ cu aceeaşi lună din anul anterior, ca urmare a rezultatelor pozitive înregistrate în vânzările de produse nealimentare, comerţul cu amănuntul al carburanţilor şi vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun, arată datele publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Conform statisticii, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, s-a majorat cu 6,1%.

La nivelul primei luni din 2019 vs ianuarie 2018, afacerile pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), ca serie brută, a înregistrat o creştere cu 6,6%, datorită vânzărilor de produse nealimentare (+9,4%), comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+5,8%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4,3%).

De asemenea, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în marja creşterii volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul, vânzările de produse nealimentare au consemnat un salt de 8,3%, comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate – de 5,7%, iar vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun – de 4,7%).

Potrivit sursei citate, în ianuarie 2019 comparativ cu decembrie 2018, cifra de afaceri pentru comerţul cu amănuntul, ca serie brută, în luna ianuarie 2019, comparativ cu luna precedentă, a scăzut pe ansamblu cu 22,9%, ca urmare a scăderilor la vânzările de produse nealimentare (-25,3%), vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (-24,3%) şi la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-15%).

Totodată, în intervalul de referinţă, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 1,9%, datorită activităţilor din comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+3,6%) şi din vânzările de produse nealimentare (+3,5%). Pe de altă parte, vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au scăzut cu 0,2%, în ianuarie, anul curent, faţă de ultima lună din 2018.

Sursa: economica.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Coduri de reduceri pentru haine fitness – economisește fără a compromite stilul (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Să îmbrățișăm un stil de viață activ nu înseamnă doar să ne menținem corpul în formă, ci și să ne îngrijim sănătatea mintală și fizică în moduri care ne încântă. Știu că și pe tine te preocupă să găsești echipamentele potrivite pentru activitățile sportive, dar te asigur că poți face acest lucru fără să-ți golești […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea