„Înotând” printre noroaie și gropi, zeci de familii albaiuliene își încearcă, zilnic, norocul de a găsi o bucată de teren unde să-și construiască propria căsuță

Sute de străzi, pline de noroaie și fără utilități, determină albaiulienii să locuiască o viață în „cuștile” epocii de plastic, așa numitele apartamente. Visul de a avea propria casă, al miilor de albaiulieni, este blocat de lipsa de viziune a unui grup de șmecheri cățărați la conducerea orașului de 30 de ani.

„Înotând”, printre noroaie și gropi, zeci de familii albaiuliene își încearcă, zilnic, norocul de a găsi o bucată de teren intravilan unde, cu banii obținuți de pe ” cutiuța” ceaușistă, să își poată realiza visul de o viață, acela de a-și construi propria căsuță. În general aceste acțiuni devin adevărate aventuri.

ELIT

Conducerea primăriei Alba Iulia a afirmat în repetate rânduri că nu consideră o prioritate investiția în rețele și că acestea trebuie făcute de regiile de apă și canal, curent, gaz..
Cum conducerile acestor regii se fac tot politic practic se raportează la aceeași lipsă de viziune, de interes.

În Alba Iulia 90 la sută din rețele sunt executate în regiie proprie de către albaiulieni..Suma investită în rețele de către oameni depășește cu siguranță de câteva ori zecile de milioane de euro cu care se tot fălesc, pe la festivalurile de tocană pe terenurile de sport, politicienii..
Cele câteva amărâte de rețele electrice au fost făcute cu dedicație pentru aceeași șmecheri, unele dintre ele, deși realizate din bani publici, fiind făcute pe străzi private.

Mihail David - 2020

Dacă primăria ar înțelege că realizarea de rețele ar duce la construcția a sute de case și posibilitatea pentru mii de familii de a-și construi o locuință poate s-ar schimba ceva.
Un potențial candidat la primărie îmi explica, în urmă cu câțiva ani, că impozitul plătit pe proprietate este foarte mic și că nu este rentabil pentru primărie să facă investiții în infrastructură.

Ei, dragii mei, cu tipul ăsta de mentalitate, vom ” beneficia” încă ani buni de străzi desfundate și lipsa utilităților.

Mircea Trifu, consilier local A.N.A

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

dolfi 25 mai 2020 at 8:52

de Inspectia in Constructii nu zici nimic?
Te duc in bloc nou executat de niste smecherasi locali, cu neveste prin CL si prin alte comitete si comitii!
Bloc in care Bransamentul electric este tras pe langa conducta de apa, coloanele de aerisire amesteca mirosurile intre apartamente, prin chiuveta intra miros de canalizare, receptie nema, doar contract vanzare cumparare facut la notar…

Astea nu le vezi tovarase?

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...