Rămâi conectat

Ştirea zilei

„Înotând” printre noroaie și gropi, zeci de familii albaiuliene își încearcă, zilnic, norocul de a găsi o bucată de teren unde să-și construiască propria căsuță

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sute de străzi, pline de noroaie și fără utilități, determină albaiulienii să locuiască o viață în „cuștile” epocii de plastic, așa numitele apartamente. Visul de a avea propria casă, al miilor de albaiulieni, este blocat de lipsa de viziune a unui grup de șmecheri cățărați la conducerea orașului de 30 de ani.

„Înotând”, printre noroaie și gropi, zeci de familii albaiuliene își încearcă, zilnic, norocul de a găsi o bucată de teren intravilan unde, cu banii obținuți de pe ” cutiuța” ceaușistă, să își poată realiza visul de o viață, acela de a-și construi propria căsuță. În general aceste acțiuni devin adevărate aventuri.

Conducerea primăriei Alba Iulia a afirmat în repetate rânduri că nu consideră o prioritate investiția în rețele și că acestea trebuie făcute de regiile de apă și canal, curent, gaz..
Cum conducerile acestor regii se fac tot politic practic se raportează la aceeași lipsă de viziune, de interes.

În Alba Iulia 90 la sută din rețele sunt executate în regiie proprie de către albaiulieni..Suma investită în rețele de către oameni depășește cu siguranță de câteva ori zecile de milioane de euro cu care se tot fălesc, pe la festivalurile de tocană pe terenurile de sport, politicienii..
Cele câteva amărâte de rețele electrice au fost făcute cu dedicație pentru aceeași șmecheri, unele dintre ele, deși realizate din bani publici, fiind făcute pe străzi private.

Dacă primăria ar înțelege că realizarea de rețele ar duce la construcția a sute de case și posibilitatea pentru mii de familii de a-și construi o locuință poate s-ar schimba ceva.
Un potențial candidat la primărie îmi explica, în urmă cu câțiva ani, că impozitul plătit pe proprietate este foarte mic și că nu este rentabil pentru primărie să facă investiții în infrastructură.

Ei, dragii mei, cu tipul ăsta de mentalitate, vom ” beneficia” încă ani buni de străzi desfundate și lipsa utilităților.

Mircea Trifu, consilier local A.N.A


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șase medici noi la Spitalul Municipal Blaj: Unitatea medicală are 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șase medici noi la Spitalul Municipal Blaj: Unitatea medicală are 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată Șase medici noi își vor începe activitatea în curând la Spitalul Municipal Blaj. Unitatea medicală are astfel 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea