Rămâi conectat

Sport

Inițiativă de suflet la Aiud: turneu caritabil pentru Florin Hidișan

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Momentele dificile prin care trece fostul fotbalist Florin Hidișan (39 de ani) a mobilizat lumea fotbalului din Alba, ce a sărit imediat în ajutorul mijlocașului ce a trecut pe la Arieșul Apuseni Baia de Arieș, Performanța Ighiu și CS Ocna Mureș (de unde s-a retras în 2019).

La fel ca în cazul lui Robert Roman, fiul portarului Adrian Roman, cei cu suflet mare au dovedit implicare, întinzându-i lui “Hidi” o mână de ajutor. Astfel, la Aiud, s-a derulat, la finele săptămânii trecute, la Baza „Teren Sintetic”, un turneu caritabil ce a reunit opt echipe. Fotbalistic, competiția a fost câștigată de echipa “prietenii lui Coltor”, însă cel mai mult a contat sprijinul moral și financiar (chiar dacă, modești, organizatorii au preferat să nu dezvăluie suma strânsă). Fără să stea prea mult pe gânduri au răspuns “prezent” și au donat, zeci de fotbaliști, de diverse generații, inclusiv din Liga 1, o parte dintre aceștia enumerându-i în continuare, într-o ordine aleatorie: Mincă, Ov. Maier, Dîlbea, D. Mif, S. Szekely, Al. Giurgiu, Potopea, Coltor, F. Morar, Cl. Oara, V. Ignat, R. Moga, Trifa, Gînscă, Frențiu, Haj, S. Mureșan, V. Ignat, Bîrdea, Haj, Guț, R. Andone, Cr. Pop.

Am vrut să-i dăm, pe cât putem, o mână de ajutor lui «Hidi». Are nevoie urgentă de mulți bani pentru injecții și tratament”, a spus, în numele organizatorilor, Valentin Drăgan, fostul său coechipier la “Soda dragă”, actualmente la Inter Unirea.

Și sprijinul venit din “sportul rege” nu se oprește aici: internaționalul Adrian Mutu a scos la licitație un tricou personal, iar la Alba Iulia, în perioada 6-8 august va fi “Cupa de vară Winner’s”. Un turneu ce se va derula sub genericul “sportul ne ajută să fim mai buni”, va avea duminică, 8 august, un meci demonstartiv “Prietenii lui Hidi”, cu foste și actuale glorii ale fotbalului românesc. Florin Hidişan (stabilitt la Luncani, județul Cluj), jucător cu peste 100 de meciuri în prima ligă din România are nevoie de ajutor pentru un tratament foarte costisitor, după ce a fost diagnosticat cu cancer. A evoluat de-a lungul carierei pentru Internațional Curtea de Argeș, FC Argeș, CS Otopeni, FC Brașov, UTA Arad, Pandurii Tg. Jiu, “U” Cluj sau Arieșul Turda.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea