Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Îngăduință judecătorească. Închisoare cu suspendare pentru un accident mortal sub influența alcoolului

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Îngăduință judecătorească. Închisoare cu suspendare pentru un accident mortal sub influența alcoolului

Un tânăr în vârstă de 24 de ani, din Sebeș, care a provocat un accident mortal pe DN1, în zona localității Câlnic, fiind sub influența băuturilor alcoolice, a scăpat doar cu închisoare cu suspendare. La data la care a avut loc accidentul, nu era în vigoare legea care obligă magistrații să aplice pedepse cu executare pentru persoanele care provoacă accidente mortale, aflându-se la volan sub influența alcoolului sau a drogurilor. Victima nevinovată a șoferului din Sebeș a fost un bărbat de 42 de ani, din comuna Săsciori.

În actul de sesizare s-a reținut că inculpatul Daniel M., în data de 18 iunie 2022, în jurul orei 05.42, în timp ce conducea autoturismul pe D.N. 1 din afara localității Câlnic, pe direcția de mers Câlnic-Sebeș, în momentul în care a ajuns la km 355+83,7 metri, a intrat pe sensul opus de mers și a lovit frontal un autoturism care circula regulamentar, în urma accidentului rezultând decesul victimei care se afla la volanul mașinii.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Citește și: Bărbatul din Cugir condamnat la 21 de ani de închisoare pentru viol, trimis în judecată și pentru pornografie infantilă

Autorul accidentului avea la ora 7.30 o îmbibație alcoolică în sânge de 1,60 g‰, iar la interval de o oră avea o alcoolemie de 1,24 g‰.

Cu o seară înainte, acesta a participat la o petrecere de majorat organizată la un restaurant din localitatea Cunța. Conform declarației unui martor, în jurul orei 22.00, inculpatul l-a rugat să-l însoțească cu autoturismul până în localitatea Câlnic, la niște prieteni, întrucât voia să bea și să lase autoturismul său la aceștia. Inculpatul a lăsat autoturismul în fața imobilului și a revenit la petrecere, unde a consumat băuturi alcoolice.

În jurul orei 5.00, un alt martor a fost sunat de inculpat pentru a-l transporta la Câlnic, unde urma să doarmă. Bărbatul a fost dus la domiciliul acestuia, dar nu a mai intrat în casă pentru a dormi, ci a luat mașina proprie pentru a pleca spre casă.

A circulat peste 100 de metri pe contrasens

„La benzinăria din localitatea Drașov, inculpatul a oprit, iar martorul (…), care aștepta un autoturism de ocazie pentru a ajunge la serviciu, s-a urcat în autoturism pe locul din dreapta față. Conform declarației acestuia, inculpatul nu a redus viteza la limitatoarele stradale din zona școlii din Cunța, sărind peste acestea, iar la un moment dat inculpatul i-a spus că imediat urmează să plouă, deși afară era cer senin.

Pe drumul național inculpatul circula pe ambele benzi de urcare la Podul Câlnicului, iar înainte de o intersecție, la ultima pantă, conducătorul auto a pătruns pe contrasens și a continuat să conducă pe contrasens o distanță de aproximativ 100-150 metri. A mai precizat că a sesizat că din sens opus, pe sensul său regulamentar, venea un alt autoturism și a strigat la șofer, dar acesta nu a reacționat, iar impactul cu celălalt autoturism a fost frontal”, se precizează în hotărârea Judecătoriei Sebeș.

Citește și: Afacerist italian, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală

În urma impactului, victima a suferit leziuni traumatice incompatibile cu viața, echipajul medical de urgență sosit la fața locului constatând decesul acesteia.

„Inculpatul, știind că se află sub influența băuturilor alcoolice, a condus un autovehicul pe drumurile publice, acceptând posibilitatea producerii unei stări de pericol pentru relațiile sociale privind circulația în siguranță pe drumurile publice, precum și pentru valorile sociale apărate prin dispozițiile legale în baza cărora a fost cercetat în cauză. Chiar dacă nu a acționat cu intenția directă de a pune în pericol siguranța traficului rutier, acesta a conștientizat că se află în stare de ebrietate și a avut reprezentarea faptului că legea pedepsește o astfel de conduită, caracterul infracțional manifestându-se indiferent de pericolul concret ce poate sau nu să intervină”, a susținut magistratul.

Recunoscând faptele, a primit pedeapsa de 2 ani și 10 luni de închisoare, cu suspendare pe un termen de supraveghere de 4 ani. O companie de asigurare a fost obligată să achite despăgubiri morale în valoare de circa 260.000 de euro către 13 părți civile, membri ai familiei victimei.

Hotărârea a fost contestată de părțile civile și societatea de asigurare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supendat din funcție timp de aproape 10 ani, Ioan Mureșan a revenit la DIICOT Alba Iulia

Unirea Ziarul

Publicat

în

Supendat din funcție timp de aproape 10 ani, Ioan Mureșan a revenit la DIICOT Alba Iulia Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât repunerea în situaţia anterioară a procurorului Procurorul Ioan Mureșan a revenit la DIICOT Alba Iulia, după aproape 10 ani de la momentul suspendării din funcție. Secția pentru procurori a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea