Infrastructura rutieră din zona Ciugud-Sântimbru se modernizează în cadrul unui proiect de aproape 4 milioane de euro

Povestea de succes a fondurilor europene câștigate de comuna Ciugud continuă în cadrul exercițiului financiar 2014-2020. Semnalul ferm cu privire la determinarea administrației publice locale din Ciugud de a investi experiența și maturitatea câștigate în perioada 2007-2013 a fost dat de depunerea unui nou proiect, esențial pentru dezvoltarea infrastructurii în zona Ciugud-Sîntimbru.

Proiectul, depus prin intermediul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Ciugud-Sântimbru, a fost declarat câștigător, valoarea sa fiind de 3.600.972 euro, din care valoarea eligibilă este de 1.993.847 euro, iar valoarea neeligibilă de 1.609.125 euro.

ELIT

”Modernizarea infrastructurii rutiere în comunele Ciugud și Sîntimbru, județul Alba”, depus în cadrul sub-măsurii 7.2 ”Investiții în crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică”, parte integrantă din PNDR 2014-2020, asigură asfaltarea DC 40 (drumul către Dumitra) care leagă comuna Ciugud de comuna Sîntimbru, pe o distanță de 4,395 km. În același context, este prevăzută asfaltarea unor străzi din cele două comune. Ca un beneficiu conex, prin implementarea proiectului, va fi asigurat accesul direct la instituții sociale și de interes public, precum și la investiții private din fonduri europene.

În ceea ce privește comuna Ciugud, străzile care se asfaltează în cadrul proiectului finanțat prin PNDR 2014-2020 sunt următoarele: strada L1 (Cimitir) din Limba,  străzile C1 (C.A.P.),  C2 (Biserica de Sus), C3 (Drișcanu), C4 (Trandafirilor), C5 (Luminii), C6 (Parcului) din Ciugud, străzile S1 (După Grădini), S2 (Iuliu Maniu), S3 (Azil), S4 (Principală) din Șeușa, străzile D1 (Zona Industrială) și D2 (Hațegan) din Drîmbar; strada T1 (C.A.P.) din Teleac și străzile H1 (Moara), H2 (Cabanei), H3 (Intravilan) și H4 (Mânăstire) din Hăpria.

În Sîntimbru vor fi asfaltate străzile Școlii, Garoafelor, Fabricii, Brutăriei, Orizont, Bisericii, Stadionului, Carierei și Gării din satul Sîntimbru Fabrică, iar în localitatea Totoi vor fi asfaltate străzile Dumitra, Izvorului, Viilor, Spicului, Viilor, Spicului, Ciocârliei, Dealului, Mureșului, Gladiolelor, Lalelelor, Vlădești, Vadu Fetelor, Liliacului, Fermierilor, Viitorului și Narciselor.

ADEZIUNE PLUS ALBA

”Câștigarea proiectului depus prin intermediul ADI Ciugud-Berghin este un succes care, în același timp, ne bucură și ne motivează. Modernizarea rețelei de infrastructură rutieră a comunelor Ciugud și Sîntimbru este o necesitate care și-a găsit răspunsul corespunzător în câștigarea celor aproape 2 milioane de euro, fonduri europene puse la dispoziție prin PNDR, plus contribuția celor două comune în valoare de peste 1.600.000 euro,prin care se asigură inclusiv asfaltarea unor străzi din Ciugud și Sîntimbru, pe lângă obiectivul principal de modernizare a drumului care leagă Ciugudul de comuna Sântimbru. Beneficiarii direcți ai proiectului nostru sunt cei 5700 de cetățeni care domiciliază în cele două comune, iar, de acum, demersurile au intrat în linie dreaptă. Urmează pasul firesc al semnării contractului, imediat după aceea va fi elaborat proiectul tehnic și va fi derulată licitația pentru executarea lucrărilor. Acest proiect este o nouă reușită, pe care cetățenii o merită fără discuție,” a declarat Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud. (V.N.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

1 comentariu

mititelu 14 aprilie 2016 at 21:55

Alo! Alba Iulia ,pe cand si voi,,,,a,,,da voi faceti terenuri de fotbal romilor,mai bine i-ati educa in spiritul muncii.

Comentariile sunt oprite