Rămâi conectat

Ştirea zilei

Infractori periculoși din Cugir, condamnați la închisoare cu executare pentru tâlhărirea unei femei într-o stație de autobuz

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Infractori periculoși din Cugir, condamnați la închisoare cu executare pentru tâlhărirea unei femei într-o stație de autobuz.

Doi bărbați din Cugir au fost condamnați la pedepse cu închisoarea, cu executare, pentru infracțiuni comise cu violență. ”Actorul” principal din acest dosar este Sabău Marian, un tânăr de 17 ani, posesorul unui veritabil record de dosare penale.

Ultima infracțiune a acestuia a fost săvârșită în noaptea de 16/17 august 2017. Acesta a primit pedeapsa privativă de libertate a internării într-un centru educativ pe o perioadă de 1 an pentru săvârșirea infracţiunii de tâlhărie calificată.

”Tovarășul” acestuia de fapte penale, inculpatul M. C. Ciprian, în vârstă de 35 de ani, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare pentru infracțiunea de complicitate la tâlhărie calificată.

Judecătoria Alba Iulia a constatat că acesta din urmă mai are un rest de executat din pedeapsa de 10 ani închisoare, aplicată inculpatului prin sentinţa penală pronunţată de Judecătoria Aiud în anul 2011, astfel că inculpatul va executa în final pedeapsa de 3 ani şi 792 zile închisoare.

Potrivit rechizitoriului, în timp ce o persoană de sex feminin se afla într-o staţie de autobuz din oraşul Cugir, inculpatul minor i-a smuls din mâna dreaptă plasa din plastic în care avea o bluză, o fustă şi geanta care conţinea telefonul mobil marca Samsung, un ceas de mână, un inel de argint, mărgele, cercei, o brăţară, o cruciuliţă şi suma de 66 de lei, şi a fugit de la faţa locului, cauzând persoanei vătămate un prejudiciu în cuantum de aproximativ 500 de lei.

În comiterea infracțiunii, S. Marian a fost ajutat de cel de-al doilea inculpat. Tânărul a fost cercetat în mai multe dosare penale pentru comiterea de infracţiuni contra patrimoniului.

Astfel, în cursul anului 2017, acesta a fost trimis în judecată pentru săvârşirea mai multor infracţiuni similare de tâlhărie calificată, tâlhărie şi furt calificat. Sabău Marian a comis infracţiunea de tâlhărie calificată cercetată în acest dosar după revocarea măsurii controlului judiciar dispusă faţă de acesta într-un alt dosar pentru comiterea unei infracţiuni de tentativă de tâlhărie, fiind anterior şi reţinut în acea cauză.

M. C. Ciprian are, de asemenea, un trecut penal de invidiat, fiind judecat și condamnat la închisoare cu detenție pentru infracțiuni de distrugere, lovire și furt.

Hotărârea Judecătoriei Alba Iulia, din 6 noiembrie 2018, poate fi contestată la Curtea de Apel.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO: Andra și Sarah eleve la Colegiul Național „Titu Maiorescu” din Aiud, calificate la etapa națională a olimpiadelor de limba engleză și logică

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Andra și Sarah eleve la Colegiul Național „Titu Maiorescu” din Aiud, calificate la etapa națională a olimpiadelor de limba engleză și logică Două eleve de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” din Aiud s-au calificat la etapele naționale ale olimpiadelor de limba engleză și logică. Citește și: FOTO Rebeca, Denis și Paul, elevi la Colegiul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea