Rămâi conectat

Ştirea zilei

Înființarea sistemului de colectare a apelor uzate, în comuna Câlnic. Primăria solicită acordul de mediu din partea APM Alba

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Înființarea sistemului de colectare a apelor uzate, în comuna Câlnic. Primăria solicită acordul de mediu din partea APM Alba

Primăria comunei Câlnic a solicitat avizul de mediu pentru înființarea sistemului de colectare a apelor uzate, investiție în valoarea de aproape 5 milioane de lei.

Investiţia ce urmează a fi realizată se află în România, Regiunea de dezvoltare Centru, judeţul Alba, în intravilanul şi extravilanul satului Deal şi satului Câlnic, Comuna Câlnic.

Elit - Gustul Desăvârșit

Obiectivul proiectat se găseşte în întregime pe domeniul public al statului în teritoriul administrativ al comunei Câlnic. Proiectul cuprinde înfiinşarea reţelei de canalizare menajeră în satul Deal.

Necesitatea investiţiei se evidenţiază prin următoarele:

– asigurarea furnizării de servicii de utilităţi corespunzătoare din punct de vedere calitativ şi cantitativ standardelor Uniunii Europene;
– se elimină poluarea apelor subterane şi a celor de suprafaţă;
– se reduc efectele negative asupra calităţii aerului în zonele unde apele uzate menajere sunt evacuate necontrolat (la nivelul solului materialul organic intră in fermentaţie anaerobă şi aerobă, producând mirosuri persistente);
– se elimină contaminarea solului şi a vegetaţiei din zonă;
– se intervine în mod pozitiv asupra perspectivei de dezvoltare economică a localităţii;
– se monitorizează cantităţile de apă evacuate (asigurând taxarea în funcţie de cantitatea preluată şi evacuată), ceea ce conduce la o gospodărire cât mai judicioasă a apei potabile.
– stimularea creşterii economice prin îmbunătăţirea generală a infrastructurii în regiune.

Valoarea totală a investiţiei 4.711.000,25 de lei cu TVA.

Proiectul cuprinde înființarea reţelei de canalizare menajeră în satul Deal. Pentru realizarea acestei investiţii s-a proiectat reţea de canalizare menajeră cu curgere gravitaţională în lungime totală de 2789 metri.

Soluţia tehnică adoptată a fost concepută pornindu-se de la premisele celei mai bune calităţi: grad de adecvare, eficienţa economică a soluţiei de proiectare, materialelor, locaţiei alese în condiţiile unor constrângeri de ordin bugetar fireşti.

Reţeaua de canalizare este de tip separativ, dimensionată în conformitate cu reglementările tehnice în vigoare şi normele igienico-sanitare şi de protecţia mediului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

PARADA MILITARĂ de 1 Decembrie 2022, ZIUA NAȚIONALĂ, la Alba Iulia: Militari, mașini și tehnică de luptă. Spațiul aerian, survolat de avioane de vânătoare și elicoptere de luptă

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

PARADA MILITARĂ de 1 Decembrie 2022, ZIUA NAȚIONALĂ, la Alba Iulia: 1.000 de oameni, mașini și tehnică de luptă. Spațiul aerian, survolat de avioane de vânătoare și elicoptere de luptă

Anul acesta, după doi ani de restricții cauzate de pandemie, Ziua Națională a României se va sărbătorii cu tot fastul, la Alba Iulia. Nu va lipsi nici capul de afiș al zilei de 1 Decembrie și anume parada militară. Aproximativ 1.000 de oameni și 60 de mijloace tehnice vor participa la parada din orașul Marii Uniri.

CITEȘTE ȘI: PROGRAM de 1 Decembrie 2022, la Alba Iulia, de ZIUA NAȚIONALĂ: PARADĂ militară, concerte și foc de artificii

Efectivele Ministerului Apărării Naţionale vor număra aproape 600 de militari în blocurile de defilare pedestră, plus alţi circa 60 de militari pentru aproximativ 30 de echipaje ale mijloacelor de tehnică de luptă. MAI (plus SRI şi Crucea Roşie) va defila cu 50 de mijloace tehnice ale IPJ, Jandarmeriei şi ISU, poliţia prezentând inclusiv un detaşament cu câini.

Trebuie spus că Filiala Alba a Societăţii de Cruce Roşie va defila în premieră de „Ziua Naţională a României”, ca de altfel şi Muzeul Naţional al Unirii Alba lulia, care va reconstitui un detaşament de soldaţi din Primul Război Mondial. Şi în acest an, după detaşamentul Gărzii de onoare va defila un detaşament al steagurilor de identificare a unităţilor militare participante la paradă.

Elit - Gustul Desăvârșit

Citește și: MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE. SMS-uri, felicitări, urări și mesaje pe care le puteți trimite prietenilor

În principal, este vorba despre militari din cadrul Diviziei 4 Infanterie „Gemina” Cluj-Napoca, dar şi ai altor mari unităţi şi unităţi militare din ţară: Batalionul 400 Sprijin „Feleacu”, Batalioanele 811 Infanterie „Dej” („Dragonii Transilvani”) şi 812 Infanterie „Bistriţa”, Comandamentul Brigăzii 81 Mecanizate „G-ral. Grigore Bălan” Bistriţa, Batalionul 814 Tancuri „Mihai Vodă” şi Batalionul 3 Artilerie An¬tiaeriană „Potaissa” Turda, Batalionul 17 Vânători de Munte „Dragoş Vodă” Vatra Dornei şi Comandamentul Brigăzii 61 VM „G-ral. Virgil Bădulescu” Miercurea Ciuc, Batalionul 54 Sprijin Logistic „Ho¬rea, Cloşca şi Crişan” Târgu Mureş, Batalionul 26 Cercetare-Supraveghere Mon¬tană „Avram lancu” Brad, Batalionul 136 Geniu „Apulum” Alba lulia. învăţământul militar va fi reprezentat de Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu şi Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba lulia (Statul Major al Forţelor Aeriene). Ministerul Afacerilor Interne va defila cu câte un detaşament de poliţişti, jandarmi şi pompieri, cărora li se va alătura un detaşament al Penitenciarului Aiud, defilarea pedestră fiind închisă de un detaşament al Crucii Roşii Alba.

Bineînţeles, nu va lipsi Muzica Militară a Diviziei 4 Infanterie „Gemina” Cluj-Napoca.

În total, vor fi 60 de mijloace tehnice de luptă (dintre care 7 rezerve): Humvee-uri (High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle), TAB-uri Piranha III, V şi Zimbru, lansatoare de rachete Himars şi complexe antiaeriene Gepard, aruncătoare de proiectile reactive şi autospeciale ale MAI, SRI şi Crucii Roşii şi mijloace de transport, poliţia având şi un detaşament cu câini.

Dacă vremea va fi favorabilă, cerul va fi survolat de 3 – 5 aeronave şi 2 – 4 elicoptere care vor decola de la Baza 71 Aeriană „General Emanuel lonescu” Câmpia Turzii.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Cupa presei la PESCUIT-Ediția de Alba Iulia: Senatorul Matieș a premiat cei mai pricepuți pescari din rândul mass-media. „Au fost niște capturi extraordinare”

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Cupa presei la PESCUIT-Ediția de Alba Iulia: Senatorul Matieș a premiat cei mai pricepuți pescari din rândul mass-media. „Au fost niște capturi extraordinare”

Mai mulți reprezentanți ai mass-media din județul Alba au fost invitați în cursul zilei de astăzi, 19 noiembrie, la Cupa Presei la Pescuit- Ediția de Alba Iulia, organizată de senatorul PSD de Alba, Călin Matieș.

Senatorul Matieș și-a invitat oaspeții la reședința sa din Galtiu, comuna Sântimbru, unde i-a delectat cu mâncare și căldura specifică unei gazde.

Elit - Gustul Desăvârșit

La finalul acestei activități, senatorul Matieș a împărțit chiar și premii pe măsura performanțelor invitaților săi.

„Am făcut o socializare, un pescuit, care, spre surprinderea mea, unii colegi din presă au prins crap românesc, crap ten. Au fost niște capturi extraordinare, oameni frumoși, povești frumoase. Unii au câștigat cupa „cel mai mare povestitor”, pentru că pește n-a prins.”, a transmis senatorul PSD de Alba, Călin Matieș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| INCENDIU în Petrești: Mai mulți baloți de fân au luat foc. Intervin pompierii

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU în Petrești: Mai mulți baloți de fân au luat foc. Intervin pompierii

Un incendiu a izbucnit în cursul serii de astăzi, 19 noiembrie, în Petrești.

Potrivit primelor informații, secția de pompieri Sebeș intervine în cooperare cu SVSU Sebeș pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Petrești, strada Mihai Viteazu.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din informațiile preliminare ar fi vorba despre un incendiu izbucnit la o anexă gospodăreasca.

UPDATE: Incendiul a fost localizat. Ard baloți de fân din interiorul anexei.

Forțele de intervenție prezente la locul solicitării lucrează la stingerea în totalitate a acestuia.

Nu sunt înregistrate victime.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea