Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Infecția cu coronavirus: Cum reducem riscul de îmbolnăvire. Sfaturi pentru populație

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Virusul ucigaș din China a pus în alertă și autoritățile din România. În afara măsurilor speciale impuse în aeroporturi şi spitale, reprezentanţii serviciului de Ambulanţă oferă sfaturi inclusiv pe reţelele de socializare despre cum să prevenim infectarea cu virusul mortal. Iar regulile sunt extrem de simple şi la îndemâna oricui.

O regulă simpla ne poate feri de infecția cu virusul periculos din China: spălatul pe mâini cu apă și săpun sau cu o soluție pe bază de alcool. Reprezentanții Serviciului de Ambulanţă ne dau și alte sfaturi: să evităm contactul direct cu persoanele bolnave de răceală sau gripă, să gătim bine carnea și ouăle și să evităm contactul neprotejat cu animalele vii, sălbatice și domestice.

În țara noastră, nu a fost confirmat încă niciun caz de infectare cu virusul din China. Printre simptomele specifice provocate de acest tip de virus sunt febra, tusea, dificultățile respiratorii. În cazurile grave se poate ajunge la pneumonie, insuficiență respiratorie, și chiar deces.

Institutul Matei Balș din Capitală este singurul din țară care are o secție specială de izolare, pregătită să preia pacienți infectați cu coronavirus. Sunt însă și unități pregătite să intervină în Iași, Timișoara, Constanța și Cluj.

Sursa: stiritvr.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea