Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Industria Galda, în Cupa României, faza regională, adversari Stăruința Zagon (Covasna) și FC Avrig (Sibiu) | Vezi programul meciurilor

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Industria Galda de Jos va juca în Cupa României, faza regională, cu Stăruința Zagon (Covasna) și FC Avrig (Sibiu). În cazul în care va câștiga grupa, echipa lui Doru Oancea va susține finala, în 22 iulie, pe teren propriu, adversar fiind echipa calificată din grupa 1: ASA Tg. Mureș, AS Golimpiakosz Odorheiu Secuiesc (Harghita) și Inter Cristian (Brașov).

Astfel, Industria va susține primul meci acasă, sâmbătă, 15 iulie, cu Stăruința Zagon. Al doilea joc va fi miercuri, 19 iulie, în deplasare cu FC Avrig, grupa fiind deschisă cu disputa Stăruința Zagon – FC Avrig (miercuri, 12 iulie)

După ce a realizat un sezon de pus în ramă, eventul județean (campioană în Liga 4 și câștigătoarea Cupei României), la care se adaugă promovarea în Liga 3, Industria Galda de Jos are parte de o vacanță extrem de scurtă (așa a fost și anul trecut cu CSU Alba Iulia). Asta întrucât, în 12, 15 și 19 iulie Federația Română de Fotbal a prevăzut partidele din cadrul Cupei României, faza regională, iar în cazul câștigării grupei, urmează o finală în 22 iulie.

Stăruința Zagon (2-1 în finală cu CSO Baraolt, Covasna), AS Golimpiakosz Odorheiu Secuiesc (Harghita, 1-0 în ultimul act cu CS Gheorgheni-VSK Gheorgheni), FC Avrig (2-1 în finala cu Inter Stars Sibiu), Inter Cristian (a câștigat în Brașov după disputa cu ACSM Codlea, 1-0) și ASA Tg. Mureș (7-1 cu AS Farel Roteni)

Posibilii adversari ai “galben-albaștrilor” conduși de Doru Oancea și Dan Comșa au fost, la fel ca la barajul pentru accederea în al 3-lea eșalon, reprezentantele județelor Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu (vor fi repartizate în două grupe, în urma tragerii la sorți).

Casa Fotbalului a găzduit tragerea la sorți a fazei regionale a Cupei României Betano, ediția 2023-2024. Formatul competiției, inaugurat sezonul trecut, prevede ca învingătoarele din fiecare județ să lupte pentru 7 locuri în turul următor. Pentru asta, reprezentantele din fiecare județ vor fi împărțite în grupe de câte 3, câte 2 în fiecare din cele 7 regiuni.

Regiunea 1: Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui;

Regiunea 2: Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj;

Regiunea 3: Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu

Regiunea 4: Arad, Caraș-Severin, Gorj, Hunedoara, Mehedinți, Timiș

Regiunea 5: Argeș, Dâmbovița, Dolj, Olt, Teleorman, Vâlcea

Regiunea 6: București, Călărași, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Prahova

Regiunea 7: Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea, Vrancea

Câștigătoarele grupelor vor juca finala regiunii, iar echipa învingătoare va primi trofeul Cupei României pentru regiunea respectivă și se va califica în următoarea fază.

Calendarul Cupei României Betano în sezonul 2023-2024 este următorul:

FAZA REGIONALĂ
Grupe: 12 / 15 / 19 iulie 2023
Finale: 22 iulie 2023

FAZA NAŢIONALĂ
Turul I: 2 august 2023
Turul II: 9 august 2023
Turul III: 16 august 2023
Play-off: 30 august 2023
Faza grupelor, etapa 1: 27 septembrie 2023
Faza grupelor, etapa 2: 1 noiembrie 2023
Faza grupelor, etapa 3: 6 decembrie 2023
Sferturi de finală: 3 aprilie 2024
Semifinale: 24 aprilie 2024
Finala Cupei României: 15 mai 2024


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea