Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Industria Galda de Jos, campioana Albei, asalt la Liga 3 | Sâmbătă, prima manșă a barajului, acasă, cu Prima Brăduț (Covasna)

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Industria Galda de Jos va reprezenta Alba la barajul de promovare în Liga 3, într-o dublă cu Prima Brăduț, prima manșă, sâmbătă, 17 iunie, de la ora 18.00, pe teren propriu, returul o săptămână mai târziu, în Covasna.

“Galben-albaștrii” sunt favoriți, având parte de un adversar abordabil, ținând cont de tragerea la sorți, iar Alba așteaptă ca Industria să confirme calculele hârtiei pentru a avea tot 4 echipe în ediția viitoare a eșalonului terț (a retrogradat, recent, CS Ocna Mureș).

“Sunt două jocuri pe care le-am așteptat tot sezonul, în fapt meciurile pentru care am muncit un an. Îmi doresc să ne ridicăm, atât moral, cât și sportiv, la nivelul unul baraj, iar la finalul primei manșe să ne bucurăm pentru ca apoi să gândim strategia pentru manșa secundă”, a precizat antrenorul Oancea.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Din tabăra gazdelor este incert S. Mureșan, accidentat la gleznă în finala Cupei României cu Viitorul Vama Seacă. Găldenii au în efectiv 4 jucători prezenți la primul baraj de accedere pe a treia scenă, în 2014, la Deva, cu CSC Ghiroda și Giarmata Vii (Cioară, Baghiu, P. Medrea și Căt. Ivașcu). De asemenea, doi dintre echipierii gazdelor, Baghiu și Șt. Radu, au câștigat anul trecut, în tricoul CSU Alba Iulia, barajul cu o altă formație din Covasna (CSO Baraolt).

*Prima Brăduț, antrenor cu 600 de meciuri la echipă

Prima Brăduț a devenit campioană în Covasna cu 9 puncte avans față de CSO Baraolt (3-0 și 2-1, în aprilie, în meciurile directe), având cel mai prolific atac, cea mai bună defensivă și cel bun golaveraj (123-17), 24 de succese și două înfrângeri – ambele în deplasare (0-1 la ATSC Reci – septembrie și Progresul Sita Buzăului – decembrie). În 2023 a câștigat toate cele 13 jocuri din Liga 4, pierzând doar în sferturile Cupei României (2-4 cu ACS Arcuș). Antrenor-jucător este Alexandru Sorin Lopecky (47 de ani), considerat “emblema fotbalistică”, cu 600 de meciuri pentru “Bardoci Príma”, formație înființată în 1954. Covăsnenii, ce vor fi însoțiți de suporteri la Galda, mizează pe Szanto și Dîrstaru, componenți ai naționalei României de minifotbal.

În ultimul deceniu Alba a trăit momente extraordinare promovându-se 7 ani la rând: Europa Alba Iulia (2012), CSO Cugir (2013), Industria Galda de Jos (2014), Performanța Ighiu (2015), Mureșul Vințu de Jos (2016), Șurianu Sebeș (2017) și CS Ocna Mureș (2018, fără joc, Unirea Cristuru Secuiesc, Harghita, neavând documentele obligatorii). Însă două dintre acestea, Mureșul Vințu și Șurianu Sebeș, au abandonat după câștigarea barajelor și ulterior s-au desființat. La barajele următoare au fost și rateuri: Sportul Petrești (2019, 2-3 și 0-6 cu CSM Tg. Mureș), sau Industria Galda de Jos (2021), dar și realizări: CS Ocna Mureș – în două rânduri în 2020 (turneu în 3, cu Corona Brașov și CS Gheorgheni), respectiv 2021 (3-0 și 5-4 cu CS Iernut, Mureș). Practic, din vara trecută, după doi ani în care pandemia a bulversat sistemul competițional, s-a revenit la sistemul clasic, implementat în 2005, cu baraj între reprezentantele a două județe. În ultimele 4 stagiuni din Liga 3 a retrogradat mereu o reprezentantă a Albei: CS Ocna Mureș (2019), în 2020 s-a “înghețat” campionatul, Industria Galda de Jos (2021, dublă cu Pobeda Star Bisnov, 0-0 și 1-2), Unirea Alba Iulia (2022) – a primit loc și CS Ocna Mureș (2023)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” Macarie (Adu Academy Șona)

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Sâmbăta Mare, Liga 4, etapa a 25-a: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica, cu „careu” Mihu (4 reușite)! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” (5 goluri) Macarie (Adu Academy Șona) *Limbenii Limba – Performanța Ighiu 1-0 (1-0). Victorie prețioasă a nou-promovatei, împotriva unui oponent cu pretenții la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea