Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Indiferență crudă față de durerea animalelor: Două pisici au fost otrăvite, în cartierul albaiulian „Tolstoi”

Bogdan Ilea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Indiferență crudă față de durerea animalelor: Două pisici au fost otrăvite, în cartierul albaiulian „Tolstoi”

Într-un colț liniștit al cartierului Tolstoi, pe strada Septimius Severus, au avut loc în ultimele zile două evenimente, care au scos incă o dată la lumină latura întunecată a naturii umane. În decursul a opt zile, două pisici inocente au murit în urma contactului cu o substanță toxică, evident intenționat distribuită în vecinătatea lor. Aceste animale, care găseau adăpost într-un garaj, reprezentau singura bucurie pentru o doamnă în vârstă, cu grave probleme de sănătate, pierderea lor adăugând o doză suplimentară de durere sufletească.

Aceste acte de cruzime și insensibilitate nu pot fi trecute cu vederea. Dovezile clare ale intoxicației pisicilor indică o acțiune deliberată, având ca scop rănirea acestor suflete nevinovate și a persoanei care avea grijă de ele. Este de neînțeles ce motiv poate sta în spatele unui gest atât de barbar. Ar putea fi vorba de un conflict minor, pentru care s-a discutat deja remedierea repercusiunilor? Sau este vorba de o manifestare a purii răutăți, fără niciun alt scop decât să provoace suferință?

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Citește și: VINERI: Proiectul “Pet Care”, organizat de Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. Strângere de fonduri pentru adăpostul de câini, expoziție de lucrări de artă realizate de elevi, parada animalelor de companie și tombolă

În fața unui astfel de gest de cruzime, se pune întrebarea ce lecții transmitem copiilor. Cum îi învățăm să se raporteze la ființele vulnerabile și să respecte viața lor? Aceste acțiuni nu pot fi justificate și trebuie să ne întrebăm ce fel de societate construim dacă tolerăm sau chiar încurajăm astfel de comportamente.

Situația prezentată nu poate rămâne fără consecințe de natură legală. Formularea unei plângeri penale este în curs, fiind un pas esențial în asigurarea că astfel de acțiuni nu rămân nepedepsite (in România, uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept, constituie infracţiune şi se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani). Este important să subliniem că astfel de comportamente nu sunt acceptabile și că trebuie să luăm măsuri pentru a proteja nu doar animalele, ci și integritatea și siguranța comunității noastre.

Aceste incidente revoltătoare de pe strada Septimius Severus, de o natură similară cu altele raportate anterior în Municipiul Alba Iulia, ne amintesc că trebuie să ne opunem ferm dezumanizării și insensibilității în fața suferinței animalelor și că pași concreți trebuie făcuți pentru ca astfel de evenimente grotești să nu se mai repete. Aceste creaturi nevinovate merită respect și protecție, iar cei care le rănesc trebuie să fie trași la răspundere pentru acțiunile lor, factorii abilitați trebuind să ia măsurile adecvate care se impun în aceste cazuri.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Mesaje de Paște 2024. Cele mai frumoase texte cu URARI creștine pe care le poți trimite prin SMS cu ocazia sărbătorilor pascale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cele mai frumoase și simple mesaje de Paște creștine. URARI și FELICITARI de Pastele 2024. Scurte mesaje pentru prieteni, profesori, colegi, pe care le puteți transmite prin SMS de Sfintele Paști Romanii trimit, rudelor și prietenilor, cu ocazia sărbătorilor de Paște milioane de mesaje simple prin SMS. Iată mai jos ce mesaje de Paşte poţi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea