Rămâi conectat

Politică Administrație

Independentul Mircea Trifu înființează prima formațiune politică locală din județ

Ziarul Unirea

Publicat

în

În urmă cu câteva zile, consilierul local independent al municipiului Alba Iulia, Mircea Trifu, a anunțat dorința sa de a înființa o formațiune politică în care să se regăsească atât locuitori ai municipiului, cât și ai județului.

“În ultima perioadă am discutat cu foarte mulți dintre cei care m-au sprijinit la alegerile locale din luna iunie și suntem în etapa în care am decis să punem bazele primei formațiuni politice locale din județul Alba. Nu vă ascund faptul că am fost contactat și de
reprezentanți ai mai multor partide, sătui fiind de înregimentarea la care sunt supuși de la nivel național. De asemenea, sunt în discuții cu oameni din județ care ar dori să se implice în acest proiect ce, vă promit, va fi unul cu o profundă componentă civică“, a precizat Mircea Trifu.

La alegerile locale din luna iunie, independentul Mircea Trifu a obținut aproape 10 la sută din voturile locuitorilor municipiului, devansând candidați ai altor formațiuni politice precum ALDE, PMP și UNPR. În prezent, Mircea Trifu este singurul consilier local independent al municipiului Alba Iulia, după ce timp de 20 de ani nimeni nu a mai reușit să ajungă la această performanță.

Independentul Mircea Trifu promite că următorul său proiect va fi unul de succes: “Campania electorală din luna iunie mi-a demonstrat că nu există sisteme care nu pot fi puse la pământ. Cu resurse infinit mai mici decât cele ale partidelor, am reușit, așa cum am promis la anunțarea candidaturii, împreună cu alegătorii mei, să le dăm o lecție politicienilor. Evident că mi-aș fi dorit locul I, nu locul III, dar sunt decis ca prin formațiunea pe care o vom înființa să spulberăm, în alegeri, politica de la masa
administrației și să avem reprezentativitate atât în Consiliul Județean, cât și în consiliile locale. Ne dorim să le redăm locuitorilor județului un sistem democratic de luare a deciziilor, sistem care, practic, a fost anihilat de feseniștii care domină viața politică a județului de 26 de ani “.

Așa cum a explicat Mircea Trifu, în perioada următoare va reveni cu detalii suplimentare despre proiectul său politic. Totodată, îi așteaptă alăturide el pe toți cei care doresc să se implice în viața comunităților din care fac parte. Independentul Trifu este decis să ”pună bazele unei formațiuni curate, cu oameni inteligenți și cinstiți, care s-au săturat de politicienii vicleni. Cum ar fi, spre exemplu, să avem, la Alba Iulia, în Consiliul Local, 6 sau 7 consilieri proveniți dintr-o platformă civică înființată în interesul cetățeanului, nu al grupurilor de interese? Iată că în timp ce partidele politice intră în fibrilație, simțind gustul de ciolan proaspăt, a venit vremea ca un albaiulian să facă planuri pe 10 ani pentru administrația municipiului Alba Iulia și a județului Alba”, a declarat Mircea Trifu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Dana Nanu, candidatul USR pentru Primăria Alba Iulia: ”O alternativă reală care să devină o voce puternică pentru un oraș cu adevărat dezvoltat”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dana Nanu, candidatul USR pentru Primăria Alba Iulia: ”O alternativă reală care să devină o voce puternică pentru un oraș cu adevărat dezvoltat” În cadrul Adunării Generale a Filialei Locale USR Alba Iulia, organizat în data de 18 martie 2024, a avut loc un moment semnificativ pentru comunitatea noastră. Prin vot democratic, întreaga filială a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea