Indemnizațiile de șomaj și pensiile, plătite mai devreme în luna aprilie

Pensiile și indemnizațiile de şomaj  vor fi plătite mai devreme, adică înainte de Paşte.

Plata pensiilor primite prin intermediul poștei va fi făcută începând cu 12 aprilie, faţă de 14 aprilie cum era în mod obişnuit.  În cazul banilor viraţi prin conturi bancare, plata va începe din 14 aprilie.

ELIT

„Având în vedere apropiatele Sărbători Pascale și din dorința de a veni în sprijinul beneficiarilor de pensii, Casa Națională de Pensii Publice și CN Poșta Română SA și-au manifestat disponibilitatea de a devansa plata pensiilor cu două zile. Astfel, în luna aprilie, plata pensiilor la domiciliul pensionarilor se va realiza în perioada 12 — 26 aprilie, iar în cazul pensionarilor avizați la domiciliu (persoane care nu au fost găsite acasă) plata se face până la data de 27 aprilie, la ghișeele poștale”, se spune în anunțul CNPP.

De asemenea, Agenţia Națională pentru Ocuparea Forţei de Muncă anunţă că şi ajutorul de şomaj, plătit la domiciliul beneficiarilor, va ajunge între 11 şi 14 aprilie. Devansarea plăţii se face şi pentru beneficiarii care primesc banii prin virament bancar.

”Achitarea drepturilor acordate în conformitate cu legislația specifică sistemului asigurărilor pentru șomaj și stimularea forței de muncă se va realiza la domiciliul beneficiarilor în perioada 11 aprilie 2017 — 14 aprilie 2017, iar la oficiul poștal până pe data de 25 aprilie 2017”, anunță ANOFM. Totodată, ANOFM face precizarea că devansarea este valabilă și pentru beneficiarii care își primesc drepturile privind asigurările pentru șomaj prin virament bancar.

sursa: digi24.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...