Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Indemnizații BABANE, printre cele mai mari din România, pentru consilierii locali din municipiul Alba Iulia, ”pe măsura muncii prestate”-proiect de hotărâre

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Indemnizații BABANE, printre cele mai mari din România, pentru consilierii locali din municipiul Alba Iulia, ”pe măsura muncii prestate”-proiect de hotărâre

Potrivit unui proiect de hotărâre, aflat pe ordinea de zi a ședinței din data de 30 iulie 2019, indemnizațiile lunare ale consilierilor locali, de ședință ordinară sau extraordinară și participarea la ședințele comisiilor de specialitate sunt în cuantum de până la 10% din indemnizația lunară a primarului.

Potrivite paginii oficiale a Primăriei municipiului Alba Iulia:

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

indemnizația lunară a primarului este în valoare de 23.400 de lei lunar. Potrivit Legii, indemnizația lunară a consilierilor locali este de până la 10% din indemnizația primarului, mai puțin sporurile obținute în condițiile art. 16 alin. (2) din Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

”Indemnizațiile lunare ale președinților și vicepreședinților consiliilor județene și primarilor/viceprimarilor unităților administrativ-teritoriale care implementează proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabile se majorează cu 25%.”

În speță, primarul municipiului Alba Iulia are un spor de 25% pentru implementarea proiectelor cu fonduri europene, indemnizația lunară sau salariu de bază fiind de numai 18.720 de lei. (vezi facsimil). Prin urmare, consilierii locali din Alba Iulia ar urma să aibă o indemnizație de pâna la 1872 de lei lunar:

”consilierii locali care participă la ședințele ordinare ori la ședințele extraordinare ale consiliului local și ale comisiilor de specialitate este în cuantum de până la 10% din indemnizația lunară a primarului”

O astfel de hotărâre de Consiliu Local a mai existat, dar probabil a fost reintrodusă pentru a se prevedea clar participarea nu doar la ședințe, ordinare și extraordinare, dar și la comisiile de specialite. Potrivit proiectului de hotărăre:

”Consilierii locali au dreptul la indemnizația lunară doar dacă participă la cel puțin o ședință a autorității deliberative și o ședință a comisiei de specialitate, pe lună, desfășurate în condițiile legii.

Consilierii locali au dreptul la indemnizația lunară doar dacă participă la cel puțin o ședință a autorității deliberative și o ședință a comisiei de specialitate, pe lună, desfășurate în condițiile legii.”

Putem spune că Alba Iulia, orașul SMART a intrat în rândul lumii civilizate și în ce privește indemnizațiile consilierilor locali, ele fiind unele dintre cele mai mari din România!

Firește, la sumele ”pomenite” mai sus se plătesc toate impozitele și taxele prevazute de legile în vigoare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Rezultate remarcabile ale olimpicilor geografi din Alba: Trei elevi au susținut proba de baraj în vederea calificării pentru etapa internațională. Ce alte premii au obținut

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rezultate remarcabile ale olimpicilor geografi din Alba: Trei elevi au susținut proba de baraj în vederea calificării pentru etapa internațională. Ce alte premii au obținut Rezultate remarcabile ale olimpicilor geografi din Alba, la faza națională. Trei elevi au susținut proba de baraj în vederea calificării pentru etapa internațională. Ce alte premii au obținut Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea