Ziarul Unirea

Incompetenţă şi diletantism în recalcularea pensiilor militare

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

PSD Alba consideră că Guvernul Boc trebuie să stopeze imediat procesul de recalculare a pensiilor militare şi să dea urgent banii înapoi celor care au primit pensii mai mici la începutul acestui an. Potrivit declaraţiei liderului PSD Alba, Ioan Dîrzu, „ministrul Apărării, Gabriel Oprea şi Traian Băsescu se ascund de zecile de mii de pensionari pe care i-au păcălit. Este inacceptabil să dai oamenilor mai puţini bani doar pentru că nu ai fost în stare să (re)calculezi în timp util pensiile militarilor. În acest moment, Guvernul se află în afara legii şi în afara ordinii de drept, deoarece refuză să pună în aplicare hotărârea definitivă din 7 ianuarie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, prin care a fost suspendată HG 735/2010. Totodată, PSD Alba consideră că Băsescu trebuie să răspundă pentru promisiunea pe care a făcut-o în privinţa pensiilor militare, în campania electorală din 2009, când le-a spus militarilor că va trimite Legea pensiilor înapoi la Parlament, dacă aceasta le va afecta veniturile”. Ioan Dîrzu a completat că PSD Alba va veni în sprijinul pensionarilor militari ale căror pensii au fost diminuate şi vor să dea statul în judecată, acordând asistenţă juridică. (A.D.T.)

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

Ilie Bâtcă 14 ianuarie 2011 at 0:43

OVAŢIE

Îţi mulţumesc, preacinstite?! Băsescu Traian!
Încercasem să mă las de fumat, dar în van,
Nici „Nicorette”-ul, nici alte tehnici rapide
N-au ajutat, reclamele-acelea stupide
Nu m-au convins că ţigara-i curată otravă,
Un viciu ce face din om o simplă epavă,
Aşa că-mi luam zilnic porţioara de drog
Sau ce o mai fi această ţigară, mă rog!
De astăzi am pus punct şi, încă o dată, mulţam!
Din pensie, bani de mahoarcă, îţi spun, nu mai am,
Puţinul pe care te-nduri, acum, drept răsplată,
Să mi-l laşi pentru anii de slujbă-n Armată,
E mult prea puţin, să-mi poată ajunge, măcar
Să am, ca tot omul, în casă, un strict necesar,
Aşa că, pe ţigări, bani nu mai am, zău, să arunc,
Başca, plămânii îmi vor fi curaţi, ca de prunc.
N-a reuşit „Nicorette”-ul să-mi ia de la gură
Ţigara-otravă, dar, cu a ta semnătură,
Ai reuşit azi o adevărată minune,
Tu, Binefăcătorule. Aşa îţi voi spune,
De-acum, toată viaţa, cât mă mai laşi să trăiesc,
Dar eu, optimistul, mai sper (un lucru firesc!)
Să înţeleagă omul, să-nţeleagă ŢARA
Că tu eşti otrava mai rea decât ţigara.
Cât timp antidotul încă-i face faţă,
Folosiţi-l, oameni, de ţineţi la viaţă!

Colonel (r.) Ilie Bâtcă
Nota autorului: OVAŢIE a se citi O, VAI ŢIE!

legionarul verde 14 ianuarie 2011 at 19:17

Oare cum se numeste singura tara din europa in care armata a tras in popor ?
Au avut loc revolutii , in Bulgaria ,Ungaria , Polonia , fostele RDG si Cehoslovacia !
La noi au gatat munitia de pe stoc , tragind in popor si acum se vaita ca de la 40 de milioane ramin cu 30 luind si asa de 3-4 ori mai mult ca un om ce a muncit desi contributie au avut ioc la sistemul de pensii….ordonante de 500 milioane sa iasa la pensie la 45 ani cit salariul la un amarit pe 100 luni…….
RUSINE !
Daca e greu pt tara sa mai sufere si represionarii daca au auzit de solidaritate nu numai talpa tarii…….

NANU 14 ianuarie 2011 at 23:14

Gandestet-te ca dupa militari va va veni randul pentru ca nemernicii acestia au mancat banii de pensii ai tuturor. Si sa stii ca si majoritatea militarilor si politistilor au suferit, uita-te bine si vezi ca majoritatea nu traiesc mai bine decat muncitorii de la mina, finante, invatamant, sanatate, gaze, energetic, iar salariile majoritatii au fost si sunt in jurul mediei pe economie. Stii ca un militar angajat are salariul de 1200 lei din care cam 700 , banii pentru alimente ,nu sunt inclusi in salariu. Si probabil nu stii ce inseamna armata, nu stii ca unii au stat sub papuc de la 14 ani si isi petrec jumatate din timpul unui an prin poligoane si pe camp. Daca vrei sa moara capra vecinului , o sa moara, dar va veni randul si la capra ta.Poate ai dreptate si nu e corect, dar si tu ai anumite drepturi iar cand le vei pierde stii ce vei spune: de ce mi le-au dat, pot oare sa mi le ia? Si inca ceva, ordonante au luat si alte domenii, si mai mari ca la militari. Si nu stiu daca ai fost nascut la revolutie dar cei care au tras au fost tot din popor, tu, copii tai militari in termen sau revolutionarii lu, peste care foarte putini au purtat grade atunci.

max 15 ianuarie 2011 at 9:29

vorbim de pensiile militarilor de cariera, nu? in 96-97 am facut armata la o unitate – militara, normal. eram cam 60-70 de militari in termen. stiti cati ofiteri si subofiteri erau incadrati? cam 80. din toti astia, aveau activitate urmatorii: 1 ofiter care iesea cu noi la instructie insotit de 2 sergenti angajati. 1 ofiter de servicu pe unitate, 3 subofiteri( la poarta, pe unitate si la depozit). sa zicem ca mai era nevoie de comandant si de sef de stat-major. de ce era nevoie sa se plateasca si restul? sa ma lasati in pace cu jumatate de an petrecuta in poligoane si aplicatii… alea erau prilej de chermeza si distractie pentru ofiterime. de ce sa primeasca pensii la fel de mari cu cei care au participat efectiv la razboaie? pentru ce? pentru ca au stat pe bani multi? degeaba urla cei afectati in acest caz. armata, politia si justitia au fost, sunt si vor fi intotdeauna protejate de cei de la putere pentru ca sunt singurele categorii care pot provoca cu adevarat caderea lor. ai sustinerea armatei sau a politiei, e ok, stai pana la sfantul-asteapta, nu o ai…te astepti sa zbori oricand. de ce credeti ca acum armata scade in importanta? sa fie siguri politicienii ca nu mai au dureri de cap. prefera sa investeasca in grupuri restranse numeric, dar mult mai influente in actuala societate, care pot sa ii ajute in supravietuirea lor politica. asta nu mai e democratie, e un nou tip de oligarhie.

Comentariile sunt oprite