Rămâi conectat

Ştirea zilei

Incident neobișnuit în duba poliției! Interlopul „Stripăru“s-a lovit la cap, a fost dus la spital şi a scăpat de mandatul de arestare

Publicat

în

Un cunoscut interlop din Sibiu a fost într-un incident mai puțin obușnuit. Miercuri, 5 iunie, la intrarea în sediul Curţii de Apel Alba Iulia, Marius Crăciun, zis ”Stripăru”, a acuzat o lovitură în duba poliţiei şi a cerut să fie dus la spital.

Marius Crăciun, cunoscut ca fost locotenent al lui Ioan Clămparu, a fost adus ieri, din arestul IPJ Sibiu, la Curtea de Apel Alba Iulia pentru a fi judecat mandatul de arest preventiv emis pe numele său de către Tribunalul Sibiu.

Stripăru a fost arestat în 31 mai 2019 pentru infracţiuni de introducere în ţară de droguri de mare risc şi complicitate la trafic de droguri de mare risc. Bărbatul, cunoscut în lumea interlopă din Sibiu şi cu condamnări ”grele” la activ, a contestat mandatul, iar dosarul s-a mutat la Curtea de Apel. În momentul în care a ajuns în spatele instituţiei din Alba Iulia, pe unde se face accesul persoanelor arestate, după ce a fost dat jos din maşina poliţiei, a declanşat un veritabil scandal şi a acuzat că s-a lovit în timpul deplasării. Surse neoficiale susţin că Stripăru s-ar fi lovit la cap, după ce şoferul dubei de poliţie a pus o frână. Aceleaşi surse susţin că vina îi aparţine interlopului pentru că a refuzat să îşi pună centura de siguranţă.

Elit - Gustul Desăvârșit

Stripăru i-a acuzat pe poliţişti că l-au adus ca pe ”un sac de cartofi”. În final, a fost chemată o salvare care l-a preluat pe arestat şi l-a transportat, sub paza poliţiei, la serviciul de Urgenţă al Spitalului Judeţean. După ce a primit tratamentul de rigoare, Marius Crăciun a fost adus la instanţa de judecată, unde a avut noroc. Magistratul a anulat mandatul de arest preventiv emis pe numele acestuia şi a decis să îl plaseze sub control judiciar. Decizia judecătorului nu are legătură cu incidentul din duba poliţiei. ”Admite contestaţia declarată de inculpatul Crăciun Marius împotriva încheierii penale nr. 38 din data de 31.05.2019, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Sibiu în dosarul nr. 1744/85/2019.

Desfiinţează integral încheierea penală contestată. Respinge propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Biroul Teritorial Sibiu cu privire la luarea măsurii arestării preventive a inculpatului Crăciun Marius. În baza art. 211 din Codul de procedură penală ia faţă de inculpatul Crăciun Marius măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 05.06.2019 şi până la data de 03.08.2019, inclusiv”, se precizează în minuta deciziei de la Curtea de Apel.

Stripăru a primit interdicţie să părăsească localităţile Şelimbăr şi Sibiu şi să nu se apropie sau să comunice cu ceilalţi trei inculpaţi, un cetăţean olandez şi două femei românce. Interlopul, fost luptator de kick-box, a fost condamnat în 2015 la 8 ani de închisoare în dosarul grupării de criminalitate organizată de la clubul ”Lenis” din Sibiu, fiind eliberat condiţionat, la începutul anului 2018. Craciun a fost condamnat in acest dosar la un total de 37 de ani de inchisoare pentru 15 infracţiuni. Cele mai mari pedepse, de cate 7 ani închisoare, au fost aplicate pentru aderare şi constituire grup infracţional organizat şi lipsire de libertate în mod ilegal. De asemenea, acesta a primit cate 2 ani dupa gratii pentru 6 fapte de şantaj .

Alte infractiuni reţinute în sarcina acestuia au fost violare de domiciliu, lovire şi alte violente, ultraj contra bunelor moravuri, port fara drept al cuţitului în public. Tribunalul Alba a decis atunci contopirea pedepselor in cea mai mare, de 7 ani de inchisoare in regim de detenţie, pe care a majorat-o cu 1 an pana la 8 ani dupa gratii. Eliberarea condiţionată relativ apropiată de data sentinţei definitive s-a datorat faptului că acesta a efectuat mare parte din pedeapsă în perioada cercetării penale şi de judecată a dosarului. După doar câteva luni de la liberarea condiţionată, interlopul a intrat din nou în atenţia oamenilor legii, fiind reţinut pentru că a condus fără permis şi a refuzat să oprească la semnalele agenţilor de poliţie.

Sursa: adevarul.ro

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

28 – 29 mai. Zilele Muzicale Carl Filtsch la Catedrala „Sfântul Mihail” din Alba Iulia: Eveniment dedicat celebrului pianist originar din Sebeş. PROGRAM

Publicat

în

28 – 29 mai. Zilele Muzicale Carl Filtsch la Catedrala „Sfântul Mihail” din Alba Iulia: Eveniment dedicat celebrului pianist originar din Sebeş. PROGRAM

Centrul de Cultură “Augustin Bena”, instituție de cultură din subordinea Consiliului Județean Alba, organizează în zilele de 28 și 29 mai 2022, la Catedrala Romano Catolică „Sfântul Mihail” din Alba Iulia, proiectul cultural-artistic: Zilele Muzicale Carl Filtsch, un eveniment dedicat celebrului pianist originar din Sebeş, considerat o personalitate importantă a muzicii romantice din secolul al XIX-lea, elevul preferat al lui Frederic Chopin.

„Carl Filtsch (28 mai 1830, Sebeş – 11 mai 1845, Veneţia) este considerat o personalitate a muzicii romantice a veacului al XIX-lea. A început cursurile de pian la vârsta de trei ani, primul îndrumător fiind chiar tatăl său, Joseph Filtsch, pastor evanghelic în Sebeşul săsesc. Pentru fructificarea talentului său muzical, a fost dus în 1837 la Viena, unde a fost prezentat Curţii Imperiale. Astfel a ajuns să fie coleg de educaţie muzicală şi tovarăş de joacă al viitorului împărat Franz Joseph.

Elit - Gustul Desăvârșit

De la cea mai fragedă vârstă, Carl Filtsch a dovedit o predispoziţie genială pentru muzică ajungând să fie elevul preferat al lui Frederic Chopin, care s-a preocupat cu o atenţie aparte de evoluţia lui pianistică.

În decembrie 1842 a ajuns să fie elevul preferat al lui Frederic Chopin, la Paris. Pentru o vreme, Franz Liszt l-a suplinit pe Chopin, fiindu-i de asemenea maestru lui Carl Filtsch. De la el ne-a rămas următoarea frază: “Dacă micuţul acesta va începe să călătorească, va trebui să-mi închid prăvălia”.

La vârsta de numai 12 ani a ajuns să susţină concerte la Viena, Paris şi Londra unde a fost aclamat şi sărbătorit cu entuziasm.

Cele 25 de compoziţii ale lui Carl Filtsch nu au fost descoperite decât în anul 1960, iar acum, parte dintre ele, sunt readuse la viaţă în cadrul evenimentelor organizate. Povestea tânărului pianist este tragică deoarece se îmbolnăveşte de tuberculoză şi medicii i-au prescris băi de mare în Veneţia. După o scurtă îmbunătăţire a stării sănătăţii sale, Carl Filtsch a fost răpus de acea boală incurabilă, în plină tinereţe, la vârsta de numai 15 ani. Monumentul său funerar, dăltuit în marmură, se găseşte la cimitirul San Michele din Veneţia”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Caz MACABRU în Alba: Bărbat găsit decedat în mașină, în zona Vinț

Publicat

în

Caz MACABRU în Alba: Bărbat găsit decedat în mașină, în zona Vinț

Un incident macabru a avut loc astăzi, 19 mai, în zona Vinț din judetul Alba. Un bărbat a fost găsit decedat într-un autoturism.

Potrivit informațiilor transmise de reprezentanții IPJ Alba, un bărbat a fost găsit decedat într-o masina. De asemenea, potrivit sursei citate, este foarte probabil ca și decesul să fi survenit din cauze medicale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Vom reveni cu detalii suplimentare pe măsură ce autoritățile vor identifica împrejurările ce au condus la moartea bărbatului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Podul de la Valea Galbenă, „măturat” de inundațiile care au avut loc la Arieșeni, a fost refăcut în totalitate. Anunțul vicepreședintelui CJ Alba, Marius Hațegan

Publicat

în

FOTO| Podul de la Valea Galbenă, „măturat” de inundațiile care au avut loc la Arieșeni, a fost refăcut în totalitate. Anunțul vicepreședintelui CJ Alba, Marius Hațegan

Podul de la Valea Galbenă, „măturat” de inundațiile care au avut loc la Arieșeni, a fost refăcut în totalitate, anunță vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Marius Hațegan.

„Legătura strânsă și eficientă dintre Consiliul Județean și primăriile din Alba continuă să funcționeze în beneficiul cetățenilor plătitori de taxe.

Elit - Gustul Desăvârșit

Mă bucur să anunț că podul de la Valea Galbenă, „măturat”, la propriu, de inundațiile care au avut loc la Arieșeni, a fost refăcut în totalitate.

Noua construcție vine în sprijinul oamenilor din zonă, a celor care tranzitează acest drum și, categoric, fără rabat la standardele de siguranță și calitate.

Cu toții am fost martori, de-a lungul timpului, la distrugerile uriașe provocate de dezastrele naturale. Însă, ca să folosesc o vorbă din popor, Dumnezeu nu ne dă mai mult decât putem duce. Și, zic eu, mai mult decât ne dorim să ajutăm oamenii aflați în impas.

Vreau să felicit autoritățile locale din Arieșeni pentru felul în care colaborează cu noi, cei din cadrul CJ, și dau asigurări locuitorilor din Alba că fiecare comunitate din județ ne este la fel de dragă și importantă. Fiindcă, cetățenii sunt angajatorii noștri, ai celor din instituții. Niciodată, invers!”, a transmis Marius Hațegan, vicepreședinte al Consiliului Județean Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare