Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

ÎNCHISOARE pentru un om de afaceri și fiica lui, după ce au furat peste 6 milioane de lei din fonduri europene. Decizia Tribunalului Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ÎNCHISOARE pentru un om de afaceri și fiica lui, după ce au furat peste 6 milioane de lei din fonduri europene. Decizia Tribunalului Alba

Un om de afaceri în vârstă de 60 de ani şi fiica acestuia au fost condamnați la închisoare de către Tribunalul Alba pentru o fraudă de peste 6 milioane de lei din fonduri europene.

O.B şi fiica acestuia, B.B, sunt acuzaţi că au solicitat şi obţinut pe nedrept fonduri europene nerambursabile în sumă de peste 6 milioane de lei pentru achiziţia unui utilaj industrial, care însă nu a fost cumpărat niciodată.

„Între Agenţia pentru Dezvoltare Regională şi societatea în care era asociat şi inculpatul, a fost încheiat, în anul 2014, un contract având ca obiect acordarea unei finanţări nerambursabile pentru implementarea proiectului. În acest context, inculpatul ar fi oferit ajutor administratorului firmei pentru a obţine sumele de bani în cadrul programului derulat, creând un circuit comercial fictiv care a avut ca scop ‘justificarea’ achiziţionării respectivului utilaj industrial. Astfel, inculpatul ar fi vândut societăţii respective un utilaj asemănător, vechi, la valoarea de circa 650.000 euro, sumă care, în realitate, nu a fost achitată niciodată”, se arată în rechizitoriul DNA.

Conform procurorilor, după mai multe „reparaţii şi îmbunătăţiri” efectuate la firme din spaţiul intracomunitar, „utilajul respectiv s-a întors, ca unul nou, în patrimoniul societăţii care încheiase iniţial contractul de finanţare”.

„În realitate, utilajul industrial ‘nou’, în valoare de 7.378.003 lei (achitaţi din fonduri nerambursabile) nu a fost achiziţionat niciodată”, precizat DNA la momentul reţinerii afaceristului.

Firma care a încheiat contractul de finanţare cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională din Alba Iulia este Pyrocolect SRL.

Femeia a fost condamnată la 3 ani de închisoare, cu suspendare pe un termen de 4 ani, iar tatăl acesteia, fiind recidivist, a primit 3 ani și 9 luni în regim de detenție.

„Admite acțiunea civilă formulată de partea civilă Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene cu sediul în Bucureşti şi, în consecință, obligă în solidar inculpații cu partea responsabilă civilmente la plata sumei de 6.239.321,44 lei, precum și a dobânzilor și penalităților aferente”, se precizează în hotărârea Tribunalului Alba din 3 octombrie 2023.

Decizia poate fi contestată, nefiind definitivă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Instagram își ajustează algoritmul pentru a promova conținutul original: Modificări majore la funcția Reels

Bogdan Ilea

Publicat

în

Instagram își ajustează algoritmul pentru a promova conținutul original: Modificări majore la funcția Reels Conținutul original de pe aplicația de social media Instagram urmează să fie prioritizat, iar conținutul „furat” urmează să fie penalizat, în urma schimbărilor modului în care funcționează algoritmul.  O nouă schimbare a modului în care funcţionează algoritmul de recomandări al Instagram […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea