Închisoare cu suspendare pentru un tânăr din Cugir acuzat de ucidere din culpă şi conducere sub influenţa alcoolului

Închisoare cu suspendare pentru un tânăr din Cugir acuzat de ucidere din culpă şi conducere sub influenţa alcoolului.

Judecătoria Alba Iulia a pronunțat prima decizie într-un dosar penal în care un tânăr în vârstă de 27 de ani, din Cugir, este judecat pentru ucidere din culpă, distrugere din culpă și conducere a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice. C. R, Iulian a primit din partea instanței de judecată pedeapsa rezultantă de 2 ani și 5 luni de închisoare, a cărei executare a fost suspendată, sub supraveghere, pe o perioadă de 3 ani. Accidentul provocat de inculpat a avut loc în 8 ianuarie 2017.

ELIT

Potrivit anchetatorilor, în timp ce conducea un autoturism înspre Cugir, șoferul a pierdut controlul asupra acestuia, intrând în coliziune cu un stâlp de beton şi cu instalaţia de gaz din dreptul imobilului, după care autoturismul a luat foc.

În urma accidentului, o tânără de 19 ani, pasageră în autoturism, a decedat, şoferul autoturismului a suferit leziuni corporale grave, iar alţi doi tineri, de 24 şi 25 de ani, au suferit leziuni corporale uşoare. Tânărul a fost condamnat la 2 ani pentru ucidere din culpă, 1 an pentru conducerea mașinii sub influența alcoolului și 3 luni pentru distrugere din culpă.

Prin contopire și majorare cu o treime a rezultat condamnarea la 2 ani și 5 luni de închisoare.

Pe durata termenului de supraveghere, acesta este obligat să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate și să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în domeniile stabilite de Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba sau de Primăria municipiului Alba Iulia, pe o perioadă de 100 de zile lucrătoare.

Părțile civile au renunțat la pretențiile financiare în cursul procesului, iar pretențiile unuia dintre cei doi tineri răniți ușor au fost respinse de instanță.

”Dispune prelevarea de probe biologice de la inculpat. Aduce la cunoştinţă inculpatului că probele biologice recoltate vor fi utilizate pentru obţinerea şi stocarea în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare a profilului său genetic. Dispune comunicarea prezentei hotărâri la data rămânerii sale definitive la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Alba – Serviciul Poliţiei Rutiere în vederea anulării permisului de conducere al inculpatului. Obligă inculpatul la plata sumei de 900 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat”, se susține în minuta hotărârii Judecătoriei Alba Iulia. Decizia pronunțată luni, 25 septembrie 2018, poate fi contestată la Curtea de Apel.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...