Rămâi conectat

Ştirea zilei

Închisoare cu suspendare pentru un șofer care nu a păstrat distanţa faţă de maşina din faţă, a intrat pe contrasens şi a provocat o tragedie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Închisoare cu suspendare pentru un șofer în vârstă de 65 de ani, din Cluj Napoca, care nu a păstrat distanţa faţă de maşina din faţă, a intrat pe contrasens şi a provocat o tragedie.

Un şofer în vârstă de 65 de ani din Cluj Napoca a primit o condamnare penală la închisoare cu suspendarea executării pentru infracţiunile de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Accidentul rutier provocat de R. Ioan a avut loc în noiembrie 2017 pe DN1 pe raza loclităţii Mirăslău. Acesta nu a păstrat o distanţă suficientă faţă de alt autoturism, înmatriculat în Hunedoara, condus de un tânăr în vârstă de 19 ani. Pentru a evita coliziunea, şoferul a pătruns pe contrasens, unde s-a ciocnit cu o maşină condusă de un tânăr în vârstă de 36 de ani din judeţul Hunedoara.

Ulterior, autoturismele au ricoşat în maşina condusă de tânărul de 19 ani. O femeie în vârstă de 61 de ani, pasageră în autoturismul condus de bărbatul de 36 de ani, a decedat, în drum spre spital. Au fost răniţi şoferul de 36 de ani şi alte două persoane, pasagere în acelaşi autoturism, dar şi conducătorul auto care a provocat accidentul. Una dintre persoanele rănite a avut nevoie de 120-125 zile de îngrijiri medicale.

În faţa instanţei, bărbatul a declarat în mod expres că recunoaşte săvârşirea infracţiunilor pentru care a fost trimis în judecată şi că înţelege să fie judecat în conformitate cu dispoziţiile art. 374 şi art. 375 din Codul de procedură penală, doar în baza probelor administrate în cursul urmăririi penale, pe care le cunoaşte şi pe care şi le însuşeşte în integralitatea lor. Totodatǎ, acesta şi-a exprimat consimţǎmântul în sensul cǎ este de acord sǎ presteze o muncǎ neremuneratǎ în folosul comunitǎţii în eventualitatea în care va fi găsit vinovat.

Judecătorul a reţinut că a existat o legătură de cauzalitate între dispoziţiile legale nerespectate şi urmarea imediată produsă, întrucât în cazul în care inculpatul ar fi respectat distanţa corespunzătoare între autovehiculul pe care îl conducea şi cel din faţa sa, ar fi putut evita accidentul. În final accesta a fost condanat la 2 ani şi 9 luni de închisoare pentru ucidere din culpă şi 9 luni pentru vătămare corporală.

Prin contopire a rezultat pedeapsa finală de 3 ani, care a fost suspendată din punct de vedere a executării pe o perioadă de 3 ani, care constituie termen de supraveghere. De asemenea, instanţa a interzis şoferului să mai conducă maşini pe o perioadă de 3 ani de la data rămânerii definitive a hotărârii. Decizia a fost pronunţată la Judeăctoria Aiud şi a fost contestată la Curtea de Apel. Latura civilă a cauzei se jduecă separat de cea penală.

FOTO: arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO Ritualul „Spălării Picioarelor” din Joia Mare de la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia. Ce simbolizează obiceiul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ritualul „Spălării Picioarelor” din Joia Mare de la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia. Ce simbolizează obiceiul Este Joia Mare a catolicior, o zi cu mare însemnătate, care reprezintă pentru creştini şi Ultima Cină a Domnului Iisus Hristos. În toate catedralele catolice se petrece un moment important, în această seară: spălatul picioarelor. Preoţii reproduc […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea